Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 51 în total
Cuvinte : 13053
Mărime: 267.27KB (arhivat)
Publicat de: Luiza Chiș
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicolae ISTUDOR

Cuprins

  1. Capitolul I: Caracterizarea sectorului de comercializare a produselor de panificaţie în perspectiva U.E. pag. 3
  2. 1.1. Studiul actual al sectorului de comercializare a produselor de panificaţie în perspectiva integrării în U.E pag. 3
  3. 1.2. Principalele aspecte ale negocierii cu U.E pag. 9
  4. Capitolul II: Analiza diagnostic a activităţii economico–finaciare la S.C. PLEVNEI S.A pag. 11
  5. 2.1. Prezentarea generală a S.C. PLEVNEI S.A pag. 11
  6. 2.2. Analiza diagnostic a managementului practicat pag. 13
  7. 2.3. Analiza diagnostic a potenţialului tehnico-productiv pag. 17
  8. 2.4. Analiza diagnostic a utilizării forţei de muncă pag. 19
  9. 2.5. Analiza diagnostic a rezultatelor din activitatea de producţie pag. 20
  10. 2.6. Analiza diagnostic a potenţialului financiar. Indicatori de bonitate pag. 22
  11. 2.7. Analiza dignostic a pieţei produselor de panificaţie pag. 25
  12. 2.8. Puncte forte şi puncte slabe ale analizei diagnostic pag. 26
  13. Capitolul III: Diagnoza distribuţiei produselor de panificaţie la S.C. PLEVNEI S.A pag. 28
  14. 3.1. Studierea cererii şi ofertei de produse pe piata produselor de panificaţie pag. 28
  15. 3.2. Diagnoza preţurilor practicate la produsele de panificație pag. 32
  16. 3.3. Diagnoza distribuţiei la S.C. PLEVNEI S.A pag. 33
  17. 3.3.1. Canalele de distribuţie pag. 33
  18. 3.3.2. Logistica de distribuţie pag. 34
  19. 3.3.3. Analiza costurilor de distribuţie pag. 35
  20. 3.3.4. Puncte forte si slabe ale distribuţiei la S.C. PLEVNEI S.A pag. 37
  21. Capitolul IV: Perfecţionarea politicii de distribuţie la S.C. PLEVNEI S.A pag. 38
  22. 4.1. Evaluarea cererii şi ofertei pe piața produselor de panificaţie în perioada 2008-2010 pag. 38
  23. 4.2. Fundamentarea programului de producţie la S.C. PLEVNEI S.A pag. 39
  24. 4.3. Variante posibile de distribuţie a produselor agroalimentare pag. 39
  25. 4.3.1. Proiectarea canalelor de distribuţie pretabile pentru S.C. PLEVNEI S.A pag. 40
  26. 4.3.2. Modernizarea logisticii de distribuţie la S.C. PLEVNEI S.A pag. 41
  27. 4.3.3. Proiectarea costurilor de distribuţie la S.C. PLEVNEI S.A pag. 41
  28. 4.4. Proiectarea efectelor economice ale modernizării politicii de distribuţie pag. 42
  29. Capitolul V: Concluzii și propuneri pag. 45
  30. Bibliografie
  31. Anexe

Extras din licență

CAPITOLUL I

CARACTERIZAREA SECTORULUI DE COMERCIALIZARE A PRODUSELOR DE PANIFICAȚIE ÎN PERSPECTIVA INTEGRĂRII U.E.

1.1 Studiul actual al sectorului de comercializare a produselor de panificație din România în perspectiva integrării în U.E.

În perioada actuală, urmare a dezvoltării susţinute a comunicaţiilor, liberei circulaţii a informaţiilor, persoanelor și mărfurilor, extinderii domeniilor ştiintifice etc. s-au atenuat diferenţele culturale între diferite ţări şi zone. Din ce în ce mai multe regiuni ale lumii sunt mai deschise la noile moduri de gândire și la noile comportamente, inclusiv în ceea ce priveste consumul alimentar. În timp, supuse proceselor de standardizare, diferitele culturi, obiceiuri, tradiţii, tind să se omogenizeze.

În prezent, şi piața agroalimentară este din ce în ce mai uniformă, omogenă și standardizată.

