Mixul de Marketing - SC Aerostar SA

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 71 în total
Cuvinte : 26045
Mărime: 94.87KB (arhivat)
Publicat de: Mihai Miron
Puncte necesare: 13
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Toader Gherasim
Mixul de marketing : cei 4 P : produs , pret, promovare si plasare in cadrul SC Aerostar SA Bacau. Lucrarea de licenta a fost sustinuta in cadrul Universitatii George Bacovia din Bacau

Cuprins

  1. Capitolul 1 Cadrul organizatoric de la SC AEROSTAR SA
  2. 1.1.Istoricul societati comerciale
  3. 1.2.Statutul societati
  4. 1.3.Obiectul de activitate
  5. 1.4.Organigrama firmei
  6. 1.5.Produse comercializate
  7. Capitolul 2 Produsul la SC Aerostar SA
  8. 2.1 Consideratii generale privind produsul
  9. 2.2 Elemente constitutive ale politici de produs
  10. 2.2.1 Atributiile produsului
  11. 2.2.2 Numele si marca produsului
  12. 2.2.3 Ambalarea produsului
  13. Capitolul 3 Pretul la SC Aerostar SA
  14. 3.1 Obiectivele , importanta si rolul pretului
  15. 3.2.1 Obiectivele stabiliri pretuluiu
  16. 3.2 Factori ce influenteaza marimea si dimensiunea pretului
  17. 3.3 Strategii de preturi
  18. Capitolul 4 Promovarea la SC Aerostar SA
  19. 4.1 Elaborarea planului de promovare
  20. 4.2 Obiectivele si rolul promovari
  21. 4.3 Tehnici si instrumente utilizate in promovare
  22. Capitolul 5 Distributia la SC Aerostar SA
  23. 5.1 Conceptul de distributie
  24. 5.2 Natura , rolul si functiile distributiei
  25. 5.2.1 Rolul distributiei in societate
  26. 5.2.2Functiile distributiei
  27. 5.3 Structura canalelor de distributie
  28. 5.4 Dimensiunile canalului de distributie

Extras din licență

CAPITOLUL I

CADRUL ORGANIZATORIC LA SC AEROSTAR SA

1.1.Istoricul societati comerciale

Scopul înfiinţării societăţii a fost asigurarea reparării avioanelor din dotarea aviaţiei militare , fabricării pieselor de schimb , a sculelor, bunurilor si instalaţiilor speciale destinate ramurii aviatice , pentru asigurarea capacităţii de apărare a ţării şi continuării tradiţiei aviaţiei româneşti

Întreprinderea de Avioane din Bacău a luat fiinţă în anul 1953 prin H.C.M. 1165/1953 sub denumirea de U.M. 03767,avind drept scop asigurarea repararii tehnicii de aviatie,a agregatelor si aparaturii de bord precum si fabricarea pieselor de schimb si a SDV-urilor speciale de aviatie.

Primele capacitati de productie se pun in anul 1954, cand practic unitatea isi incepe activitatea de reparatii. Au intrat in functiune halele de reparat avioane motoare,forja si turnatorie, mecanicul sef si celelalte spatii aferente activitatilor auxiliare.

De la infatisarea initiala, pina la cea actuala, moderna, a unitatii a avut loc un proces continu de modernizare si dezvoltare. Astfel,intreprinderea , in afara fondurilor de investitii alocate in primii ani pentru completarea capacitatilor de productie existente, a parcurs etape importante de dezvoltare si modernizare. Prima etapa mai importanta a fost perioada 1972 – 1975, apoi cea din perioada 1976 – 1980 si cea de a treia inceputa in anul 1983 si a fost finalizata in anul 1984.

In primii doi ani de activitate ( 1954 – 1955 ) s-au realizat reparatii de avioane si motoare de peste 1.055.000 ore si un volum de 310.000 fabricatie corespunzind unui volum de productie marfa de aproximativ 13,5 si respectiv 27 milioane lei.

Daca la inceputul activitatii s-a rezumat la reparare de celule avioane si motoare si confectionarea unor piese de schimb ulterior aceasta s-a extins cuprinzind si repararea aparatelor de bord, a agregatelor componente, a utilajului de aerodrom. S-a trecut la asimilarea reparatiilor unor noi tipuri de tehnica de aviatie si militara. Odata cu cea de-a doua etapa de dezvoltare se trece la asimilarea si fabricarea trenurilor de aterizare pentru elicoptere si avioane. Anul 1973 marcheaza trecerea de la activitatea de reparatii la cea de conceptie , proiectare si constructie proprie de avioane.

