Promovarea Vânzărilor

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 46 în total
Cuvinte : 13918
Mărime: 70.96KB (arhivat)
Cost: 7 puncte
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MARKETING

Cuprins

Cap. 1: Promovarea vânzărilor – concept, instrumente şi modalităţi de implementare

1.1. Locul promovarii vânzărilor în structura activităţii promoţionale a organizaţiei

1.2. Principalele instrumente şi tehnici de promovare a vânzărilor

1.3. Planificarea unei operaţiuni de promovare a vânzărilor

Cap. 2: Prezentarea firmei Cabinetul Călin Tatomir

2.1. Rolul serviciilor în dezvoltarea economico-socială

2.2. Scurt istoric, domeniu de activitate, misiune şi obiective

2.3. Prezentarea şi evoluţia principalilor indicatori econimico-financiari

Capitolul 3: Comunicarea de marketing a firmei Cabinetul Călin Tatomir

3.1. Produsele şi serviciile oferite

3.2. Organizarea şi conducerea activitaţii de marketing

3.4. Canalele de marketing utilizate

Capitolul 4: Plan de marketing pentru promovarea pensiunii „Casa Domnească”

4.1.Prezentarea condiţiilor care determină adoptarea planului de marketing

4.1.1. Necesitatea programului

4.1.2. Posibilitatea de realizare a programului

4.1.2.1. Analiza SWOT

4.1.2.2. Analiza mediului extern

4.2. Obiectivele programului

4.3. Conţinutul programului

4.3.1. Politica de produs

4.3.2. Politica de preţ

4.3.3. Politica de distribuţie

4.3.4. Politica de promovare

4.4. Bugetul estimativ al programului

Extras din document

Cap. 1: Promovarea vânzărilor – concept, instrumente şi modalităţi de implementare

Promovarea vânzărilor constă într-un ansamblu divers de instrumente specifice, majoritatea pe termen scurt, destinate să stimuleze achizitionarea mai rapidă sau într-un volum mai mare a unor produse sau servicii de către consumatori sau de către clienţi industriali.

1.1. Locul promovării vânzărilor în structura activităţii promoţionale a organizaţiei

În perioada actuală, în care, atât complexitatea ofertei şi a ofertanţilor, cât şi a volumului şi structurii nevoilor cresc într-un ritm alert, pentru producător este foarte important să comunice posibililor clienţi datele necesare, pentru a cunoaşte avantajele ce le oferă produsele lui, iar pe de altă parte să recepţioneze reacţiile acestora, care sunt surse de informaţii pentru activitatea lui viitoare. Comunicarea permanentă între ofertanţi şi consumatori, care de regulă sunt despărţiţi spaţial şi temporar, este o necesitate, deoarece o informare corectă şi promptă stimulează cererea, o orientează către anumite produse şi influenţează consumul raţional, provoacă modificări în mentalităţile şi atitudinile posibililor cumpărători, ceea ce se va reflecta în creşterea volumului de bunuri vândute şi pe această bază a profitului, ca unic scop al producătorului. Comunicarea “se află în centrul a tot ceea ce întreprinde firma şi este prezentă în toate activităţile acesteia”, marketingul modern are la bază ipoteza comunicării bilaterale eficiente – consumatorii comunică firmelor ce doresc, iar firmele îi informează pe consumatori cu tot ceea ce au de vânzare.

În sens larg , comunicarea vizează toate variabilele mixului de marketing împreună cu toate activităţile întreprinderii.

În sens restrâns , comunicarea de marketing e considerată o activitate promoţională, legată de vânzarea personală şi de masă, în care sunt incluse publicitatea, reclamele, precum şi promovarea vânzărilor. Pentru Ph.Kotler comunicarea eficientă a organizaţiei depinde de modul în care ea rezolvă următoarele probleme: dacă trebuie să comunice sau nu, cât şi cum să cheltuiască pentru comunicare. Răspunsurile la aceste întrebări se obţin în cadrul sistemului de comunicaţii în marketing, pe care şi-l organizează orice firmă importantă, sistem ce include ansamblul comunicărilor cu intermediarii, consumatorii, organisme publice separate, dar şi între ele. Pentru ca impactul comunicării să fie maxim, întregul mix de marketing al firmei nu numai promovarea, ci şi produsul trebuie să fie coordonat în aşa fel, încât, să se asigure o difuzare completă a informaţiei şi o recepţionare a modului în care acestea sunt apreciate. În concluzie, sistemul de comunicaţii de marketing constituie cadrul general în care se desfăşoară promovarea (sub mixul promoţional) cu cele patru instrumente promoţionale: publicitatea, vânzarea personală, promovarea vânzărilor şi relaţiile publice, care urmăresc prezentarea organizaţiei, a produselor şi serviciilor sale, sensibilizarea potenţialilor clienţi şi bineînţeles creşterea vânzărilor pentru a se obţine un profit mai mare. Promovarea, ca unul din domeniile cele mai empirice ale acţiunii marketingului, se exprimă în “ansamblul de acţiuni şi mijloace de informare şi atragere a cumpărătorilor potenţiali către punctele de vânzare, în vederea satisfacerii nevoilor şi dorinţelor acestora şi implicit a creşterii eficienţei economice a activităţii întreprinderii producătoare”

