Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov

Licență
9/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 15 fișiere: doc
Pagini : 125 în total
Cuvinte : 33592
Mărime: 5.95MB (arhivat)
Publicat de: Jenel Nicolae
Puncte necesare: 14
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Baltescu Codruta
UNIVERSITATEA “ TRANSILVANIA ” DIN BRASOV FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA:ECONOMIA COMERTULUI TURISMULUI SI SERVICIILOR

Cuprins

  1. INTRODUCERE 1
  2. CAPITOLUL I: HOTELĂRIE ŞI INDUSTRIE HOTELIERĂ 4
  3. 1.1. Concepte de bază 4
  4. 1.1.1. Rolul şi caracteristicile industriei hoteliere 4
  5. 1.1.2. Funcţiile unităţiilor hoteliere 5
  6. 1.2. Structuri de primire cu funcţiuni de cazare turistică 7
  7. 1.2.1. Prezentare generală 7
  8. 1.2.2. Definirea structurilor de primire cu funcţiuni de cazare turistică 9
  9. 1.3. Criterii minime privind clasificarea structurilor de primire cu funcţiuni
  10. de cazare turistică 15
  11. 1.4. Formele de exploatare hotelieră 16
  12. 1.4.1. Caracteristici 16
  13. 1.4.2. Hotelurile tip exploatare individuală 18
  14. 1.4.3. Lanţurile hoteliere voluntare 21
  15. 1.4.4. Contracte de asociere în turism 24
  16. 1.4.5. Lanţuri hoteliere integrate 35
  17. CAPITOLUL II: PREZENTAREA SOCIETĂŢII EURO-TOUR S.R.L. 38
  18. 2.1. Prezentarea firmei 38
  19. 3.1.1. Denumire şi localizare 38
  20. 2.2. Organizarea activităţii 40
  21. 2.2.1. Serviciul de cazare 41
  22. 2.2.2 Serviciul de alimentaţie 43
  23. 2.3 Structura organizatorică 47
  24. 2.4. Tarife practicate 49
  25. 2.5. Politici de promovare a vânzărilor utilizate în activitatea turistică 51
  26. 2.6. Analiza circulaţiei turistice în cadrul Hotelului Ambient 52
  27. 2.6.1. Numărul total de turişti 52
  28. 2.6.2. Ritmul de evoluţie pentru numărul total de turişti 53
  29. 2.6.3. Numărul total de zile-turist 54
  30. 2.6.4. Durata medie a sejurului 55
  31. 2.6.5. Evoluţia coeficientului de utilizare a capacitaţii de cazare 56
  32. CAPITOLUL III: SISTEME INFORMATICE DE GESTIUNE HOTELIERĂ 58
  33. 3.1. Scurt istoric 58
  34. 3.2. Premisele dezvoltării sistemelor informatice de gestiune 59
  35. 3.2.1. Evoluţia hardware 60
  36. 3.2.2. Evoluţia internetului 61
  37. 3.2.3. Evoluţia software 62
  38. 3.3. Rolul sistemelor informatice de gestiune în unităţile hoteliere 63
  39. 3.4. Alegerea sistemelor informatice de gestiune 65
  40. 3.5. Funcţiile sistemului de recepţie 68
  41. 3.6. Sistemele Lanmark PMS şi Medallion PMS în Romania 73
  42. CAPITOLUL IV: ANALIZA SISTEMULUI DE GESTIUNE HOTELIERĂ MEDALLION PMS UTILIZAT IN CADRUL HOTELULUI AMBIENT 75
  43. 4.1. Concepţia sistemului de gestiune hotelieră Medallion PMS 76
  44. 4.2. Rezervările în sistemul Medallion PMS 77
  45. 4.3. Funcţiile de bază ale sistemului Medallion PMS 79
  46. 4.4. Închiderea de zi şi rapoartele 86
  47. CAPITOLUL V: CONCLUZII ŞI PROPUNERI 89
  48. BIBLIOGRAFIE 94
  49. ANEXE

Extras din licență

CAPITOLUL I: HOTELĂRIE ŞI INDUSTRIE HOTELIERĂ

În prezent, hotelăria participă activ tot mai mult la viaţa economică şi socială; fiind o creaţie a epocii moderne, ea constituie un element de bază al turismului.

1.1. Concepte de bază

Sectorul hotelier sau industria hotelieră, este considerată în cele mai multe ţări ca o activitate distinctă a economiei. Ea s-a dezvoltat şi adaptat permanent exigenţelor mereu sporite ale călătorilor şi în special ale turiştilor, intrând în angrenajul circulaţiei turistice. Industria hotelieră cuprinde totalitatea structurilor de primire respectiv a capacităţilor de cazare, având ca domeniu de referinţă totalitatea proceselor desfăşurate în cadrul acestor unităţi de cazare în legătură cu primirea, sejurul şi plecarea turistului. Conţinutul industriei hoteliere a evoluat paralel cu dezvoltarea capacităţilor de cazare şi implicarea lor în activitatea turistică, îmbogăţindu-se cu noi funcţii şi forme de prestaţie.

