Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța

Licență
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 84 în total
Cuvinte : 20569
Mărime: 2.19MB (arhivat)
Publicat de: Dorina Moldovan
Puncte necesare: 13

Cuprins

  1. Introducere 4
  2. Capitolul I: Locul transportului aerian in turism si consideraţii teoretice privind interdependenţa relaţiei dintre turism şi transporturile aeriene.
  3. 1.1. Concepte şi definiţii uzuale în transporturile aeriene 7
  4. 1.2. Scurt istoric al transporturilor aeriene 10
  5. 1.3. Forme de prestaţii folosite în traficul turistic aerian 12
  6. 1.3.1. Cursele charter 12
  7. 1.3.2. Cursele de linie 15
  8. 1.4. Aspecte privind evoluţia transporturilor turistice aeriene 16
  9. 1.5. Sisteme de rezervare folosite in activitatea transporturilor aeriene 18
  10. 1.6. Rolul si importanta transportului aerian in dezvoltarea activitatii turistice 20
  11. Capitolul II: Transportul aerian – componenta a transportului internaţional
  12. 2.1.Originea si dezvoltarea transportului aerian internaţional 22
  13. 2.2.Transporturile aeriene – o componenta a transportului internaţional 23
  14. 2.3.Clasificarea serviciilor de transport aerian 24
  15. 2.4.Asociaţia Internaţională a Transporturilor Aeriene 32
  16. 2.4.1. Convenţii şi reglementări internaţionale 34
  17. Capitolul III: Serviciile de transport aerian in Franta
  18. 3.1.Mijloacele de transport utilizate de turiştii francezi şi străini, în perioada 2006-2011 39
  19. 3.1.1. Fluxuri turistice emiţătoare 39
  20. 3.1.2. Fluxuri turistice receptoare 42
  21. 3.2. Evoluţii ale transportului aerian în Franta 45
  22. 3.2.1. Evoluţia traficului de pasageri în perioada 2006-2011 45
  23. 3.2.2. Evoluţia mişcărilor de aeronave în perioada 2006-2011 46
  24. 3.3. Traficul de pasageri din Franta 2006-2011 48
  25. 3.4. Aeroportul International Charles De Gaulle 52
  26. 3.5. Compania aeriana AIR FRANCE 56
  27. Concluzii 65
  28. Bibliografie 67
  29. Anexe 69

Extras din licență

INTRODUCERE

Transportul deţine un rol foarte important în cadrul industriei turistice. El reprezintă de fapt legătura dintre casă, destinaţie, cazare, atracţii, elementele componente ale unei călătorii. Eficienţa, confortul şi siguranţa sa determină, în cea mai mare măsură, calitatea experienţei turistice. În multe cazuri, costurile transportului reprezintă cea mai mare parte din cheltuielile totale ale unui turist.

Transporturile turistice, abordate ca parte componenta a prestatiei turistice, prezinta caracteristicile generale ale acesteia, intre care sezonalitatea accentuata intre exploatare, rigiditate datorita capacitatii limitate, participarea unui numar mare de prestatori din domenii diferite la realizarea lor. Serviciile de transport au o serie de trasaturi distinctive in raport cu celelalte servicii, si anume: manifesta o receptivitate ridicata fata de progresul tehnic, sunt intensive in capital, necesitind investitii foarte mari, ofera oportunitati pentru economia de scala, au o vulnerabilitate la extrema la crizele internationale, economice si politice.

Transportul aerian reprezintă o adevărată industrie care facilitează progresul social şi economic, având o răspândire globală, care îl face esenţial pentru afaceri şi turism. În fiecare an peste două miliarde de călători aleg să călătorească pe calea aerului, datorită rapidităţii şi confortului oferit. Din totalul turiştilor străini 40% călătoresc cu avionul către ţara de destinaţie. Transportul aerian generează peste 30 de milioane de locuri de muncă în toată lumea, impactul său asupra economiei globale fiind de peste 2,5 miliarde de euro.

Transportul aerian îmbunătăţeşte calitatea vieţii prin oferirea de experienţe culturale şi sociale, dând posibilitatea de a călători rapid şi ieftin pe distanţe mari, pentru a vizita rude şi prieteni sau pentru a petrece vacanţa în destinaţii din toată lumea.

Avionul poate reprezenta singura modalitate de a călători în zone izolate de pe tot globul, facilitând transportul ajutoarelor umanitare sau de urgenţă în cazul unor dezastre naturale.