Diferenţele tind să dispară, iar într-un viitor nu foarte îndepărtat ne vom confrunta cu o piată în care acestea vor fi, practic, inexistente. Globalizarea pieţelor agroalimentare este un fenomen la care suntem martori noi toți. În acelasi timp însă, asistăm la un fenomen contrar am putea spune, la fel de evident, anume la dorinţa consumatorilor de a-şi manifesta personalitatea şi individualitatea. Din ce în ce mai mult, consumatorii (dar şi pietele naționale), încearcă să descopere modele care să-i diferenţieze de “alţii”, fie ei parteneri sau concurenţi. În acest context, una din principalele probleme cu care se confruntă piețele este acea a capacităţii de anticipare şi cuantificare a comportamentului “actorilor” care acţioneaza pe piată. Astfel, există şi se manifestă comportamente specifice ce vizează integrarea “actorilor” în anumite grupuri sociale, în functie de propriile lor aspiraţii; pe de altă parte însa, prin manifestarea unui anume tip de comportament se urmareşte diferențierea, pe piață, a acestora. Totuşi, tendința dominantă care se manifestă pe piață este aceea a omogenizării atitudinilor şi comportamentelor “actorilor”. Altfel spus, ne îndreptăm, încet dar sigur, către o piată globală. Necesităţile şi preferinţele consumatorilor demonstrează, în multe tări şi zone ale lumii, o tendință clară de omogenizare; de asemenea, ei sunt dispuși să renunţe la anumite avantaje care diferenţiază produsele, optând pentru calitate şi preţuri scăzute (daca este posibil). Consecintă a globalizării, standardizarea produselor generează economii de scară, altfel spus posibilitatea ajungerii, la consumator, a unor produse la preţuri din ce în ce mai accesibile.

În prezent, se apreciază că pieţele agricole din România sunt caracterizate printr-un grad redus de organizare, această carenţă influenţând activitatea operatorilor de pe pieţele respective şi exercitând, evident, o serie de influenţe negative asupra comercializării produselor agricole.

În condiţiile actuale, Uniunea Europeană reprezintă, cu certitudine, un model de dezvoltare pentru România. Accesul pe Piata Unică presupune acordarea unei atenţii deosebite întregului sistem agroalimentar, pornind de la faptul că U.E. înregistrează performanţe deosebite atât în sectorul de prelucrare a produselor agricole, cât şi în sfera distribuţiei, respectiv a consumului. Pentru România, integrarea în piata unică europeană este o necesitate economică, socială şi politică, care se bucura de adeziunea întregii societăţi, însa, exigenţele aflate în faţa pieţei agroalimentare românesti sunt foarte dure.

Aderarea la mecanismele U.E. presupune continuarea armonizării legislaţiei şi instituţiilor din domeniul agricol cu acquisul comunitar; elaborarea şi introducerea unui sistem de standarde de calitate comparabil ţărilor membre; susţinerea creării filierelor pe produse; susţinerea formelor moderne de organizare a pieţelor agricole etc.

Agricultura, silvicultura şi pişcicultura şi-au scăzut volumul de activitate în 2007 faţă de 2006 cu 16,9 procente. Totuşi, sistemul agroalimentar continuă sa fie un impunător domeniu al economiei naţionale, care antrenează multă forţa de muncă. Alocările de capital în acest domeniu mult timp au fost sub necesităţile de dezvoltare, cu excepţia unor ramuri prioritare. Fiind preponderent orientat spre consumul intern şi numai câteva ramuri cu ieşire pe piaţa externă, complexul agroalimentar era finanţat sub nivelul necesităţilor, fapt care a frânat mult timp dezvoltarea lui.

Acest sector este important şi prin faptul că, de modul cum funcţionează, depinde în mare măsură şi calitatea vieţii. Rezultă, deci, necesitatea elaborări unor politici care să asigure, producătorilor agricoli şi celor care lucrează în industriile prelucrătoare a produselor agricole, condiţii cât mai prielnice pentru realizarea unor produse agroalimentare de bună calitate şi în cantităţi care să acopere într-o măsură din ce în ce mai mare nevoile de consum ale populaţiei.

