Amenajarea Sistemului de Restauratie

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Aceasta licenta trateaza Amenajarea Sistemului de Restauratie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Introducere.4
Capitolul 1
Restaurantul şi amplasarea.6
1.1 Amplasarea restaurantului în zona georgrafică.6
1.2 Manifestări locale şi obiective turistice în zona Sucevita.7
Capitolul 2
Estetica clădirii şi amenajarea salonului restaurantului.10
2.1Construcţia şi instalaţiile.10
2.2Amenajarea interioară a salonului restaurantului. Spaţii de primire şi servire.12
2.3 Principii de ergonomie aplicabile în spaţiile de servire.14
2.4 Ergonomia mijloacelor de muncă.16
2.5 Principii ergonomice aplicabile în spaţiile de servire. 16
Capitolul 3
Concepte juridice pentru restaurante.18
Capitolul 4
Amenajarea sistemului de restauratie a pensiunii „Pârâul rece”.25
4.1 Echipamente din dotarea restaurantului.29
4.1.1 Dotarea cu mobilier a sălii de mese.30
4.1.2 Dotarea cu obiecte de inventar a sălii de mese.32
4.2 Dotarea barului.37
4.2.1 Dotarea cu echipamente şi aparatură a barului.38
Bibliografie.

Extras din document

INTRODUCERE

Peisajul natural, din judeţul Suceava oferă posibilităţi excelente pentru practicarea turismului rural, aspect ce permite recreerea în decorul mediului rural, experimentarea unor activităţi inedite, participarea la diverse evenimente reprezentative sau vizitarea unor puncte de atracţie care nu sunt disponibile în zonele urbane.

Primul capitol se numeşte “Stadiul actual al restaurantelor şi amplasarea pensiunii” şi este practic o introducere în turismul din Suceviţa. În cadrul acestui capitol este prezentat satul Suceviţa atât din punct de vedere istoricului său turistic cât şi din punct de vedere al resurselor turistice de care dispune şi caracteristicile privind amplasarea, potenţialul demografic şi economic al zonei.

În capitolul al doilea “Estetica exterioară a clădirii restaurantului si amenajarea interioară a salonului restaurantului am prezentat caracteristici ale construcţiei şi instalaţiilor, precum şi prezentarea spaţiilor de primire şi servire.Principiile ergonomice în restaurant şi cunoaşterea acestora prezintă o importanţă deosebită pentru activitatea de servire din restaurante, fiind unul din cele mai eficiente mijloace în rezolvarea relaţiilor dintre prestatorii de servicii şi mijloacele şi obiectele muncii, în optimizarea proceselor de producţie şi servire astfel încât, intreaga activitate sa fie eficientă, realizata raţional, cu eforturi minime din partea oamenilor şi cu posibilităţi concrete, ca mâine să fie continuată de aceeaşi maniera sau să se găsească soluţii mai bune pentru adaptarea lucrătorilor la meseria lor, pentru obţinerea unei eficienţe sporite a forţei de muncă, pentru reducerea consumului de energie a lucrătorului din restaurante.

Capitolul al 3-lea conţine conceptele juridice ce stau la baza proiectului, toate activităţile facându-se cu aprobarea Ordinelor Ministerului Sănătăţii nr. 975/16.12.1998 (privind normele igienico-sanitare pentru alimente) şi nr. 976/16.12.1998 (privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor), si al Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei cu privire la acordarea licenţelor de fabricaţie agenţilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul producţiei de produse alimentare.În acest capitol am prezentat obiectivele Managementului Calităţii precum şi cele doua organizaţii cu responsabilităţiîn domeniu din România: O.P.C. – Organizaţia pentru Protecţia Consumatorilor şi A.N.P.C. – Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Capitolul al 4-lea cuprinde amenajarea propriu-zisă a sistemului de restauraţie din pensiunea “ Pârâul rece”, fiind prezentate echipamentele, mobilierul din dotarea restaurantului, inventarul de servire: vesela, tacâmurile, paharele, articole de lenjerie şi mobilierul, echipamente şi aparatura din dotarea barului şi băuturile achiziţionate pentru o săptamană.

1.RESTAURANTUL ŞI AMPLASAREA

1.1 Amplasarea restaurantului în zona geografică

Restaurantul reprezintă un local public care îmbină activitatea de producţie cu cea de

servire, oferind un sortiment variat de produse alimentare şi băuturi.

La restaurantul clasic putem identifica câteva caracteristici:

• Amplasarea se face în oraşe sau în zone de interes turistic ;

• Se asigură o varietate sortimentală lărgită şi servirea se face cu personal specializat ;

• Din punct de vedere al construcţiei se vor identifica următoarele spaţii la nivelul unui restaurant: parcare sau acces auto, hol dotat cu sau fără garderobă, saloane de servire diferite care să asigure condiţii corespunzătoare pentru oferirea de servicii, bucătărie proprie şi spaţii de depozitare;

Amplasarea restaurantului, are un rol important în asigurarea succcesului potenţial pe piaţa respectivă şi din acest motiv sunt luati in considerare o serie de factori atât la nivel de zonă geografică cât şi la nivel de local.

Alegerea zonei geografice – presupune analiza următorilor factori:

Compatibilitatea zonei cu obiectul principal. Din acest punct de vedere s-a distins categoria de zone cu un potenţial favorabil, aceasta fiind:

• zonă montana turistică şi de agrement

Alegerea localizării în cadrul zonei– presupune analiza oportunităţilor unor locaţii bine identificate pentru dezvoltarea serviciilor de alimentaţie. În acest sens s-au ales următorii factori:

Factorul amplasare – reprezintă potenţialul locaţiei din perspectiva numărului de persoane care se pot constitui în segmentul potenţial de consumatori ai unităţii. Acest factor se poate stabili pornind de la traficul de persoane corespunzător unor zone pe intervale de timp diferite şi frecvenţa de cumpărare a serviciilor şi produselor specifice unităţii. Cu acest factor se poate identifica zona de impact primară la nivelul consumatorilor din piaţă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajarea Sistemului de Restauratie.doc