Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice

Licență
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 52 în total
Cuvinte : 15830
Mărime: 304.62KB (arhivat)
Publicat de: Matei Gheorghiță
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maria Viorica Bedrule Grigoruta
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. Cuprins
  2. Lista tabelelor și a figurilor p. 4
  3. Introducere p. 5
  4. Capitolul 1. Reforma administrației publice p. 7
  5. 1.1 Necesitatea reformei. Principiile de bază ale strategiei de reformă p. 7
  6. 1.2 Scopul, obiectivele generale și grupurile țintă ale strategiei de reformă p. 9
  7. 1.3 Natura strategiei de reformă și direcțiile acesteia p. 11
  8. 1.3.1 Strategia de reformă a funcției publice p. 13
  9. 1.3.2 Strategia privind reforma administrației publice locale p. 16
  10. 1.3.3 Strategia privind formularea politicilor publice p. 20
  11. 1.4 Managementul strategic al instituțiilor publice p. 23
  12. Capitolul 2. Descrierea organizațiilor de servicii publice în contextul reformei și modernizării p. 28
  13. Capitolul 3. Programul Multianual de Modernizare. Studiu de caz: Consiliul Județean Iași p. 32
  14. 3.1 Considerații generale privind Programul Multianual de Modernizare p. 32
  15. 3.2 Componența Programului Multianual de Modernizare p. 33
  16. 3.3 Rețeaua națională de modernizatori p. 37
  17. 3.4 Analiza Diagnostic a Consiliului Județean Iași p. 38
  18. 3.5 Analiza SWOT p. 41
  19. 3.6 Acțiuni de reformă și modernizare p. 43
  20. Concluzii și propuneri p. 48
  21. Bibliografie p. 50
  22. Lista figurilor
  23. Figura 1.1 Etapele strategiei de reformă
  24. Figura 3.1 Schema Programului Multianual de Modernizare
  25. Figura 3.2 Roata lui Deming sau Ciclul Deming
  26. Lista tabelelor
  27. Tabelul 1.1 Analiza SWOT
  28. Tabelul 1.2 Analiza SWOT

Extras din licență

Introducere

Reforma administrației publice reprezintă o acțiune deosebit de importantă pentru buna funcționare a sistemului administrativ, dar și pentru satisfacerea nevoilor catățenilor, într-o măsură cât mai completă și calitativă.

Importanța reformei, precum și interesul personal, în calitate de cetățean, m-a determinat să aleg tema “Strategii manageriale de reformă și modernizare în serviciile publice”, pentru a cunoaște conținutul și modul de implementare al acesteia. În elaborarea proiectului de licență am identificat rolul și obiectivele reformei, precum și direcțiile acesteia. După detalierea bazei teoretice a strategiilor de reformă administrativă, mi s-a părut necesar a vedea cum au fost acestea implementate la nivelul unei instituții publice.

Astfel, primul capitol al proiectului de licență, numit “Reforma administrației publice” cuprinde ca și subcapitole: necesitatea reformei și principiile de bază ale acesteia; scopul și obiectivele reformei; natura strategiei de reformă și direcțiile ei, precum și managementul strategic al instituțiilor publice. Capitolul doi, asa cum reiese și din titlu, descrie organizațiile de servicii publice în contextul reformei și modernizării. Partea practică a proiectului de licență este cuprinsă în capitolul trei care tratează modul de implementare a Programului Multianual de Modernizare, la nivelul Consiliului Județean Iași.

Reforma administrației publice a fost inițiată în 2001, când Guvernul României a adoptat un document strategic, și anume: ”Strategia de accelerare a reformei administrației publice.” Reforma nu a condus la rezultatele așteptate, motiv pentru care Guvernul României a adoptat în 2004: ”Strategia actualizată pentru accelerarea reformei în administrația publică”.

Necesitatea reformei derivă din mai multe considerente, în principal datorită schimbărilor produse în societatea românească. Domeniile în care se consideră necesară reforma administrației publice sunt: funcția publică, descentralizarea și deconcentrarea serviciilor publice, precum și procesul de formulare a politicilor publice. Drept urmare, reforma iși propune ca scop determinarea naturii problemelor existente în diferitele sale domenii, propunerea de soluții optime și descrierea principiilor de implementare a acestora.

Procesul de elaborare a reformei se bazează pe anumite obiective, în cele din urmă, reforma putând fi tradusă prin următoarele schimbări ale sistemului administrativ: reducerea funcției autoritare a statului, perfecționarea activității administrative, simplificarea procedurilor administrative, iar în domeniul legislativ, reducerea reglementărilor și unificarea acestora.