1.1.1. Rolul şi caracteristicile industriei hoteliere

Unităţile de cazare reprezintă un factor esenţial in ceea ce priveşte stimularea circulaţiei turistice si valorificarea cât mai completă a patrimoniului turistic. Atractivitatea unor obiective turistice nu este condiţionată numai de interesul pe care îl pot provoca, ci şi de amenajările care permit punerea lor în valoare.

Evoluţia sectorului hotelier are la bază transformările substanţiale intervenite în concepţia de viaţă a oamenilor, ca urmare a variaţiilor produse de motivaţiile de călătorie şi necesitatea adaptării la ritmul vieţii social-economice.

Factorii care au influenţat dezvoltarea sectorului hotelier se identifică cu trăsăturile caracteristice ale societăţii moderne: producţie de masă, densitate demografică, concentrare urbană, ridicarea nivelului de trai, creşterea proporţiei cheltuielilor pentru agrement, destindere, îngrijirea sănătăţii, etc. Sectorul hotelier reflectă gradul de dezvoltare a civilizaţiei al unei naţiuni, fiind un factor de prim ordin în promovarea turismului.

Hotelăria ocupă, în cadrul economiei unei ţări, un loc bine delimitat, datorită specificului ei, fiind o ramură de activitate deosebită, ai cărei factori de eficienţă se situează mai mult la nivelul concepţiei decât la cel al exploatării, unde posibilităţile de îmbunătăţire sunt lente.

Sectorul hotelier are un caracter complex şi eterogen datorită rolului şi funcţiilor ce le îndeplineşte; are trăsături comune comerţului şi industriei şi trăsături specifice.

Cea mai semnificativă particularitate a hotelăriei este sezonalitatea pronunţată ca urmare a sezonalităţii activităţii turistice. Distribuţia neuniforma a activităţilor hoteliere afectează organizarea şi eficienţa sectorului, cu implicaţii privind forţa de muncă; de asemeni, sunt afectaţi indicatorii de eficienţă a investiţiilor, în principal asupra duratei de recuperare şi asupra indicatorilor care reflectă eficienţă acestei activităţi

1.1.2. Funcţiile unităţiilor hoteliere

Hotelul reprezintă componenta principală a bazei tehnico-materiale a industriei hoteliere; el are menirea să ofere călătorului cazare, fiind completat de o serie de prestaţii suplimentare în condiţii de confort corespunzător exigenţelor.

Aceste atribuţii ale unităţilor hoteliere se realizează în cadrul funcţiilor specifice:

- cazare;

- alimentaţie;

- agrement

În totalitatea lor, aceste funcţii concură la acoperirea nevoilor consumatorilor, caracterizând activitatea desfăşurată în sectorul hotelier.

Cazarea este funcţia principală a unităţilor hoteliere, fără a ţine cont de mărimea, tipul sau categoria de confort, de gradul de dotare al acestora. Ea presupune existenţa unui spaţiu şi a echipamentului necesar asigurării unor condiţii de odihnă şi igienă corespunzătoare. Odihna turiştilor în spaţiile de cazare este condiţionată de amplasarea acestora, de insonorizarea camerelor în raport cu zonele de mare circulaţie (scări, lifturi, culoare de trecere, holuri de staţionare) din interiorul unităţii, de mişcarea personalului, etc.; condiţiile de igiena sunt dependente de calitatea echipamentului sanitar, de buna funcţionare şi întreţinere a acestuia, de existenţa obiectelor de inventar necesare igienei personale şi de frecvenţa înlocuirii lor. Pe lângă aceasta, realizarea serviciului de cazare vizează crearea condiţiilor pentru desfăşurarea unor relaţii sociale; este astfel necesară existenta unor spaţii special amenajate pentru primirea turiştilor, etc.

Funcţia de cazare este întregită de serviciile hoteliere complementare: păstrarea obiectelor de valoare , servicii de schimb valutar, primirea şi distribuirea în hotel a corespondenţei turiştilor, spălatul şi călcatul lenjeriei, manipularea bagajelor, asigurarea parcării autoturismelor, etc., la cererea turiştilor.

Alimentaţia reprezintă una dintre laturile importante ale servirii turistice, dinamica ei fiind influenţată de evoluţia circulaţiei turistice, ea determinând calitatea prestaţiei turistice în ansamblul ei, influenţând conţinutul şi atractivitatea ofertei turistice.

Asigurarea hranei călătorilor se poate realiza în mai multe variante: servicii în cameră, în unităţile de alimentaţie proprii, servicii în alte unităţi de alimentaţie cu care hotelul are anumite relaţii, eventual contractuale. În hotelurile mari funcţionează mai multe unităţi cu variate profile: bar de zi, bar de noapte, braserie, cofetărie, care asigură nu numai satisfacerea nevoilor de hrană, ci şi a celor de agrement.