Argumentul de bază este subvenţionarea pe scară largă a activităţii agricole, deoarece agricultura prin complexitatea funcţiilor ei, duce la rezultate economice diferite. Această subvenţionare a devenit o exigenţă pentru majoritatea ţărilor lumii, atât pentru cele economic dezvoltate, cât şi pentru cele mai puţin dezvoltate sau în tranziţie, nefiind o excepţie nici pentru România. O problemă din ce în ce mai actuală o constituie ocuparea deplină a forţei de muncă în ţările suprasaturate cu această marfă, printre aceste ţări înregistrându–se România unde a apărut un fenomen nou, şi anume, creşterea lentă, dar constantă a populaţiei în agricultură, astfel, încă din anul 2004 ponderea populaţiei ocupate în agricultură era de 40,4%, faţă de media UE de 4,4%. Sectorul agricol din mai multe ţări postsocialiste, ca si România, se confruntă cu probleme grave de competitivitate. Productivitatea muncii din sectorul primar s-a redus mult în ultimii ani din cauza surplusului forţei de muncă ocupată în acest domeniu, a profesionalismului scăzut, mecanizării limitate şi a unei structuri extrem de fragmentată a exploatărilor agricole. Acest sector are în prezent o competitivitate redusă pe pieţele internaţionale, fapt indicat şi de datele referitoare la comerţul exterior. Aceste probleme se referă în mod accentuat la industria agroalimentară ale cărei performanţe s-au situat, de asemenea, sub potenţialul său. Actualmente lipseşte o legătură între producţia agricolă şi industria agroalimentară, datorită lipsei infrastructurii de bază, inclusiv a pieţei en gros, logisticii, depozitelor frigorifice. Problemele menţionate confirmă actualitatea temei investigate.

Preview document

Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 1
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 2
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 3
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 4
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 5
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 6
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 7
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 8
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 9
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 10
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 11
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 12
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 13
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 14
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 15
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 16
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 17
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 18
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 19
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 20
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 21
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 22
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 23
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 24
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 25
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 26
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 27
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 28
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 29
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 30
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 31
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 32
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 33
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 34
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 35
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 36
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 37
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 38
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 39
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 40
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 41
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 42
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 43
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 44
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 45
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 46
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 47
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 48
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 49
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 50
Perfecționarea politicii de distribuție la SC Plevnei SA - Pagina 51

Conținut arhivă zip

  • Perfectionarea Politicii de Distributie la SC Plevnei SA.doc

Alții au mai descărcat și

Mixul de Marketing - Politica de Distribuție

Introducere “Firmele au nevoie de noi concepte referitoare la modul în care trebuie să-şi organizeze activitatea, în general, şi cea de marketing,...

Analiza mixului de marketing la firma SA Vel Pitar SA

INTRODUCERE Promovarea tot mai largă în practica economică contemporană a concepţiei de marketing, îmbogăţirea continuă a arsenalului său de...

Politica de Distribuție

Introducere Această lucrare a fost elaborată cu scopul de a-mi servi pentru susţinerea lucrării de licenţă, tema aleasă de mine este studierea...

Cercetarea Satisfacției Cliențiilor

Introducere In această lucrarea, este tratată cu atenție o problemă de actualitate și anume măsurarea gradului de satisfacție a clienților unei...

Strategii de distribuție fizică, logistică, adoptate de organizație

INTRODUCERE În vreme ce previziunile economice sunt pesimiste, în schimb cele demografice sunt promițătoare, astfel că, până în 2020, numărul...

Strategii de Marketing Folosite de Compania Ursus România

Capitolul 1 Marketingul teorie şi practică Ultimele decenii ale acestui secol au impus un nou concept – MARKETING – ce se vehiculează cu mare...

Relațiile Perfecte cu Clienții

INTRODUCERE „Relațiile perfecte cu clienții” devine deja o frază ușor demodată și va avea în cele din urmă aceeași soartă ca și altele de același...

Politici și strategii de marketing ale operatorilor En Gros de tip Cash Carry

Introducere În acestă lucrare este vorba despre un studiu al activităţilor desfăşurate în de magazinele en-gros de tip cash&carry. Scopul acestei...

Ai nevoie de altceva?