Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0

Licență
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 56 în total
Cuvinte : 14861
Mărime: 1.76MB (arhivat)
Publicat de: Cornel Mușat
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect.dr.Olteanu Cosmin
Specializare: Marketing

Cuprins

  1. Cuvânt introductiv 1
  2. Capitolul I – Rolul si importanţa internetului 3
  3. 1. 1. Despre istoricului web-ului 3
  4. 1. 2. Conceptul web 2.0 4
  5. 1. 3. Noţiuni despre portaluri web 8
  6. 1. 4. Tipuri de portaluri web 13
  7. Capitolul II - Tehnologiile utilizate in implementarea portalului web 17
  8. 2.1 MySQL 17
  9. 2.2 Tehnologiile HTML, CSS, JavaScript, PHP 19
  10. 2.3. Sistem de management al continutului-Drupal 22
  11. Capitolul III – Portal Web pentru Hoteluri 27
  12. 3.1. Secţiunea de implementare 27
  13. 3.1.1 Descrierea şi obiectivele portalului 27
  14. 3.1.2 Tipuri de instalări 28
  15. 3.2. Secţiunea de Administrare 36
  16. 3.2.1 Administrarea Drupal 36
  17. 3.2.1 Adaugarea şi gestiunea conţinutului 40
  18. 3.3 Secţiunea pentru Clienţi 47
  19. 3.3.1 Utilizarea portalului web 47
  20. Concluzii finale 52
  21. Bibliografie 53
  22. Anexe 54

Extras din licență

O anumită tehnologie a dominat fiecare secol în parte, la fel s-a întamplat şi cu ultimile trei secole. Revoluţia industrială împreună cu marile sisteme mecanice a fost ceaa ce a caracterizat cel mai bine secolul al XVIII-lea. Secolul următor a fost definit de ascensiunea maşinilor cu aburi. Prelucrarea şi distribuirea informaţiei a definit secolul următor. Alte realizări notabile au fost: apariţia radioului şi a televiziunii mondiale, dezvoltarea reţelelor telefonice mondiale şi o creştere exponenţială a industriei de calculatoare şi de comunicaţii.

Domeniul IT a cunoscut cea mai vastă şi rapid progres în comparaţie cu alte domenii, avand în vedere şi timpul relativ scurt de la apariţia sa. La început sistemele de calcul erau foarte centralizate şi foarte mari, de multe ori ajungand la dimensiunea unei încaperi, adesea cu pereţi din sticlă pentru a putea fi privită din exterior. O companie de marime mică şi mijlocie putea achiziţiona cel mult unul sau două calculatoare, în timp ce marile corporaţii deţineau cateva zeci de unităţi. Scenariul conform căruia peste 20 de ani calculatoare cu o viteză la fel de mare dar de mărimea unui timbru, ce vor fi produse pe scară larga, părea la aceea vreme desprins din romanele ştiinţifico-fantastice.

La fel ca şi alte ramuri ale tehnologiei, internetul si conceptul de web s-a propagat la fel de rapid, poate cel mai rapid dintre toate tehnologiile de pana atunci. Evolutia de la conceptul de web 1.0 la conceptul de web 2.0 nu a fost foarte rapidă, însă schimbările aduse de noul concept au fost majore. Datorită evoluţiei fară precedent din domeniul IT şi mai ales partea de software, calculatoarele au devenit din ce in ce mai performante şi cu o putere de procesare mult mai mare. În ceea ce priveşte domeniul internetului, s-au dezvoltat foarte mult şi limbajele de programare web şi design, precum HTML şi CSS sau PHP. Cu timpul au aparut şi asa numitele portaluri, care incorporau mai multe informaţii decat un site obişnuit dar cel mai important aveau şi o funcţionalitate extinsă nu doar prezentarea de imagini şi informaţii, aceaste aveau posibilitatea să încorporeze diferite formulare sau diverite aplicaţii web ce aveau rolul de a extinte funcţionalitatea portalului mai mult decat a unui site web obişnuit.

Capitolul I - Rolul si importanţa internetului

Datorită evoluţiei incredibile pe care a avut-o tehnologia secolul trecut, mai ales prin evoluţia calculatoarelor şi a vitezei lor de procesare, ultimii ani au culminat cu dezvoltarea ciberneticii şi informaticii. De la banalul telegraf tehnologia a introdus telefonul iar mai apoi în zilele noastre s-a dezvoltat conceptul de internet. În acesta parte a lucrării va fi prezentată o scurtă istorie a internetului, evolutia de la connceptul web 1.0 la conceptul web 2.0 si ce schimbari au fost aduse, in final culminand cu explicarea notiunilor despre portaluri web.

1. 1. Despre istoricului web-ului

Evoluţia informaţională a avut efect asupra tuturor aspecte din viaţa obişnuită de zi cu zi. Conceptele de timp, spaţiu şi mulţime s-au schimbat radical. Internetworked este de fapt prescurtarea de la la internet, însaă în multe ţări termenul este utilizat ca net sau pur şi simplu reţea. Realistic vorbind, internetul reprezintă de fapt numai infrastructura, adica o reţea interconectată de calculatoare care permite useri-lor acesul la comunicaţie şi informaţie. Conform unor convenţii internaţionale, anumite corporaţii sunt responsabile de infrastructura internetului. Internet Network Information Center (InterNIC) este una dintre ele, înregistrează domenii, realizează întreţinerea internetului şi anumite task-uri de clean-up pentru standardele tehnice. Un alt exemplu este World Wide Web Consortium (W3C), este format dintr-un grup de companii şi instituţii internaţionale ce impun standarde pentru dezvoltarea paginiilor web, cum ar fi limbaje descriptive şi moduri de conectarea documentelor web la nivel mondial, ceea ce împedică controlarea internetului de către orice grup de interese sau guvern.

