Crearea si promovarea site-ului Internet al unei destinatii turistice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta licenta trateaza Crearea si promovarea site-ului Internet al unei destinatii turistice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere docx de 68 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Introducere 2
Capitolul 1 – Destinații turistice și modalități de promovare on-line a acestora 3
1.1.Destinația turistică – Concept, management și marketing 3
1.2. Elemente generale privind. marketingul on-line 11
1.2.1 Definiții ale marketingului on-line 11
1.2.2. Caracteristici și elementele ale mediului on-line 11
1.2.3. Tipuri de relații și modele în business-ul on-line 15
1.2.4. Tendințe și statistici privind mediul on-line 18
1.2.5. Mixul de marketing on-line 21
1.3. Promovarea on-line 22
1.3.1. Publicitatea on-line 23
1.3.2. Formatele reclamelor adăugate 26
1.3.3. Marketingul viral 28
1.3.4. Marketingul afiliat 29
1.3.5. Relațiile publice (PR): 30
Capitolul 2 - Crearea și promovarea site-ului destinației turistice Sighișoara 35
2.1. Potențialul turistic al destinației Sighișoara 35
2.2. Prezentarea site-ului elaborat 37
2.2.1. Structurarea şi alegerea informaţiei expuse pe site. 37
2.2.2. Colectare informaţiei 38
2.2.3. Limbaje de programare utilizate pentru realizarea site-ului 42
2.2.4. Structura site-ului 53
2.3. Promovarea site-ului web 56
Concluzii 61
Bibliografie 63

Extras din document

Introducere

În prezent Internetul ocupă o poziţie destul de importantă în viaţa cotidiană. Dacă până nu demult Internetul era disponibil doar anumitor persoane, acum el sa extins pe o arie destul de largă şi este considerat a fi sursa principală de informaţie.

Fiind un sistem de schimbare a informațiilor, cel mai important aspect al Internetului este puterea lui de conectare, abilitatea de a permite oricui să acceseze rețeaua. Potențialul folosirii Internetului pentru activități de marketing derivă din folosirea lui ca un sistem de schimbare a informațiilor în era digitală. Informația poate fi depozitată, indexată, recuperată, restructurată și redistribuită automat, de către software-ul existent și fără intervenția omului. Internetul conectează companiile între ele, companiile cu clienții, și oamenii între ei, fără a ține cont de timp, loc și de suporturi de hardware/software.

Importanţa Internetului şi a altor platforme interactive multi-media în promovarea turismului este greu de evaluat. Pe măsura pătrunderii în Era Informaţională, organizaţiile care se ocupă cu marketingul destinaţiilor turistice şi ceilalţi mari furnizori de servicii turistice trebuie să conştientizeze necesitatea utilizării Internetului şi noilor tehnologii interactive, atractivitatea lor crescîndă faţă de turişti şi călători, şi să înveţe să profite de pe urma utilizării acestor noi canale, privelegiul cărora constă în eficienţa distribuţiei globale şi, totodată, în posibilitatea apropierii sectoarelor private şi publice a pieţii turistice.

Această lucrare va trata modalitățile prin care Internet-ul contribuie la dezvoltarea și promovarea destinației turistice Sighișoara. Această nouă cale de a promova orice gen de servicii sau produse, nu numai turistice, este considerată a fi mediul de comunicație care va fi cel mai folosit în viitor, procentul celor ce-l utilizează crescând în fiecare zi. Acest lucru impune destinațiilor turistice să treacă la noua metodă de promovare, chiar dacă în prezent majoritatea destinațiilor prezente pe Internet sunt doar prezente și atât, fără a avea o interacțiune directă cu consumatorul sau clientul potențial.

Primul capitol - „Destinații turistice și modalități de promovare on-line a acestora” începe cu prezentarea din punct de vedere teoretic a conceptelor de: destinație turistică și marketing on-line. De asemenea, sunt redate tipuri de relații și modele în business-ul online si modalitățile de promovare în mediul virtual.

