Studiu Tehnico-Economic privind Dezvoltarea Portului Galati

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta licenta trateaza Studiu Tehnico-Economic privind Dezvoltarea Portului Galati.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 51 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Iordanoaia Florin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Transporturi

Cuprins

Introducere 4
Capitolul 1.Transportul fluvial modern 5
1.1. Transportul fluvial 5
1.2. Prezentarea elementelor generale ale transportului fluvial 9
Capitolul 2.Introducerea în managementul proiectelor 13
2.1. Definiţii 13
2.2. Managerul de proiect 13
2.3. Activităţile de management ale proiectului 14
2.4. Stabilirea tipului de organizare de proiect 15
2.5. Planificarea proiectului 16
2.6. Conceptul de proiect 18
Capitolul 3. Prezentarea situaţiei actuale a portului Galaţi 24
3.1. Administraţia Naţională a Porturilor Dunării Maritime Galaţi 24
3.2. Prezentarea Portului Galaţi 27
3.3. Activitatea economică a Portului Galaţi 34
3.3.1. Traficul de containere în Portul Galaţi 37
3.4. Zonă liberă Galaţi 39
Capitolul 4. Proiecte de dezvoltare a Portului Galaţi 43
4.1. Proiecte de dezvoltare aflate în proces de derulare 43
4.2. Studiul tehnico economic pentru dezvoltarea Portului Galaţi 46
4.2.1. Proiect de investiţii „Parcul logistic industrial-portuar Galati” 48
Concluzii finale 51
Bibliografie 52

Extras din document

INTRODUCERE

Avântul economic înregistrat de societatea umană în ultima perioadă, a implicat o creştere fără precedent a comerţului internaţional. La realizarea circulaţiei volumului imens de mărfuri, transportului fluvial i-a revenit un rol foarte important, acesta reprezentând modalitatea cea mai ieftină şi sigură de transport , după cel maritim.

Transportul fluvial este o activitate economică de factură naţională şi internaţională şi de aceea trebuie să fie conceput şi organizat în mod obligatoriu, atât în raport de necesitate, cât şi pentru asigurarea rentabilităţii.

Portul fluvial reprezintă pilonul cel mai important în desfăşurarea activităţii transportului pe fluviu, acesta fiind un nod economico-social de mare importantă.

În această lucrare sunt evidenţiate şi dezbătute aspecte referitoare la dezvoltarea portului Galati, precum si proiectele care se impun ptr realizarea acestui lucru.

CAPITOLUL 1

TRANSPORTUL FLUVIAL MODERN

1.1. TRANSPORTUL FLUVIAL

Având în vedere avântul economic înregistrat în societatea umană, în ultima perioadă de timp s-a înregistrat o creştere, fără precedent a comerţului mondial, a traficului cu materii prime de bază necesare industriei, agriculturii cât şi schimburilor de produse finite industriale sau alimentare. Participarea activă la diviziunea mondială a muncii a impulsionat schimburile de valori materiale dintre ţările aflate în diverse zone geografice, participarea conferită reprezentând o necesitate a epocii moderne, o condiţie care asigură progresul economic şi social al fiecărei naţiuni. La realizarea circulaţiei volumului imens de mărfuri, transportului naval îi revine un rol de prim ordin, atât cantitativ cât şi ca operativitate, fluviile formând o punte de legătură fizică sigură, eficientă şi necesară între oraşe, care poate influenţa rentabiliatea, operarea, dezvoltarea şi conducerea au o asemenea amploare încât problemele implică rezolvarea lor la nivel central, guvernamental, toată activitatea în ansamblu fiind strâns determinată de factorul politic şi economic naţional.

Comerţul fluvial modern este o activitate economică vastă şi completă, atât ca volum al mărfurilor aflate în trafic anual şi ca valoare materială a acestora, la care se adaugă investiţiile uriaşe, de înaltă tehnicitate, reprezentate de nave, ca mijloace de transport şi de porturile moderne, ca moduri de transbordare. Transportul fluvial, ca activitate economică de factură naţională, trebuie conceput şi organizat în mod obligatoriu atât în raport de necesitate cât şi pentru asigurarea rentabilităţii. Funcţia sa principală este de a face legătura între producţie şi consum. Condiţiile actuale ale dezvoltării economiei mondiale, impune transportului fuvial, două trăsături esenţiale de natură economică:

1).Eficienţa economică, în sensul satisfacerii depline a cerinţelor materiale ale acestei cerinţe fiind transporturile;

2).Rentabilitatea, ca o condiţie esenţială a unei activităţi economice ample în cuantumul costurilor transporturilor şi operaţiunile conexe lor având rolul lor determinant.

Obiectivul fundamental al comerţului şi, implicit, al transportului maritim este asigurarea circuitului normal de mărfuri pe plan naţional şi internaţional în siguranţă, la timp optim, cu eficienţă economică şi în conformitate cu convenţiile şi clauzele contractuale în vigoare. Altă latură a analizei eficienţei economice a transporturilor este implicaţia acestuia în volumul final al preţului. Preţul se constituie prin însumarea cheltuielilor efectuate până la finalizarea unui proces şi se poate constitui din cheltuielile de ambalare, cheltuielile de transport, cheltuielile de asigurare şi alte cheltuieli. În cadrul acestora, cheltuielile de transport se structurează în funcţie de condiţiile de livrare dar şi forma de transport abordată.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Tehnico-Economic privind Dezvoltarea Portului Galati.doc

Alte informatii

Studii universitare de Licenţă Domeniul - Specializarea / Programul de studii: Inginerie şi Management