Cu toate că se doreşte promovarea exprimării libere pe internet, acesta nu este anarhic sau haotic. Cine încalcă anumite legi, poate să raspundă în faţa justiţiei ţării din care face parte. În afară de legi şi norme, s-au raspandit pe internet un set de reguli de comportament, adoptate tacit de catre toata comunitatea online, aceste reguli vizează folosirea codului de bune maniere pe internet şi în comunicarea dintre utilizatori., cine încalcă aceste reguli riscă să numai poată folosi internetul, în cazul în care providerul de internet la care este conectat userul primeşte o reclamaţie sau o plangere.

World Wide Web-ul este partea cea mai cunoscută a internetului, este partea grafică, care este uşor de prezentat utilizatorilor şi uşor de modificat. Acest serviciu permite userilor săi să afişeze, să vizualizeze, să editeze sau să partajeze documente electronice, fişiere audio, imagini şi alte tipuri de fişiere indiferent de locaţia sau distanţa dintre useri la un moment dat. Hypertext Markup Language (HTML), care are anumite caracteristici, esenţiale pentru distribuirea informaţiilor la distanţă, este un limbaj de programare descriptiv, permite construirea şi salvarea documentelor pe internet. În cele mai multe din cazuri, Web-ul este confundat cu Internetul în sine, datorită imensei răspândiri pe care o are astăzi, acesta a fost la început doar un proiect ce a luat naştere în octombrie 1990, în SUA, o lună mai târziu era deja pus în funcţiune primul server Web.

Navigarea şi accesul la reţelele mondiale este facilitat de World Wide Web-ul. Acesta includea la sfarşitul anului 1993 aproximativ 500 de servere, începând cu 1994 evoluţia fiind exponenţială, astfel încât în anul 1997 existau peste 650.000 servere la nivel mondial. Şi astăzi, internetul are o rată de dezvoltare impresionantă, poate fi accesat prin mai multe canale de transmisie dar nu toate permit acces total la conţinut. Ariile ale Internetului care necesită acces complet la acesta: World Wide Web-ul, IRC, FTP si Telnet-ul.

Pentru ca un user nou să obţină acces la internet, pentru a utiliza serviciile online, trebuie să obţină un cont de Internet, de la unul dintre sutele de Internet Service Providers (ISP). Companii furnizoare de servicii de Internet se numesc provideri, aceştia oferă acces la acesta, gratuit sau contra unei taxe.

1. 2. Conceptul web 2.0

În ultimul timp, subiectul preferat al analiştilor şi al cercetatorilor, pare să fie noua tehnologie web 2.0. În anul 2004 a fost introdus prima dată acest termen. Aceast termen a fost utilizat doar pentru a semnala ceva diferit şi schimbat la conceptul de web, totuşi o definiţie clară a acestui nou concept nu a fost furnizată, dar mare parte a comunităţi online a acceptat acest termen.

Bibliografie

1.Linda Bird, Internet - Ghid complet de utilizare, Editura Corint, Bucuresti, 2004.

2.Madan Sheina, Chris Harris-Jones, David Wells - Enterprise Portals: New Strategies for Information Delivery, Editura Ovum Ltd, 2000.

3.Georgescu Cristian, Georgescu Mihaela - Baze de date relalionale Si Multidimensionale, Editura Didacticd gi Pedagogicd, Bucuregti 2005.

4.Beighley Lynn, Drupal for Dummies, Editura Wiley, 2009

5.VanDyk John, Pro Drupal Developement Second Edition, Editura Apress, 2008

6.Ben Laurie, Peter Laurie, Apache: The Definitive Guide-3rd Edition, Editura O'Reilly Media, 2002.

b) Resurse Internet:

http://www.atlanticwebfitters.ca/CMS/WhatisaWebPortal/tabid/95/Default.aspx

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/what-is-mysql.html

http://download.nos.org/webdesign/script.pdf

http://www.ohio.edu/technology/training/upload/Java-Script-Reference-Guide.pdf

http://www.php.net/manual/en/function.echo.php

Preview document

Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 1
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 2
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 3
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 4
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 5
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 6
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 7
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 8
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 9
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 10
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 11
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 12
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 13
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 14
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 15
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 16
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 17
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 18
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 19
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 20
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 21
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 22
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 23
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 24
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 25
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 26
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 27
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 28
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 29
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 30
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 31
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 32
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 33
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 34
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 35
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 36
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 37
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 38
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 39
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 40
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 41
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 42
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 43
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 44
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 45
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 46
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 47
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 48
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 49
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 50
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 51
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 52
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 53
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 54
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 55
Portal Web pentru hoteluri în Conceptul Web 2.0 - Pagina 56

Conținut arhivă zip

  • Portal Web pentru hoteluri in Conceptul Web 2.0.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza comparativă a calității telefonului mobil Sony Ericsson 750i utilizând metoda QFD

I. Introducere Calitatea si importanta ei in economia de piata Standardul ISO 8402 defineste calitatea ca reprezentand "ansamblul...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?