Dezvoltarea Personalitatii Copilului de Varsta Prescolara

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Aceasta licenta trateaza Dezvoltarea Personalitatii Copilului de Varsta Prescolara.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 91 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Virginia Romascu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Psihopedagogie

Extras din document

INTRODUCERE

Fiecare perioada de vârsta îsi are însemnatatea ei în evolutia fiintei umane si în conturarea personalitatii, cred ca perioada prescolara este esentiala în formarea omului.De aceea, cei ce lucreaza cu copilul prescolar, îndeosebi educatoarele, trebuie sa cunoasca în detaliu psihologia copilului de vârsta prescolara si a fiecarui copil în parte pentru a contribui astfel la formarea si dezvoltarea personalitatii lui.

În acest sens, gradinita este o oaza educativa, este spatiul paradisului copilariei în care copilul traieste si îsi încarca rezervele energetice si psihice, un tarâm de basm si poezie, un cântec de veselie, este locul unde copilul îsi poate întregi experienta sociala generata de confruntarea cu cei care au aceleasi nevoi si dorinte, aceleasi capacitati fizice si psihice. Aportul gradinitei la formarea si dezvoltarea personalitatii copilului este conditionat de masura în care educatoarea cunoaste disponibilitatile rationale ale copilului, particularitatile lui temperamentale, personalitatea educatorului influentând, în mod semnificativ succesul desfasurarii procesului de învatamânt, personalitatea sa influentând formarea intelectuala si morala a copiilor cu care lucreaza, si carora trebuie sa le îndrepte pasii spre scoala. Nimic din ceea ce faureste omul în efemera sa existenta pe acest pamânt nu se ridica atâta la sublim, la creatie, daruire de sine, jertfa si împliminire, pe cât este cresterea, educarea,dezvoltarea copiilor, cea mai sensibila si deplina bucurie a vietii. Ei sunt însusi rostul nostru de a fi, de buna lor crestere,educare si cultivare depinzând viitorul umanitatii însasi, iar daca “radacinile sunt sfinte, atunci si ramurile vor fi sfinte”,îngaduind ca raul sa coboare spre radacini (spre copii) si sa le infesteze, atunci însusi trunchiul si ramurile natiunii se vor ofili, iar copacul va putrezi.

Motivarea alegerii temei

Gradinita de copii are o importanta deosebita în formarea personalitatii tinerei generatii, deoarece vârsta copiilor de care se ocupa este vârsta marilor achizitii (a deschiderii largi spre lume, a curiozitatii maxime, a motivatiei de a cunoaste tot ce este în jur).

În timpul practicii pedagogice am observat aspecte deosebite în formarea personalitatii copilului de vârsta prescolara. Bazele trasaturilor de personalitate sunt puse înca din primii ani de viata, dar nu putem vorbi despre personalitate la vârsta prescolara ci mai degraba de un stil personal de comportare, de o manifestare individualizata a copilului înca din primii ani ai copilariei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Personalitatii Copilului de Varsta Prescolara.doc

Alte informatii

lucrare de licenta psihopedagogie speciala