Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 17 fișiere: doc
Pagini : 109 în total
Cuvinte : 27309
Mărime: 977.49KB (arhivat)
Publicat de: Florea Varga
Puncte necesare: 13
Lucrearea de licenta a fost prezentata in anul 2007 la FSEGA UBB Cluj

Cuprins

  1. Capitolul I. INTRODUCERE 1
  2. I.1. Apariţia călătoriilor şi a turismului 1
  3. I.2. Înfiinţarea Organizaţiei Mondiale a Turismului 5
  4. Capitolul II. TURISMUL – RAMURĂ A ECONOMIEI NAŢIONALE 10
  5. II. 1. Turism: definiţie, forme 10
  6. II. 2. România şi turismul 15
  7. II. 3. Dimensiunile fenomenului turistic în România 21
  8. Capitolul III. COMPONENTELE PIEŢEI TURISTICE 24
  9. III. 1. Produsul turistic 24
  10. III. 2. Agenţii economici din turism 29
  11. Capitolul IV. ÎNFIINŢAREA AGENŢIEI DE TURISM
  12. SFARA TOURS 34
  13. IV. 1. Decizia de înfiinţare a agenţiei de turism Sfara Tours 34
  14. IV. 2. Înfiinţarea agenţiei de turism 37
  15. IV. 3. Micromediul de marketing 39
  16. Capitolul V. EVALUAREA ACTIVITĂŢII AGENŢIEI DE TURISM 53
  17. V. 1. Tipuri de contracte 53
  18. V. 2. Politicile adoptate de agenţie 57
  19. V. 3. Comportamentul consumatorului 62
  20. V. 4. Evaluarea activităţii agenţiei 66
  21. Anexe
  22. Bibliografie

Extras din licență

INTRODUCERE

Turismul organizat a apărut o data cu afirmarea turismului ca fenomen de masă. El se desfăşoară pe bază de contracte încheiate între prestatorii de servicii turistice şi agenţiile de turism. Agenţia de turism este principalul distribuitor al produselor turistice. Se poate vorbi chiar despre monopolul deţinut de agenţiile de turism in domeniul vânzării de produse turistice, deoarece aceasta formă de comercializare oferă două mari avantaje faţă de alte forme de distribuţie şi anume: protecţia aproape totală a consumatorului de turism şi garanţiile financiare acordate atât turiştilor, cât şi prestatorilor.

În România agenţiile de turism sunt de două tipuri, care corespund şi clasificării europene şi anume agenţii tour-operatoare şi detailiste. Agenţiile de turism, in marea lor majoritate (96%) , întreprinderi mici sunt prezentate pe piaţa turistică fie ca structuri independente, fie organizate în grupuri de agenţii sau reţele.

Organizarea activităţii turistice se realizează de către diverşi agenţi economici din turism, aceştia putând fi persoane fizice care prestează servicii specifice, sau persoane juridice, societăţi comerciale cu capital de stat privat sau mixt.

Produsele turistice se caracterizează prin complexitatea componentelor. În produsul turistic nu se materializează doar serviciile prestatorilor, ci şi serviciile proprii ale agenţiilor de turism specializate în comercializarea lor sau în intermedierea diferitelor aranjamente turistice. Din aceste considerente este necesară organizarea agenţiilor de turism pe departamente specializate în vânzarea de bilete pentru transportul aerian, precum şi pentru alte forme de transport; pentru vânzarea produselor turistice; pentru vânzarea de servicii turistice. Această structură complexă a agenţiei presupune angajarea de personal administrativ, tehnic, şi specializat.

În ceea ce priveşte mecanismul plăţilor serviciilor turistice, acesta presupune o serie de instrumente precum: cecul de călătorie, cartea de credit, voucherul, numerar, virament, ordin de plată, ş.a. Unele dintre aceste instrumente se regăsesc şi în alte sectoare economice, iar altele sunt specifice numai plăţilor din turism (voucherul şi cecul de călătorie).

Aspectele principale ale acestei lucrări sunt evidenţierea aspectelor legislative care stau la baza înfiinţării şi funcţionării agenţiilor de turism din România, descrierea modului de concepere şi comercializare a principalelor produse turistice, modalităţile de promovare şi principalele strategii de comercializare a produselor turistice.