Al doilea capitol începe cu prezentarea potențialului turistic al destinației Sighișoara iar apoi, în partea teoretică a lucrării sunt prezentate etapele realizării site-ului web sighișoara.com. De asemenea, aici sunt prezentate rezultatele chestionarului efectuat în scopul colectării informaţiei necesare pentru elaborarea site-ului, sunt trecute în revistă a aplicaţiile şi programele ce se utilizează în elaborarea paginilor web, iar în final sunt prezentate modalitățile de promovare a site-ului.

Capitolul 1 – Destinații turistice și modalități de promovare on-line a acestora

1.1.Destinația turistică – Concept, management și marketing

Destinația reprezintă, locul sau spațiul. geografic unde un vizitator sau un. turist se oprește fie pentru o. noapte de cazare, fie pentru o. perioadă de timp, sau punctul terminal. al vacanțelor turistilor, indiferent dacă ei. calatoresc în scop turistic sau de. afaceri. Se consideră că destinațiile turistice. sunt produse complexe compacte, precum parcurile. turistice, hotelurile tip club și satele. de vacanțe. Ele sunt, adesea, conduse. de o singură firmă comercială, care. închiriază spații de la o altă. firmă comercială, salon de înfrumusetare, baruri,. cluburi, magazine etc.

Totodata, pot fi considerate. ca fiind destinații turistice toate continentele.. Pentru a putea fi considerată destinație,. un loc trebuie să dispună de. un potențial turistic corespunzator și să. îndeplinească, în acelasi timp, și alte. cerinte legate de infrastructură, bunurile și. serviciile complementare, ce-i pot mări atracțivitatea,. diferențiind destinațiile și determinând piețele țintă. spre care trebuie orientată atentia firmelor. de turism. În funcție de opțiunile. turiștilor, de așteptări și de modul. de petrecere a vacanței, în cazul. unei destinații turistice sunt urmărite o. serie de elemente determinante. Infrastructura și. seviciile oferite reprezentând unul dintre aceste. elemente. Un alt element îl constituie. gradul de cultură și localizarea geografica. a unei zone, precum și locuitorii. ei, traditiile, stilul de viață și. relațiile sociale.

Publicitatea, de asemenea, reprezintă un. element cheie în prezentarea și scoaterea. pe piață a unei destinații turistice.. Prin prisma publicității se formează o. imagine în mintea potențialilor consumatori despre. produsul turistic . Se întâmplă ca, uneori,. această imagine să difere de cea. reală, ceea ce, adesea duce la. un eșec al activității turistice. Tot. ca o formă de publicitate, dar. ceva mai profundă, imaginea unei destinații. poate fi influențată de mituri și. evenimentele ce se petrec în interiorul. granițelor.

Cateva din tipurile principale de destinații turistice:

• destinații clasice. Acestea sunt în general orașe care dispun de un bogat patrimoniu arhitectural, cultural și istoric, foarte potrivite pentru petrecerea unei vacanțe sau pentru o vizită de durată mai lunga (exemple: Paris, Atena, Roma etc.). Tot aici pot fi incluse și multe din stațiunile montane sau de litoral (cum ar fi Saint Tropez, Kitzbühel, Aspen și multe altele);

• destinații naturale cum ar fi Delta Dunării, rezervația Serengeti din Tanzania sau Cascada Niagara din Statele Unite. Aici turistii vin pentru a admira peisajele sau pentru a lua contact cu bogățiile naturale ale regiunii (flora, fauna);

• destinații pentru turismul de afaceri. Acestea sunt importante centre industriale și comerciale, unde există facilități turistice de înalt nivel și posibilități de agrement variate, fapt care le face atracțive pentru oamenii de afaceri. Exemple: New York, Manchester, Lille etc.

• destinații „pentru o noapte”. Este vorba în special de localitățile aflate între marile destinații de vacanță și zonele de origine ale turistilor;

• destinații pentru sederi scurte. Aceste sunt în general orașe mai mici în care există obiective de patrimoniu (unele chiar celebre) care le fac atrăgătoare. Două exemple bune din aceasta categorie sunt orasele Pisa din Italia și Bruges din Belgia.