Promovarea se desfăşoară în două direcţii principale:

1. promovarea produselor – prin totalitatea mijloacelor şi metodelor utilizate în orientarea, informarea potenţialilor clienţi asupra produselor noi sau îmbunătăţite, începând de la ideea de produs nou şi până la lansarea lui pe piaţă, pentru dezvoltarea unei atitudini pozitive faţă de produs.

2. promovarea vânzărilor – prin ansamblul acţiunilor şi mijloacelor de captare a atenţiei potenţialilor cumpărători, de către punctele de vânzare, în scopul impulsionării vânzărilor. Se realizează prin mai multe tipuri de acţiuni, denumite mijloace sau forme promoţionale, cum ar fi: publicitatea, promovarea directă, relaţii publice, marchandising, promovarea vânzărilor, alte acţiuni.

Nimeni nu se mai îndoieşte astăzi, de necesitatea promovării produselor, fapt reflectat în structura mixului de marketing, a cărei importantă variabilă este promovarea (una din cele 4 componente). Cu cât va fi mai flexibilă şi novatoare activitatea de promovare, cu atât impactul ei, va fi mai mare pe o piaţă saturată de mesaje publicitare. Un instrument promoţional ce se utilizează în ultima vreme cu succes deosebit, este promovarea vânzărilor ce constă în acordarea de stimulente pentru cumpărarea imediată, mai ales a produselor standardizate şi cu cerere foarte elastică.

Promovarea vanzarilor consta într-un ansamblu divers de instrumente specifice, majoritatea pe termen scurt, destinate sa stimuleze achiziţionarea mai rapida sau intr-un volum mai mare a unor produse sau servicii de catre consumatori sau de catre clientii industriali (o familie cumpara o camera de laut vederi si primeste gratis o geanta de voiaj) . De obicei, efectele promovării vânzării sunt imediate, dar pe o scurtă perioadă şi de aceea nu se prea foloseşte singură, ci în combinaţie cu celelalte forme de promovare, mai ales cu publicitatea.

În vreme ce publicitatea oferă un motiv de a cumpăra, promovarea vânzarilor oferă un stimulent de a cumpăra. Promovarea vânzarilor include instrumente de promovare destinate consumatorilor (mostre, cupoane, oferte de returnare a banilor in caz de insatisfacţie, reduceri de preţuri, cadouri, premii, recompense pentru clienţii fidelii, încercari gratuite ale produselor, garanţi, demonstraţii, concursuri), destinate partenerilor de afaceri (bonificaţii la cumparare, bunuri gratuite, avantaje la procurarea mărfurilor, reclama în cooperare, bonificaţii pentru efectuarea de publicitate si pentru expunerea produselor, sponsorizare, concursuri de vânzari între angrosişti), şi destinate forţei de vânzare (prime, concursuri, întruniri comerciale.

Preview document

Promovarea Vânzărilor - Pagina 1
Promovarea Vânzărilor - Pagina 2
Promovarea Vânzărilor - Pagina 3
Promovarea Vânzărilor - Pagina 4
Promovarea Vânzărilor - Pagina 5
Promovarea Vânzărilor - Pagina 6
Promovarea Vânzărilor - Pagina 7
Promovarea Vânzărilor - Pagina 8
Promovarea Vânzărilor - Pagina 9
Promovarea Vânzărilor - Pagina 10
Promovarea Vânzărilor - Pagina 11
Promovarea Vânzărilor - Pagina 12
Promovarea Vânzărilor - Pagina 13
Promovarea Vânzărilor - Pagina 14
Promovarea Vânzărilor - Pagina 15
Promovarea Vânzărilor - Pagina 16
Promovarea Vânzărilor - Pagina 17
Promovarea Vânzărilor - Pagina 18
Promovarea Vânzărilor - Pagina 19
Promovarea Vânzărilor - Pagina 20
Promovarea Vânzărilor - Pagina 21
Promovarea Vânzărilor - Pagina 22
Promovarea Vânzărilor - Pagina 23
Promovarea Vânzărilor - Pagina 24
Promovarea Vânzărilor - Pagina 25
Promovarea Vânzărilor - Pagina 26
Promovarea Vânzărilor - Pagina 27
Promovarea Vânzărilor - Pagina 28
Promovarea Vânzărilor - Pagina 29
Promovarea Vânzărilor - Pagina 30
Promovarea Vânzărilor - Pagina 31
Promovarea Vânzărilor - Pagina 32
Promovarea Vânzărilor - Pagina 33
Promovarea Vânzărilor - Pagina 34
Promovarea Vânzărilor - Pagina 35
Promovarea Vânzărilor - Pagina 36
Promovarea Vânzărilor - Pagina 37
Promovarea Vânzărilor - Pagina 38
Promovarea Vânzărilor - Pagina 39
Promovarea Vânzărilor - Pagina 40
Promovarea Vânzărilor - Pagina 41
Promovarea Vânzărilor - Pagina 42
Promovarea Vânzărilor - Pagina 43
Promovarea Vânzărilor - Pagina 44
Promovarea Vânzărilor - Pagina 45
Promovarea Vânzărilor - Pagina 46