Tinandu–se seama de capacitatea si experienta colectivului , se incredinteaza unitatii construirea propriului avion romanesc modern care efectueaza zborul inaugural , in anul 1974.

Cea de-a treia etapa importanta in dezvoltarea intreprinderii are in vedere asimilarea si fabricarea de serie a motoarelor cu piston pentru aviatie, precum si a reductoarelor de aviatie.

Schimbandu-si denumirea succesiv din U.R.A in I.R.Av., I.Av. si in cele din urma AEROSTAS , subordonata succesiv Ministerului Fortelor Armate, Comandamentului Apararii Antiaeriene a Teritoriului , Directiei Industriale Generale a Armatei apoi Ministerului Industriei Constructoare de Masini , ca parte din Centrala Industriei de Mecanica Fina si Aeronautica , Grupul Aeronautic Bucuresti sau ca entitate autonoma in cadrul ramurii industriei aeronautice si de aparare, Aerostar a avut un curs propriu de dezvoltare , mereu in slujba clientului sau principal Ministerul Apararii Nationale a Romaniei.

Etapele specifice de dezvoltare a societatii au fost marcate de necesitatea de a raspunde nevoilor si cerintelor clientului pentru care fusese creata , pe de o parte si de politica economica a tarii , pe de alta parte. Aceasta a insemnat in timp dezvoltarea progresiva a activitatilor din profilul , de baza dar si dezvoltarea unor activitati conexe sau auxiliare , de exemplu : fabricarea de butelii de aragaz , piese de schimb auto , componente pentru instalatii industriale si agricole , motoare diesel de mica putere , etc.

Urmare a modernizarii si dezvoltarii continue a capacitatilor de productie, a activitatii de conceptie , a muncii intregului colectiv, volumul de productie a cunoscut mereu o linie ascendenta si un ritm rapid de crestere Astfel productia anului 1985, fiind de 79,13 ori mai mare decit in primul an de activitate , de 11,6 ori fata de anul 1965 La sfirsitul anului 1989 volumul de productie a depasit 1,38 miliarde de lei

In contextul schimbarilor ce au avut loc in economia romaneasca dupa decembrie 1989 si in conformitate cu prevederile Legii 15/1990, fostele intreprinderi de stat au fost reorganizate in societati comerciale si regii autonome.

Regia , ca forma de unitate economica este o intreprindere avind ca obiect de activitate exploatarea de bunuri ale statului, dar legata intr-o masura mai mare sau mai mica de bugetul statului prin rezultatele financiare.

Societatea comerciala este “ agentul economic specific economiei si se caracterizeaza prin asocierea , pe baza de contract, a unui grup de persoane in vederea efectuarii de acte de comert si a obtinerii de profit , pe care si-l impart in raport de capitalul cu care au participat la asociere, potrivit prevederilor legale existente “

Angajată încă din 1953 în mod eficient, responsabil şi profitabil în activităţi din domeniul construcţiilor aeronautice, reparaţiilor şi modernizărilor de avioane militare Aerostas şi-a menţinut statutul de furnizor de prim rang al Ministerului Apărării Naţionale din România şi urmăreşte să realizeze un înalt nivel de performanţă şi să-şi consolideze poziţia de piaţă în domeniile în care operează.

De la înfiinţare şi până în prezent, întreprinderea a cunoscut o continuă dezvoltare, atât în domeniul tradiţional al aviaţiei şi echipamentelor militare, cât şi în domeniul producţiei destinate pieţei civile. O bună parte din activităţile nou introduse au constituit premiere naţionale, ca de exemplu:

- fabricarea de butelii pentru gaze petroliere lichefiate;

- fabricarea de trenuri de aterizare;

- fabricarea de avioane uşoare;

- execuţia prototipului avionului de luptă IAR-93;

- execuţia prototipului avionului agricol AG-6.

Actualmente întreprinderea ocupă o suprafaţă de 46 ha, din care 34 ha sunt acoperite cu construcţii. Transporturile sunt facilitate de accesul direct la pista aeroportului Bacău, la reţelele de drumuri şi căi ferate naţionale.

S.C. AEROSTAS S.A. este structurată în trei divizii de producţie şi o Divizie Strategică, aceasta stabilind politica generală şi asigurând conducerea principalelor funcţiuni ale întreprinderii.

