Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 63 în total
Cuvinte : 21389
Mărime: 987.64KB (arhivat)
Publicat de: Agnos Balint
Puncte necesare: 12
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN MOLDOVA FACULATATEA BISNESS ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR CATEDRA TURISM

Cuprins

  1. Capitolul I. Caracteristici ale turismului din Russia, regiunea Krasnodar 15.p
  2. 1.1 Analiza activitaţi turistice din Russia
  3. 1.2 Evaluarea a regiunii Krasnodar
  4. 1.3 Aanaliza nivelui de dezvoltare economica a regiunei
  5. Capitolul II. Analiza potenţialului turistic din regiunea Krasnodar 16.p
  6. 2.1 Analiza resurselor turistice
  7. 2.2 Jocurile olimpice de iarnă-o posibilă dezvoltare turistică majoră a regiunei
  8. Capitolul III. Strategii de dezvoltare şi promovare a regiunei Krasnodar 25.p
  9. 3.1 Starea actuală a turismului în Krasnodar
  10. 3.2 Strategii de dezvoltare a regiunei
  11. 3.3 Studiu comparativ de dezvoltare a turismului în Russia ( Moscova,Sankt Peterburg, Nijni Novgorod)
  12. Concluzii 2.p
  13. Bibliografie 2.p
  14. Anexe 6.p

Extras din licență

INTRODUCERE

Turismul este o călătoria realizată în scopul recreării, odihnei sau pentru afacerii. Organizația Mondială a Turismului ( O.M.T. ) definește turiștii ca fiind persoanele ce „călătoresc sau locuiesc înlocuri din afara zoneilor de reședință permanentă pentru o durată de minimum douăzeci și patru (24) de ore dar nu mai lungă de un an consecutiv, înscop de recreere, afaceri sau altele ne legate de exercitarea unei activități remunerate în localitate avizatată.” Turismul a devenit o activitate de recreere globală populară.Turismul este ramura economică cea mai puternică pe plan mondial. În 2004 s-au obținuut în acest sector, conform OrganizațieiMondiale a Turismului, circa 623 miliarde de U.S.A. În 2008, s-au consemnatpeste 922 milioane de sosiri la nivel internațional, cu o creștere de 1,9% față de anul 2007. Încasările internaționale din turism au crescut în 2008 la 944 bilioane USA(642 bilioane euro), ceea ce corespunde la o creștere în termeni reali de 1,8%. Cu aproximativ 100 milioane de angajați la nivel mondial, turismul se evidențiază și ca cel mai important angajator.Călătoriile transfrontaliere se ridică la un procent de 25 până la 30 din comerțul mondial în domeniul serviciilor.

Turismul pentru păturile sărace

Turismului potențial ce trebuie să ajute masele foarte sărace din țările în curs de dezvoltare i se acordă o atenție sporită de către cei implicați în dezvoltare, materia lizându-se atât prin proiecte mici ale comunităților locale cât și prinabordări ale Ministerelor de Turism care vizează să atragă un număr important de turiști. Cercetările efectuate de Institutul Internațional de Dezvoltare (Overseas Development Institutei) au condus la concluzia că nu este o metodă bună de a-I ajuta pe cei săraci, pentru că aceștia nu beneficiază de aceste sume de cât înproporție de 25%, sau în unele cazuri mult mai puțin. Exemple de succes, când banii au ajuns într-adevăr la cei săraci, au existat totuși :cățărarea pe munți înTanzania sau turismul cultural din Luang, Prabang, Laos. Pentru ca turismul „pro-poor” să-și atingă scopul și ca banii să ajungă într-adevăr în buzunarele celor nevoiași, turiștii trebuie să facă efortul de a utiliza moneda locală, astfel localnicii își vor dezvolta abilitățile și contractele exclusive nu vor mai domina sectorul.