Fisiere in arhiva (2):

  • Chestionar.docx
  • Crearea si promovarea site-ului Internet al unei destinatii turistice.docx

Bibliografie

1. Arman Danesh – Javascript in 10 Simple Steps or Less – Wiley Publishing Inc., 2004, Bucur-Sabo Mariana, Marketing turistic, Editura Irecson, Bucureşti, 2006
2. Cândea, M., Erdeli, G., Şimon, T., Peptenatu, D., Potenţialul turistic al României şi amenajarea turistică a spaţiului, Editura Universitară, Bucureşti 2003;
3. Cosmenscu, Ioan, Turismul – fenomen complex contemporan, Editura Economică, Bucureşti, 1998
4. Dave Shea, Molly E. Holzshlag – The Zen of CSS Design: Visual Enlightment for the Web – Peachpit Press, February 2005.
5. David Meerman Scott (2011), Noile regului de marketing și PR, editura Publica, București
6. Dobre C. (2006) Publicitatea și promovarea vânzărilor, editura Mirton, Timișoara
7. Dreamweaver by Lynda Weinman, Garo Green - Computers – 2001.
8. Grossek G. (2006), Marketing și comunicare pe Internet
9. Ian Graham - The HTML 4.0 Sourcebook - 6 April 1998 ISBN 0 471 25724 9, Published by John Wiley and Sons
10. Ian Graham and Liam Quin - The XML Specification Guide - February 1999 ISBN: 0 471 32753 0 Published by John Wiley and Sons
11. Joseph W Lowery, Eric Ott - Dreamweave Mx 2004 Web Application Recipes - Computers – 2003.
12. Kotler P. (2003), Managementul marketingului, ediția a patra, editura Teora, București
13. Kotler P. (2008), Principiile Marketingului, ediția a patra, editura Teora, București
14. Lupu, N. , Hotelul – Economie şi management, Editura All Beck, Bucureşti 2003
15. Minciu Rodica, Economia Turismului, Editura Uranus, Bucureşti, 2006
16. Mircea Rîşteiu – Provocarea viitorului internetului: Scalabilitatea informaţiei – Editura Aeternitas, 2003.
17. Mircea Rîşteiu, Herbert ten Thij, Gheorghe Marc – Bazele comunicării pe Internet: planning, designing, programming – Editura Aeternitas, 2002.
18. Nedelea Alexandru, Piaţa turistică, Editura Didactică şi Pedologică, Bucureşti, 2003
19. Nistoreanu, Puiu, Economia turismului. Teorie şi practică, Editura ASE, Bucureşti, 2005
20. Philip Greenspun - Philip and Alex's Guide to Web Publishing - Computers – 1999.
21. Radu Emilian, Ţuclea, Claudia Dragoş Vasile, Administrarea întreprinderii de comerţ, turism şi servicii, Editura ASE, Bucureşti, 2006
22. Richard Gay, Alan Charlesworth, Dr. Rita Essen (2009), Marketing online- O abordare orientată spre client, editura All
23. Rohner K. Cyber-marketing, editura All, București
24. Stănciulescu Gabriela, Economia Turismului şi serviciilor, Editura Uranus, Bucureşti, 2006
25. Vegheș Ruff Iulian Relațiile publice și publicitatea online, editura Polirom
Webografie:
1. www.javascript.com
2. www.javascriptkit.com
3. www.optimizare-site.com
4. www.ministerulturismului.ro
5. www.efin.ro
6. www.facegroup.com
7. www.internetworldstats.com
8. www.manafu.ro
9. www.prbootcamp.ro
10. www.sighisoara.org.ro
11. www.zelist.ro
12. www.metodedepromovare.wordpress.com
13. www.facebook.com
14. www.adwordsgoogle.com/support
15. www.herbalife24.com
16. www.go4it.ro/internet
17. www.retelesociale.ro

Alte informatii

UNIVERSITATEA ,,ALEXANDRU IOAN CUZA IAŞI” FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR