Cai de Rezervare Utilizate in Structurile de Cazare Turistica

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta licenta trateaza Cai de Rezervare Utilizate in Structurile de Cazare Turistica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 53 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Valentin Nita

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

INTRODUCERE

Am realizat aceasta temă pentru a identifica metodele de rezervare utilizate de Motelul Bucium.

În altă ordine de idei a fost foarte incitantă ideea de a descoperi şi o altă formă de cazare, decât clasicele hoteluri.

Încă un argument în plus este reprezentat de faptul că această unitate de cazare a fost şi oarecum controversată de-al lungul timpului, prin nenumărate schimbări privind proprietarul şi nu numai.

Tema este foarte interesantă în contextul în care în zilele noastre există hoteluri care nu fac diferenţa între rezervarea online şi rezervarea prin e-mail. Tocmai din acest motiv, am dorit să subliniez încă o dată greşelile care se întâlnesc, uneori şi în hoteluri foarte mari.

Încă un aspect important pe care l-am avut în vedere în această lucrare, a fost să reliefez „explozia” internetului în sistemul de rezervări. Faptul că trăim într-un secol al vitezei, accelerează desfăşurarea tuturor evenimentelor într-un ritm alert.

OBIECTIVE ŞI METODOLOGIE

Această lucrare are ca scop aplicarea cunoştinţelor dobândite la disciplinele specializate pe latura de turism şi management.

Pentru a duce la bun sfârşit obiectivul am structurat lucrarea în două părţi: o parte privind consideraţiile teoretice în domeniul căilor de rezervare utilizate de structurile de cazare turistică şi o a doua parte, în care am realizat o aplicaţie practică la societatea S.C. MOTEL BUCIUM S.R.L.

Partea aplicativă a acestei lucrări constă în expunerea căilor de rezervare utilizate de Motel Bucium, din judeţul Iaşi.

Pentru a realiza o lucrarea complexă, am imbinat numeroase surse:

Documentarea bibliografică. În acest sens am consultat cărţile din domeniul Turism, din cadrul Bibliotecii Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare(14 cărţi din domeniul turismului) De asemenea am accesat şi site-uri de specilitate în domeniul rezervărilor: www.booking.com, www.tourneo.ro, www.hotelonline.ro, www.viaromania.eu .

Documentarea faptică. Pentru a sintetiza informaţii reale şi de actualitate am mers la Motel Bucium. Informaţiile primite au fost din partea recepţionerului Mircea Turcu, o persoană deschisă, care respectă întocmai valorile societăţii Motel Bucium.

Analiza şi sinteza informaţiilor -am sintetizat informaţii referitoare la firmă în general, prin intermediul site-ului Ministerului Finanţelor şi site-ului Registrului Comerţului.

Am analizat informaţiile culese, am încercat o sintetizare a lor şi în final am acordat câteva propuneri pentru o desfăşurare optimă privind procesul de rezervare în cadrul Motelului Bucium.

CAPITOLUL I

CONSIDERAŢII GENERALE

1.1. Funcţia de rezervare – consideraţii generale

Rezervarea constituie un act administrativ şi de un act de vânzare.

Activitatea de rezervare reprezintă cazare anticipată şi are rolul de a diminua pierderile şi de a îmbunăti coeficientul de exploatare. Este imperios necesară în hotelurile mari şi în perioadele cu cerere mare.

De asemenea rezervarea este activitatea de bază a presosiri şi este, de obicei, prima ocazie pentru interacţiunea dintre client şi hotel.

1.1.1. Motivele rezervării

De cele mai multe ori, clienţii se prezintă la orice ora din zi cu speranţa găsirii unei camere pentru una sau mai multe nopţi.

Există şi alte situaţii în care clientul doreşte o rezervare prealabilă care să îi asigure certitudinea rezervării şi anume:

- în timpul unei perioade de vârf de sezon sau când au loc manifestări importante (saloane, expoziţii, festivaluri );

- atunci când doreşte să fixeze în avans întâlnirile de afaceri;

- atunci când doreşte la un anumit hotel o anumită cameră căreia îi apreciază amenajarea, dimensiunile, ambianta.

Pentru ambii parteneri, hotelier respectiv client, rezervarea reprezintă o garanţie o siguranţă, certitudine, pe de o parte, a ocupării camerei pentru hotelier iar pe de altă parte, a cazării pentru client.

1.1.2. Rolul şi importanţa rezervării

Pentru client rezervarea garantează siguranţa închirierii de camere în perioade cu cerere mare sau pentru o perioadă mai lungă; cunoaşterea şi negocierea tarifului; posibilitatea de a-şi satisface preferinţele(de exemplu un anumit tip de cameră sau o cameră anume).

Fisiere in arhiva (1):

  • Cai de Rezervare Utilizate in Structurile de Cazare Turistica.doc