De asemenea, această lucrare încearcă să prezinte principalele activităţi ale unei agenţii de turism, aspecte tehnice privind structura ei, exemplificate prin partea practică a lucrării, constând într-un studiu de caz al agenţiei tour-operatoare SFARA TOURS din localitatea Baia Mare. Am ales agenţia SFARA TOURS pentru efectuarea studiului de caz deoarece aceasta reprezintă una din principalele agenţii tour-operatoare din localitatea Baia Mare, cu o deosebită contribuţie în ceea ce priveşte plecările şi sosirile de turişti în şi din ţară. Fiind între primele agenţii tour-operatoare din oraş, SFARA TOURS şi-a consolidat bine renumele, care, împreună cu amplasamentul deosebit de favorabil, constituie un prim şi foarte important avantaj.

Totodată, în partea practică a acestei lucrări sunt prezentate principalele contracte utilizate în sfera industriei turistice şi relaţiile pe care acestea le implică.

Tour-operatorii, reprezentaţi în această lucrare de agenţia mai sus amintită, prin produsele pe care le concep, le distribuie şi/sau le comercializează, antrenează o creştere a activităţii economice şi a consumului turistic, cu repercusiuni favorabile asupra economiei unor zone turistice şi asupra dezvoltării ansamblului economiilor naţionale ale ţărilor care încurajează industria turismului

Cap. I. INTRODUCERE

I.1. Apariţia călătoriilor şi a turismului

Drumul străbătut de omenire pe calea progresului a fost întotdeauna sprijinit, dar de cele mai multe ori, devansat de victoriile obţinute în cucerirea spaţiului. Exploratorii, comercianţii, oamenii de ştiinţă şi cultură, care au deschis calea spre cunoaştere, au transmis contemporanilor posibilitatea şi dorinţa împinsă până la necesitatea de a călători.

Astfel, în comuna primitivă nu există călătorii turistice, dar se poate discuta despre apariţia călătoriei. Din necesităţi materiale oamenii căutau la distanţă ceea ce nu puteau găsi în jurul locului în care trăiau. Călătoria a apărut odată cu practicarea războaielor şi schimburilor care au împins oamenii dincolo de sfera de influenţă a grupului social din care făceau parte. Aceste călătorii au trezit dorinţa de deplasare şi curiozitatea oamenilor de a cunoaşte ceea ce se află dincolo de raza lor vizuală ceea ce duce la apariţia călătoriei turistice în antichitate.

În traficul de călători dintre statele greceşti au fost antrenate mase relativ importante de oameni pentru vizitarea locurilor sfinte, a băilor curative, precum şi a jocurilor festive organizate la perioade regulate

Odată cu serbările olimpice din statele greceşti întâlnim primele manifestări de propagandă şi organizare a călătoriilor, data şi programul jocurilor olimpice fiind anunţate populaţiei oraşelor greceşti de către mesageri călări.

În Roma antică majoritatea călătoriilor aveau scopuri comerciale, culturale şi militare, iar circulaţia spre băile curative era deosebit de vie.

Dezvoltarea călătoriilor a fost sprijinită de construcţia de drumuri şi de tehnica comunicaţiilor relativ dezvoltate, precum şi de apariţia primelor unităţi de cazare.

În Evul mediu călătoreau mai ales comercianţii, ambasadorii şi preoţii şi, în scopuri religioase, pelerinii care vizitau diferite locuri sfinte. Un număr important de călători era format din oameni de ştiinţă, artişti, calfe şi studenţi care se îndreptau spre universităţile şi centrele culturale. Tot acum se dezvoltă şi transportul maritim.

Marile descoperiri geografice, cum ar fi descoperirea drumului spre Indii şi America deschid noi orizonturi de cunoaştere, ceea ce impulsionează accentuarea diviziunii internaţionale a muncii şi determină dezvoltarea comerţului intern şi internaţional.

Tot mai multe produse se transformă în marfă, ceea ce determină creşterea circulaţiei banilor şi transformarea economiei naturale în economie de piaţă. Creşterea circulaţiei comerciale a fost însoţită de avântul circulaţiei de călători.

Are loc reforma religioasă care, în domeniul circulaţiei de călători se manifesta prin apariţia predicatorilor, a misionarilor care călătoreau la distanţe mari, pentru propaganda religioasă, profesori şi studenţi care studiau în străinătate.

