Perspective de Integrare a Turismului Romanesc in Plan European

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Aceasta licenta trateaza Perspective de Integrare a Turismului Romanesc in Plan European.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 89 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Iordache Carmen

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 10 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

CAPITOLUL I – TURISMUL ÎN EUROPA – ORIENTARI SI TENDINTE
1.1. Factori de influenta în dezvoltarea turismului
1.2. Previziuni pentru Europa
1.3. Tendintele turismului în Europa
1.4. Factori cheie de dezvoltare
CAPITOLUL II – TURISMUL ÎN UNIUNEA EUROPEANA
2.1. Turismul în institutiile europene
2.2. Statistici din turism ale EUROSTAT
2.3. Domenii de interventie ale UE pentru turism – actiuni de sprijinire
2.4. Legislatia europeana în turism
CAPITOLUL III – IMPACTUL EXTINDERII UNIUNII EUROPENE ASUPRA TURISMULUI
3.1. Provocari si oportunitati pentru dezvoltarea turismului
3.2. Beneficii si riscuri pentru turism
CAPITOLUL IV - INTEGRAREA EUROPEANA A TURISMULUI ROMÂNESC
4.1. Ce înseamna integrarea turistica europeana
4.2. Coordonate ale integrarii turismului românesc
4.3. Premize ale integrarii turismului românesc
4.4. Implicatiile aderarii României la UE asupra turismului
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

CAPITOLUL I

TURISMUL ÎN EUROPA – ORIENTARI SI TENDINTE

1.1. Factori de influenta în dezvoltarea turismului

Turismul este influentat de o gama larga de factori. Unii dintre acestia continua sa aiba o influenta deceniu dupa deceniu, altii au efect doar pentru o perioada determinata. Principalii factori de influenta cu efect asupra dezvoltarii activitatii turistice în perioada de pâna în 2020 au fost identificati ca fiind: economia; tehnologia; facilitarea; siguranta; demografia; globalizarea; localizarea; grija pentru mediul natural si social; mediul de viata si de munca; economia "experientei"; marketingul.

Economia

Revigorarea economiei de dupa razboi în tarile industrializate a condus la cresterea veniturilor personale si a disponibilitatii de timp liber – lucruri esentiale pentru practicarea turismului, adica timpul si banii. Privind în viitor, se prevede faptul ca, pe termen lung, marile institutii globale financiare si economice anticipeaza o crestere a economiei globale cu o rata continua, moderata catre mare. Vechii „tigri economici” îsi vor reveni în timp ce noi tari îsi vor face aparitia pe piata turistica (China, India, Brazilia, Federatia Rusa). Factorii economici vor ramâne, astfel, pozitivi pentru turism.

Se asteapta ca introducerea monedei Euro sa aiba un efect pozitiv pentru turismul tarilor din zona euro.

Tehnologia

Dezvoltarea cheie este în domeniul informaticii si a tehnologiei de comunicatii. Noi posibilitati, devenind disponibile ca parte a unei tehnologii noi sau a uneia deja existente, transforma substantial atât cererea, cât si oferta (rezervarile, managementul, marketingul, comunicarea între companii si cea între companii si consumatori etc.). Generatiile succesive de sisteme, din ce în ce mai sofisticate, ce ofera acces imediat si interactiv la produsele turistice, ofera turistilor un control fara precedent asupra modului de a-si cheltui banii si de a-si petrece timpul liber. În acelasi timp, acest lucru rezulta si într-o schimbare a modului de operare a distribuitorilor de vacante, ca raspuns la amenintarile sau oportunitatile oferite de comertul electronic.

De asemenea, se asteapta ca avansarea tehnologiei sa continue sa afecteze domeniul tehnologiei de transport. Aplicarea tehnologiei pentru aeronavele comerciale a facut ca zborul catre destinatiile straine sa fie posibil si acceptabil ca pret pentru o parte mai mare a populatiei. Aeronave cu mai mult combustibil si mai eficiente din punct de vedere al consumului au dus la reducerea costurilor reale ale calatoriilor internationale. O dezvoltare viitoare se refera la o mai mare capacitate a aeronavelor si o mai mare disponibilitate (adica scaune si alte facilitati si o performanta potrivite pentru o mai mare varietate de rute), ceea ce permite o mai buna potrivire a tipului de avion cu cererea.

Implicatia este un transport aerian chiar si mai ieftin, nu cu rata atinsa în anii '70 si '80, dar în orice caz o reducere substantiala a costului. Totusi, pe de alta parte, va fi o adevarata provocare tratarea consecintelor negative ale cresterii anticipate a cererii. Multe depind de capacitatea de a trata probleme legate de supraaglomerare, întârzieri, poluare si siguranta.

Facilitarea

Deosebit de relevante pentru turism sunt eforturile îndreptate catre eliminarea barierelor ce împiedica buna desfasurare a calatoriilor internationale. Acest lucru este posibil prin liberalizarea transportului si prin alte forme de dereglementare. În trecut, acestea au jucat un rol cheie, în masura în care controlul national asupra vizelor de calatorie s-a diminuat progresiv deoarece turismul a fost recunoscut ca un sector economic ce trebuie încurajat. Acest proces a continuat în anii '90 prin diminuarea calatoriilor catre tarile din fostul bloc comunist sovietic, si va continua si în secolul 21. Implicatiile sunt: în primul rând, foarte putine tari vor mai cere viza de calatorie, si, în al doilea rând, pasapoartele ar putea fi înlocuite în cele din urma cu sisteme tehnologice de verificare a identitatii, precum geometria palmei sau scanarea retinei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Perspective de Integrare a Turismului Romanesc in Plan European.doc

Alte informatii

Lucrarea a fost sustinuta in vara anului 2007 la licenta in cadrul Universitatii Constantin Brancoveanu Pitesti.