În vederea accelerării reformei, fiecare instituție publică a elaborat strategii proprii de reformă și modernizare. Strategiile manageriale de reformă desemnează măsurile sau acțiunile principale ale managerilor publici, care constă în a lărgi orizontul acțiunii instituției pe care o conduce. Tehnicile folosite în managementul strategic sunt proiectul de serviciu, scrisoarea de definire a misiunilor, planul de acțiune, proiectul strategic al formării/perfecționării funcției și controlul managerial.

Aceste strategii manageriale de reformă, elaborate de managerii publici, sunt monitorizate de instituții special create în acest scop. Astfel, prin H.G. nr. 951/2001, s-a înființat Consiliul Guvernamental pentru Monitorizarea Reformei Administrației Publice (CGMRAP), prezidat de Primul Ministru și având ca atribuții coordonarea întregului proces de reformă al administrației publice.

Din structura Ministerului Internelor și Reformei Administrative fac parte următoarele instituții: Unitatea Centrală pentru Reforma Administrației Publice (UCRAP), Institutul Național de Administrație (INA) și Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP). UCRAP a fost constituită în mai 2002 pentru asigurarea punerii în practică a deciziilor luate de CGMRAP. Misiunea Institutului Național de Administrație este crearea și implementare unui sistem modern și unitar de reformare continuă a resurselor umane prin administrația publică. ANFP are scopul de a asigura managementul funcției publice și al funcționarilor publici.

La nivelul ministerelor și al județelor, au fost constituite grupurile de monitorizare a reformei administrației publice, aflate sub coordonarea UCRAP. Prin H.G. nr. 1623/23 s-a înființat Consiliul Superior pentru Reforma Administrației Publice, care funcționează nu numai ca unitate colectivă pentru monitorizarea reformei în administrația publică, ci și ca unitate colectivă de monitorizare a Programului PAL (Program al Băncii Mondiale de asistență și împrumuturi pentru reforma administrației publice).

În acest context, UCRAP a finalizat un instrument de monitorizare și evaluare a activităților de modernizare ale instituțiilor publice numit “Programul Multianual de Modernizare”. Implementarea acestui program este analizată la nivelul Consiliului Județean Iași, conform celor trei elemente ale programului: strategia de modernizare a Consiliului, planul de acțiune aferent strategiei și raportul de monitorizare.

Conform raportului de monitorizare, Consiliul Județean a inițiat acțiuni de reformă și modernizare în diferite domenii precum: integrarea europeană, amenajarea teritoriului, mediul de afaceri, educație, protecție socială, sănătate, transporturi, dezvoltare regională, protecția mediului înconjurător, prevenirea și combaterea criminalității.

Capitolul 1. Reforma administrației publice

1.1 Necesitatea reformei. Principiile de bază ale strategiei de reformă

Reforma administrației publice face parte din Programul de Guvernare elaborat pe perioada 2001-2004. Această reformă este considerată un proces lent din diverse motive, și anume: resursele financiare limitate; lipsa de pregătire a politicienilor și funcționarilor publici, care împiedică adaptarea acestora la cerințele și exigențele impuse de schimbarea continuă a societății și absența unor reglementări potrivite și clare în ceea ce privește aparatele administrative.

În aceste condiții, s-a recunoscut faptul că reforma nu a condus la rezultatele așteptate, motiv pentru care au fost identificate trei domenii în care trebuie să se facă progrese semnificative și a fost adoptată HG nr. 699/2004 privind aprobarea Strategiei actualizate a Guvernului României pentru accelerarea reformei în administrația publică 2004-2006. Domeniile în care se consideră necesare schimbări semnificative sunt: funcția publică; descentralizarea și deconcentrarea serviciilor publice și procesul de formulare a politicilor publice.

Reforma administrației publice este necesară din mai multe puncte de vedere. În primul rând, dezvoltarea democrației cere îmbunătățirea relațiilor dintre cetățeni și administrație, întărirea poziției autorităților locale prin consolidarea descentralizării, cât și adoptarea unor noi reglementări care să îmbunătățească sistemul de funcționare a instituțiilor publice. În al doilea rând, tendința de globalizare și dezvoltarea sistemelor sociale impun statelor naționale să-și adapteze sistemul administrativ și instituțiile noilor cerințe.

Această reformă va produce modificări la nivelul tuturor componentelor majore ale administrației, și anume: administrația centrală, administrația locală și serviciile publice.

Modernizarea structurală și funcțională a administrației publice românești este considerată necesară din diverse motive :

-motive economice;

-motive tehnologice;

-motive sociale;

-motive instituționale.