Paralel cu modernizarea formelor de comercializare şi servire (unităţi de autoservire şi “fast-food”) are loc o diversificare a prestaţiilor cu caracter complementar oferite de unităţile de alimentaţie, servicii diferenţiate structural în funcţie de beneficiari (turişti sau populaţie rezidentă). Modernizarea acestor obiective va asigura participarea sporită a alimentaţiei la satisfacerea nevoilor consumatorilor, creşterea rolului său economic şi social.

În cadrul unităţilor hoteliele din zonele cu pronunţat caracter turistic se regăseşte şi funcţia de agrement-divertisment. Această funcţie este definită prin ansamblul mijloacelor şi formelor capabile să-i asigure individului sau unei grupări sociale o stare de bună dispoziţie, de plăcere, să dea senzaţia unei satisfaceri, să lase o impresie şi o amintire plăcută. Desfăşurarea activităţilor de agrement presupune existenţa unor echipamente adecvate (puncte de închirieri, piscine, săli de sport, terenuri, etc.), personal cu pregătire de specialitate (animatori), programe şi, de asemeni, presupune implicarea efectivă a turistului în desfăşurarea programelor de divertisment.

Preview document

Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 1
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 2
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 3
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 4
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 5
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 6
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 7
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 8
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 9
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 10
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 11
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 12
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 13
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 14
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 15
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 16
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 17
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 18
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 19
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 20
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 21
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 22
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 23
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 24
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 25
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 26
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 27
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 28
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 29
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 30
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 31
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 32
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 33
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 34
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 35
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 36
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 37
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 38
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 39
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 40
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 41
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 42
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 43
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 44
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 45
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 46
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 47
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 48
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 49
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 50
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 51
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 52
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 53
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 54
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 55
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 56
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 57
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 58
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 59
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 60
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 61
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 62
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 63
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 64
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 65
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 66
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 67
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 68
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 69
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 70
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 71
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 72
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 73
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 74
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 75
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 76
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 77
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 78
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 79
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 80
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 81
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 82
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 83
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 84
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 85
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 86
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 87
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 88
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 89
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 90
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 91
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 92
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 93
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 94
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 95
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 96
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 97
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 98
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 99
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 100
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 101
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 102
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 103
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 104
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 105
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 106
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 107
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 108
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 109
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 110
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 111
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 112
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 113
Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov - Pagina 114

Conținut arhivă zip

  • Aplicarea Tehnologiilor Informationale in Activitatea Hoteliera. Studiu de Caz - Hotel Ambient Brasov
    • Anexa_1.doc
    • Anexa_2.doc
    • Anexa_3.doc
    • Anexa_5.doc
    • Anexa_6.doc
    • Anexa_7.doc
    • Bibliografie.doc
    • CAPITOLUL_I.doc
    • CAPITOLUL_II.doc
    • CAPITOLUL_III.doc
    • CAPITOLUL_IV.doc
    • CAPITOLUL_V.doc
    • Cuprins.doc
    • INTRODUCERE.doc
    • Titlu.doc

Alții au mai descărcat și

Perspective de Integrare a Turismului Românesc în Plan European

CAPITOLUL I TURISMUL ÎN EUROPA – ORIENTARI SI TENDINTE 1.1. Factori de influenta în dezvoltarea turismului Turismul este influentat de o gama...

Promovarea Turismului Cultural în Europa de sud-vest

Introducere Ca alternativă a turismului clasic, turismul cultural sau turismul de cunoaştere reprezintă un subiect amplu promovat şi de mare...

Managementul Departamentului Front Office al Hotelului Hilton Athenee Palace

Capitolul 1 INDUSTRIA OSPITALITĂŢII. CONCEPTE ŞI PARTICULARITĂŢI 1.1 . Stadiul actual al dezvoltării turismului Turismul reprezintă, atât prin...

Promovarea prin brand a destinației turistice - România

INTRODUCERE Situată în rândul țărilor al căror potential turistic este divers și bogat, România nu a reușit să-l valorifice la adevărata sa...

Studiu de Caz al Portugaliei

INTRODUCERE Portugalia, ţară a contrastelor, combină modernul şi anticul, cultura latină şi obiceiurile europene, o arhitectură deosebită şi o...

Croația - perla Mării Adriatice - sejur de 8 zile pe Riviera Opatija

Cap.I Sejur de 8 zile pe Riviera Opatija 1.1 Titlul programului turistic internaţional Titlul programului, “Croaţia- perla Marii Adriatice. Sejur...

Potențialul turistic al Transilvaniei

Introducere Turism este cuvantul utilizat cel mai frecvent. El exprima o activitate complexa care presupune deplasarea, stationarea de la cateva...

Patrimoniu și turism cultural în Italia

INTRODUCERE Turismul cultural reprezintă un domeniu de interes, care îmbină noţiuni şi cunoştinţe legate de elementele culturale şi de...

Ai nevoie de altceva?