Odată cu sfârşirea războaielor napoleoniene are loc transformarea circulaţiei de călători în turism propriu-zis.

Inventarea şi aplicarea motorului cu aburi la trenuri şi vapoare au dat un puternic avânt dezvoltării turismului.

În jurul anului 1700 s-a format aşa-numitul “grand-tour”, itinerar care cuprindea oraşele: Paris, Torino, Florenţa, Roma, Neapole, Veneţia, Viena, precum şi regiunea Rinului – Germania şi care avea durata călătoriei de 3 ani. Cu această ocazie apar şi termenii de “turism” şi “turist”.

În ţările în care circulaţia turistică era liberă, apărut o nouă ramură industrială – industria hotelieră, precum şi noi activităţi precum editarea ghidurilor, meseria de ghid, restaurator, crupier.

În anul 1841 apare şi primul birou de voiaj în Anglia înfiinţat de către Thomas Cook. Aceasta este prima organizaţie comercială al cărei scop a fost organizarea călătoriilor. Începând cu anul 1855 activitatea acestuia se extinde pe plan internaţional, iar în anul 1872 are loc primul voiaj organizat în jurul lumii.

În a doua jumătate a secolului XIX-lea circulaţia internaţională rămâne dominată de turiştii englezi. Construirea reţelei mondiale de căi ferate determină mutaţii serioase în circulaţia turistică. Perfecţionarea tehnică a vapoarelor stimulează călătoriile transcontinentale. Reţeaua unităţilor de cazare s-a extins, au apărut noi hanuri, hoteluri destinate călătorilor în tranzit, hoteluri de lux în marile oraşe şi hoteluri în staţiunile balneare şi climaterice.

Preview document

Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 1
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 2
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 3
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 4
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 5
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 6
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 7
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 8
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 9
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 10
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 11
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 12
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 13
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 14
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 15
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 16
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 17
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 18
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 19
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 20
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 21
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 22
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 23
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 24
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 25
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 26
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 27
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 28
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 29
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 30
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 31
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 32
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 33
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 34
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 35
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 36
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 37
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 38
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 39
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 40
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 41
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 42
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 43
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 44
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 45
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 46
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 47
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 48
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 49
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 50
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 51
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 52
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 53
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 54
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 55
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 56
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 57
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 58
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 59
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 60
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 61
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 62
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 63
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 64
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 65
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 66
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 67
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 68
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 69
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 70
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 71
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 72
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 73
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 74
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 75
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 76
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 77
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 78
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 79
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 80
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 81
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 82
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 83
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 84
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 85
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 86
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 87
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 88
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 89
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 90
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 91
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 92
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 93
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 94
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 95
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 96
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 97
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 98
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 99
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 100
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 101
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 102
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 103
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 104
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 105
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 106
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 107
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 108
Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare - Pagina 109

Conținut arhivă zip

  • Anexe
    • brevet anexa 2.doc
    • chestionar anexa nr 6.doc
    • contract comercializare servicii turistice anexa 4.doc
    • FISA DE PREZENTARE A AGENTIEI anexa1.doc
    • model bon de comanda anexa 5.doc
    • oferta anexa 3.doc
    • situatii anexa 7.doc
  • BIBLIOGRAFIE.doc
  • cap I.doc
  • cap II.doc
  • cap III.doc
  • cap IV.doc
  • cap v.doc
  • coperta.doc
  • Cuprins.doc
  • Introducere.doc
  • prima_pag.doc

Alții au mai descărcat și

Strategiile de distribuție ale agenției de turism utilizând comerțul electronic

Preambul Turismul este domeniul cu cea mai mare expansiune la nivel internaţional, contribuind cu 10% la produsul intern brut mondial. Dependent...

Plan de afaceri - agenție de turism

Capitolul 1 Agenţia de turism – tipologie şi rol în dezvoltarea turismului Etimologic, cuvântul ,,turism” provine din termenul englez ,,tour”...

Situațiile financiare anuale - analiza poziției și performanței financiare la SC Gama SRL

Turismul reprezintă un fenomen economico-social specific civilizației moderne fiind bine ancorat în viața societății și influențat de evoluția...

Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov

1. Introducere Entitatea SC HP TOWER SRL, a fost infiintata in anul 2008 cu punctul de lucru in localitatea Sacele, str. Calea Bucuresti, nr. 13,...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Ai nevoie de altceva?