Dintre motivele economice se numără: creșterea economică redusă, insuficiența resurselor bugetare alocate finanțării administrației publice și nevoia sectorului privat de a avea o administrație modernă, flexibilă și deschisă parteneriatului public privat.

Motivele tehnologice care conduc la nevoia reformei în administrație se generalizează prin informatizarea administrației publice.

Motivele sociologice au în vedere ca determinanți principali, cetățenii, prin nevoile și exigențele acestora în ceea ce privesc serviciile prestate de administrația publică.

Pe plan național, motivele instituționale includ descentralizarea și deconcentrarea unor servicii publice iar pe plan internațional, se dorește integrarea României în tiparele impuse de Uniunea Europeană.

Preview document

Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 1
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 2
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 3
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 4
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 5
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 6
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 7
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 8
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 9
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 10
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 11
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 12
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 13
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 14
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 15
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 16
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 17
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 18
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 19
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 20
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 21
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 22
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 23
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 24
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 25
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 26
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 27
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 28
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 29
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 30
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 31
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 32
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 33
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 34
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 35
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 36
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 37
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 38
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 39
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 40
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 41
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 42
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 43
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 44
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 45
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 46
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 47
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 48
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 49
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 50
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 51
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 52
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 53
Strategii Manageriale de Reformă și Modernizare în Serviciile Publice - Pagina 54

Conținut arhivă zip

  • Strategii Manageriale de Reforma si Modernizare in Serviciile Publice.doc

Alții au mai descărcat și

Activități specifice domeniului resurse umane în instituțiile publice

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE Activitati specifice domeniului resurselor umane in institutiile publice Rezultatele activitatii desfasurate intr-o...

Metode de organizare a activității administrative și eficiența lor

Capitolul I Evoluția administrației în plan organizațional și instituțional Ca fenomen social, organizarea administrației publice apare odata cu...

Studiu asupra performanțelor profesionale și modalități de îmbunătățire a acestora

INTRODUCERE Lumea evoluează cu o viteză ameţitoare, iar lucrurile care mai ieri păreau de domeniul fantasticului devin astăzi realitate....

Studiu aplicativ privind eficientizarea activității Primăriei Comunei Saboani

Capitolul 1. Organizarea şi funcţionalitatea Primăriei comunei Săbăoani. Premise şi factori de impact 1.1. Cadrul general de înfiinţare şi...

Modernizarea Administrației Publice

INTRODUCERE România a aderat la 1 ianuarie 2007 la Uniunea Europeană, parcurgând tranziţia de la o planificare centralizată, spre economia de...

Modele de planificare strategică

Conceptul de planificare strategica Exista numeroase definitii ale conceptului de „planificare strategica” dintre care amintim: „Fiecarui nivel...

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Te-ar putea interesa și

Managementul resurselor umane în strategia de dezvoltare a unei regii autonome

1.1. ORIGINI ŞI CONCEPTE Strategia este un termen care îşi are originea în grecescul strategia, care înseamnă ,,comanda generalului”. În domeniul...

Principiul subsidiarității în administrația publică românească

INTRODUCERE Principiul subsidiarităţii reprezintă o modalitate de organizare politică de proximitate, care îmbină necesitatea suveranităţii cu...

Optimizarea Funcționalității Administrației Publice prin Utilizarea Tehnologiei Informației

INTRODUCERE Tehnologia informaţiei reprezintă pentru administraţia publică un domeniu de interes major, domeniu care influenţează în mod direct...

Drept administrativ - managementul personalului din administrația publică

CAPITOLUL I CONSIDERAŢII INTRODUCTIVE I.1. Conceptul de administraţie publică Societatea ca mod de organizare al existenţei desemnează întregul...

Evoluția Procesului de Descentralizare și Aplicarea Acestuia în Cadrul Serviciilor Publice de Sănătate

Introducere Lucrarea de faţă îşi propune să dezbată modul în care s-a derulat procesul de descentralizare la nivel general şi cum anume a fost...

Dezvoltarea Funcției de Manager Public în UE - O Necesitate în Tranziția Către Noul Management Public

1. Motivarea temei – dezvoltarea funcţiei de manager public în UE – o necesitate în tranziţia către noul management public. Actualitatea şi...

14 Trepte spre Formarea Mea ca Manager European

“14 trepte spre formarea mea ca manager european” Obiectivele pregătirii mele profesionale ca manager european Mi-am propus ca pentru a deveni...

Rolul Managerilor Publici

ROLUL MANAGERULUI PUBLIC ÎN CADRUL PROCESULUI DECIZIONAL ADMINISTRATIV 1.1. Conceptul de ”manager” și conceptul de ”manager public” 1.Conceptul...

Ai nevoie de altceva?