CAPITOLUL I. CARACTERISTICI ALE TURISMULUI DIN RUSIA, REGIUNEA KRASNODAR

1.1 Analiza acticvitaţi turistice din Rusia

Turismul in Russia- Conform statisticilor valabile în 2005, Rusia are 13 oraşe cu peste 1 milion de locuitori, (listaîncepe de la celmai mare la celmaimic): Moscova, Sankt Petersburg, Novosibirsk, Ekaterinburg, Nijni Novgorod, Samara, Omsk, Kazan, Celibiansk, Rostov pe Don, Ufa, Volgograd și Krasnodar 1,34 milioane.Turism în Rusia industrie în creștere. Rusia este unul dintre liderii mondiali în domeniul turismului internațional. În 2011, Rusia a avut aproximativ 20 de milioane de vizitatori internaționale. Veniturile Rusiei din turismul internațional în 2011 sa ridicat la 11.4 miliarde dolari.Bogat patrimoniu cultural și diversității naturale de locuri Rusiei într-un loc proeminent în lume printre țările cu potențialul de creștere al turismului. Există 24 de monumenteprotejate de UNESCO. Diferite regiuni și grupuri etnice din Rusia au o mare varietate de tradiții. Trasee turistice importante din Rusia includă o vizită la capitalele vechi și noi ale Rusiei, sanatorii Krasnodar și Stavropol, Kaliningrad, în stațiunile de schi din Caucaz și Siberia, o excursie pe "Golden Ring din Rusia", croaziere pe fluviululVolga pe un spărgător de gheață în parcul național "rus Arctic", excursii lungi pe calea ferata Trans-siberian, cu o vizită la Munții Altai și Baikal Lacul, de călătorie la vulcanii din Kamceatka și Primorye. În regiunile turistice cele mai frumoase și mai populare din Rusia s-au stabilit în zone turisticeeconomice speciale, care sugerează condiții favorabile pentru organizare de turism.Din 1995 până în2011,turismulîn Rusiaa crescutcu 27% numarul de turististrainia crescut1.8 la 2.3milioane pe an În 2011, liderul mondial înnumărulde turișticare vin înRusiaeste Germania, Chinaocupa locul al doilea, șial treilea-Statele Unite ale Americii. Datelesugerează căfluxulde intrareîn Rusiaau crescutrecent, în principalca urmare aChinei, în 2011, a arătatcea mai mare creștere-48% Numărul total de străinicare viziteazățaraîn diferite scopuri, în 2011, au totalizat24.9 milioane, în creștere cu 11%față de anulanterior. Turismul internînRusia: deexemplu, în2010, numărulde turiștiinternia fost de 32de milioane de oameni, darcreșterea saa fost recentîncetinit. Rusia - cea mai mare țară din lume, se află în mai multe zone climatice, dispune de o varietate de forme de relief, are o istorie bogată, și acasă la sute de națiuni mari și mici, și, prin urmare, puteți găsi o bogăție de atracții pentru toate gusturile.

Atracţii naturale-În Rusia există mai multe obiective de natură și uneori, unice. Nouă dintre acestea sunt incluse în lista patrimoniului mondial UNESCO. În primul rând, este cel mai adânc lac de apă dulce de pe Pamant, Baikal. Rețineți că pe malul lacului Baikal infrastructură turistică este bine dezvoltată și în special, pe site-ul istoric de excursie Railroad circum-Baikal trenuri straturi în care pasagerii spun povești despre construcția de căi ferate , în Listvyanka funcționarea muzeu, dedicat Baikalui.Olkhon Island - "inima" din Lacul Baikal o parte semnificativă a teritoriului ocupat de lanțuri muntoase din Rusia, inclusiv partea de nord cel mai înalt lanț muntos din Europa - Caucaz, în care există numeroase cascade, canioane frumoase, celebre printre alpiniști de top, precum si ,multe specii unice de animale. În Kamchatka, sunt celebrii vulcani din lume, și faimoasa Vale de gheizere. Pe teritoriul Federației Ruse curg cinci râuri mari ale lumii: Amur, Lena, Enisei, Obi și Volga, și multe alte râuri, toate din care poate fi considerat ca o atracție separat. Una dintre trăsăturile caracteristice ale țării este numărul mare de teritorii în zona de permafrost. Trebuie remarcat faptul că în Rusia există în prezent numeroase muzee de științe ale naturii dedicate naturii țării: altele zoologice, geologice, paleontologice, și multe altele. Cele mai multe dintre ele sunt situate în Moscova, dar unele muzee tematice sunt situate mai aproape de obiectul principal de studiu, ca în exemplelu de mai sus.În cele din urmă, în această secțiune puteți menționa "White Nights", un fenomen natural, cîntat de poeți, și a devenit un simbol al orașului Sankt-Petersburg.

Preview document

Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 1
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 2
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 3
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 4
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 5
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 6
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 7
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 8
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 9
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 10
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 11
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 12
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 13
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 14
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 15
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 16
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 17
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 18
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 19
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 20
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 21
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 22
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 23
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 24
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 25
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 26
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 27
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 28
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 29
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 30
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 31
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 32
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 33
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 34
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 35
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 36
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 37
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 38
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 39
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 40
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 41
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 42
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 43
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 44
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 45
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 46
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 47
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 48
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 49
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 50
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 51
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 52
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 53
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 54
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 55
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 56
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 57
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 58
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 59
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 60
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 61
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 62
Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar - Pagina 63

Conținut arhivă zip

  • Posibilitatile de Dezvoltare a Turismului in Russia - Tinutul Krasnodar.docx

Alții au mai descărcat și

Rusia

INTRODUCERE În acest proiect este prezentat turismul în Rusia. Am ales această ţară datorită formelor de relief foarte variate, dar şi a...

Sankt Petersburg - Veneția Nordului

Sankt Petersburg, cunoscut în perioada sovietică ca Petrograd (1914–1924) şi ca Leningrad (1924–1991), este localizat în Rusia de nord-vest, în...

Managementul turismului - Nopți albe la Sankt Petersburg

INTRODUCERE In ciuda imaginii percepute din afara - a unei economii „underground” si a unui mediu social mai putin sigur, dar inzestrata cu...

Economia comerțului și turismului - piața turistică a Rusiei

1.1 Generalitati Federatia Rusa este cel mai intins stat al lumii contemporale,ocupand o parte din estul Europei si nordul Asiei. Prin numarul de...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Ai nevoie de altceva?