Cele trei divizii sunt următoarele:

- Divizia Sisteme îşi desfaşoară activitatea în următoarele domenii:

- întreţinerea, repararea şi modernizarea avioanelor militare;

- întreţinerea şi repararea de tehnică militară de transmisiuni şi control a zborului;

- proiectarea şi fabricarea de echipamente de comunicaţie militare şi civile;

- proiectarea şi fabricarea de echipamente hidraulice.

- Divizia Comercială îşi desfăşoară activitatea în urmatoarele domenii:

- proiectarea şi fabricarea de avioane uşoare şi ultrauşoare, de subansamble pentru construcţia de aeronave;

- proiectarea şi fabricarea de motoare Diesel de mica putere (12 CP );

- proiectarea şi fabricarea de piese de schimb auto, roţi dinţate, pompe hidraulice;

- proiectarea şi fabricarea de recipienţi pentru gaz petrolier lichefiat;

- fabricarea de armături pentru instalaţii.

- Divizia Tehnologică îşi desfaşoară activitatea în următoarele domenii:

- execuţia de utilaje de producţie specifice (maşini de sudat cu cordon circular pentru recipienţi sub presiune, maşini de sablat şi metalizat recipienţi, instalaţii pentru încercări mecanice, hidraulice, electrice);

- modernizări şi reparaţii de maşini unelte;

- execuţia de semifabricate turnate şi forjate;

- tratamente termice secundare, acoperiri chimice şi electrochimice;

- analize chimice şi încercări fizico-mecanice asupra materialelor;

- reparaţii şi verificări metrologice de echipamente de inspecţie, măsurare şi încercare.

Preview document

Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 1
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 2
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 3
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 4
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 5
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 6
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 7
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 8
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 9
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 10
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 11
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 12
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 13
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 14
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 15
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 16
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 17
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 18
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 19
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 20
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 21
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 22
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 23
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 24
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 25
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 26
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 27
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 28
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 29
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 30
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 31
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 32
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 33
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 34
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 35
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 36
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 37
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 38
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 39
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 40
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 41
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 42
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 43
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 44
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 45
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 46
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 47
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 48
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 49
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 50
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 51
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 52
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 53
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 54
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 55
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 56
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 57
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 58
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 59
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 60
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 61
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 62
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 63
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 64
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 65
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 66
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 67
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 68
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 69
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 70
Mixul de Marketing - SC Aerostar SA - Pagina 71

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing - SC Aerostar SA.doc

Alții au mai descărcat și

Instrumente de implementare a strategiei de piață

INTRODUCERE Această lucrare constituie obiectul proiectului de diplomă şi totodată încununarea a patru ani de studiu. De asemenea, prin acest...

Comunicarea de Marketing și Promovarea la Compania Coca-Cola

INTRODUCERE „Nevoia de comunicare reprezintă un element definitoriu pentru orice relaţie interumană. În prezent, multitudinea de canale şi de...

Fundamentarea politicii de distribuție a SC Automobile Dacia SA în vederea creșterii profitabilității acesteia

INTRODUCERE Scriitorul englez Edward Morgan Forster a scris în anul 1909 o nuvelă intitulată „Maşina se opreşte”, o nuvelă în care a descris o...

Marketing

MARKETINGUL INTRODUCERE Marketingul reprezintă interfaţa unui proces social şi managerial prin care se doreşte creearea unui mediu stabil între...

Politică de marketing

Firmele îşi desfăşoară activitatea într-un mediu tot mai turbulent, fiind necesară adaptarea acestora. Toate activităţile desfăşurate în mod curent...

Marketing în Comert, Turism și Servicii

Cei patru O ai marketingului serviciilor sunt: oamenii, oamenii, oamenii, oamenii. Obiectivele capitolului Studierea acestui capitol vă ajută să:...

Marketing

Marketingul de baza se ocupa de piata,de schimb.Primul soc al vechilor relatii comerciale(târguri) îl reprezinta era industriala când productia a...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Managementul activității de marketing la SC Aerostar SA Bacău

CAPITOLUL I PREZENTAREA S.C. AEROSTAR S.A. BACĂU 1.1. Scurt istoric Întreprinderea de avioane din Bacău a luat fiinţă în anul 1953 prin H.C.M....

Sistemul comunicațional de marketing la SC Robinete Industriale SA Bacău

INTRODUCERE Comunicarea între oameni reprezinta fundamentul si obiectul de studiu al multor stiinte, având o influenta covârsitoare asupra...

Ai nevoie de altceva?