Conținut arhivă zip

  • Promovarea Vanzarilor.doc

Alții au mai descărcat și

Marketingul Electronic

Ce este Internetul? Internetul este o retea mondiala de zeci de mii de computere de mare capacitate, conectate intern ele. Persoane particulare si...

Elaborarea Strategiei de Marketing la Societatea Quadrant AMROQ Bbottling Company Romania Pepsi - Cola

INTRODUCERE Marketingul modern presupune mai mult decit dezvoltarea produsului, comunicarea cu clientii, stabilirea pretului produsului intr-un...

Publicitatea Online

INTRODUCERE Lucrarea de faţă îşi propune să analizeze şi să compare mediul on-line şi mediul offline din puncte de vedere al avantajelor şi...

Relațiile Perfecte cu Clienții

INTRODUCERE „Relațiile perfecte cu clienții” devine deja o frază ușor demodată și va avea în cele din urmă aceeași soartă ca și altele de același...

Tendințe Actuale în Comerțul Electronic

1. Componentele comerţului electronic 1.1. Aspecte generale Termenul de „comerţ electronic” (e-comerţ) este din ce în ce mai mult discutat pe...

Strategiile de Marketing Abordate de o Companie

INTRODUCERE De-a lungul anilor, firma S.C. Romtrans S.A a bombardat piaţa efectivă şi cea potenţială prin diferitele tehnici promoţionale care au...

Promovarea Imaginii Companiei prin Campanii de Relații Publice

INTRODUCERE Am ales ca temă a lucrării de disertaţie „promovarea imaginii companiei prin campanii de relaţii publice” datorită multiplelor...

Politici și Strategii de Produs la SC Carrefour SRL

Capitolul 1: Politica de produs Politica de produs reprezintă principala componentă a mixului de marketing a întreprinderii. Fără a avea produse...

Te-ar putea interesa și

Publicitatea si Promovarea Vanzarilor - Kit Kat

Motivatie De ce am ales brandul Kit Kat? Foarte simplu: Kit Kat e un nume deja recunoscut in intreaga lume atat prin gustul desavarsit ce il...

Promovarea Vanzarilor la SC Comet SA

INTRODUCERE Actualul peisaj economico-social al tarii noastre – marcat de instalarea treptata a mecanismului pietei libere – determina schimbarea...

Promovarea Vanzarilor la SC Ductil Steel SA

INTRODUCERE În actualul peisaj economico  social din tara noastra - marcat de instalarea treptata a mecanismului unei piete libere ...

Promovarea Vanzarilor in Cadrul Carrefour

INTRODUCERE In mediul economico-social, o firma nu se poate limita la producerea si distributia de bunuri si servicii. Ea trebuie sa creeze o...

Tipurile de Strategii de Promovare a Vânzărilor

INTRODUCERE Promovarea vânzărilor cuprinde ansamblul metodelor şi tehnicilor care vizează stimularea rapidă şi provizorie a comprtamentului...

Evolutia Vanzarilor la Kenvelo

PROMOVAREA VANZARILOR – CONCEPT, INSTRUMENTE SI MODALITATI DE IMPLEMENTARE 1.1. Locul promovarii vanzarilor in structura activitatii promotionale...

Proiect de Diploma - Promovarea Vanzarilor la SC Electroworld SRL

CAPITOLUL I ASPECTE TEORETICE PRIVIND PROMOVAREA VÂNZĂRILOR 1.1 DEFINIREA ŞI OBIECTIVELE PROMOVĂRII Promovarea vânzărilor face parte din mixul...

Promovarea Vânzărilor la Orange

CAPITOLUL I Prezentarea generală a firmei I.1. Istoric Orange România MobilRom S.A. este o firmă de telecomunicaţii mobile, înfiinţată în 1996...

Ai nevoie de altceva?