Industria aviaţiei, ca de altfel toate activităţile întreprinse de om, are un impact asupra mediului înconjurător. Acest impact a făcut obiectul multor studii, astfel că s-a ajuns la reduceri semnificative ale consumului de combustibil realizat de către aeronave, prin introducerea de tehnologii noi. Avioanele moderne au ajuns să consume doar 3,5 litri de combustibil pentru 100 de kilometri parcurşi, acest consum fiind cu mult mai eficient decât al oricărui autoturism. Aeronavele moderne consumă cu 70% mai puţin combustibil decât acum 40 de ani, iar emisiile de dioxid de carbon au fost reduse cu 50%. Ratele de ocupare ale transportului aerian sunt în medie de peste 70%, mai mult decât dublu faţă de transporturile rutiere şi feroviare.

În lume sunt în total peste 900 de companii aeriene, cu o flotă de peste 22.000 de aeronave. Ele operează pe aproximativ 1.700 de aeroporturi, având o reţea de transport răspândită pe zeci de mii de kilometri, reţea coordonată prin peste 160 de centre de control ale traficului aerian.

În Uniunea Europeană numărul călătoriilor cu avionul, care înseamnă 49% din totalul călătoriilor în străinătate, a crescut cu 12% în 2010 faţă de anul 2008, creştere datorată în principal companiilor aeriene low-cost. Marea Britanie este cea mai mare piaţă din Europa, atât în termeni de călătorii totale cu avionul cât şi în termeni de călătorii cu companii low-cost.

Scopul tezei cu titlul „ Rolul transportului aerian in dezvoltarea turismului” este de a contribui la o mai buna intelegere a impactului economic al fenomenului turistic, de a evidentia care este importanta transportului aerian in cadrul turismului, caracteristicile specifice ale transportului aerian, cit si locul pe care il ocupa transportul aerian in cadrul transportului international.

Realizarea acestui scop realizeaza urmatoarele obiective ale tezei:

- Intelegerea rolului si locului pe care il ocupa transportul aerian in cadrul economiei si ca element constitutiv si factor determinant al dezvoltarii turismului;

- Elucidarea esentei si eficientei transportului aerian in dezvoltarea turismului;

- Abordarea activitatii organismelor internationale antrenate in reglementarea transportului aerian;

- Evolutia transporturilor aeriene din Franta.

Obiectivele tezei au determinat structura ei logica, care este compusa din: introducere, trei capitole divizate in paragrafe, concluzii si propuneri, bibliografie si anexe.

In primul capitol –„Consideratii teoretice privind Interdependenta relatiei dintre Turism si Transporturi aeriene” se aduce la cunostinta unele concepte si definitii uzuale in transporturile aeriene,caracteristicile specifice transportului aerian,forme de prestatii folosite in traficul turistic aerian. Se prezinta informatii referitoare la rolul si importanta transportului aerian in economie si ca element constitutiv si factor determinant al dezvoltarii turismului. Deasemenea sunt prezentate caracteristicile specifice ale transportului aerian, drept consecinta ce ne permite evidentierea acestuia din urma fata de celelalte tipuri de transport turistic.

In capitolul II – „Transportul aerian – componenta a transportului international”, este analizat locul transportului aerian in cadrul transportului international, originea transportului aerian international, deasemenea este descrisa clasificarea serviciilor de transport aerian.

In capitolul III-„Evolutia transporturilor turistice aeriene din Franta” sunt analizate situatia curenta si tendintele generale ale transportului aerian in Franta, este analizata situatia actuala a Aviatiei Civile,se analizeaza mijloacele de transport utilizate de turiştii francezi şi străini, evoluţia mişcărilor de pasageri si de aeronave in diferite perioade.

Teza reflecta diverse abordari din domeniul stiintelor economice. Doresc sa mentionez ca un aport semnificativ la abordarea temei date a fost adus de specialistii cu renume din acest domeniu: Cristureanu Cristiana, Constantin Alexa, R. Pencea, Cornel Cazacu, Minciu Rodica etc.

CAPITOLUL I

CONSIDERAŢII TEORETICE PRIVIND INTERDEPENDENŢA RELAŢIEI DINTRE TURISM ŞI TRANSPORTURI AERIENE

Transporturile aeriene au un rol foarte important prin dinamica şi prin perspectivele pe care le deschid circulaţiei turistice. Evoluţia transporturilor aeriene de pasageri reflectă evoluţia ascendentă a turismului, evoluţie ce a însoţit, a fost alimentată şi a stimulat creşterea circulaţiei turistice.

1.1. Concepte şi definiţii uzuale în transportul aerian

Principalele componente ale sistemului de transport aerian sunt reprezentate de către aeronavele de transport şi de aeroporturi.

Preview document

Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 1
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 2
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 3
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 4
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 5
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 6
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 7
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 8
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 9
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 10
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 11
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 12
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 13
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 14
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 15
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 16
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 17
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 18
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 19
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 20
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 21
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 22
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 23
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 24
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 25
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 26
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 27
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 28
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 29
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 30
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 31
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 32
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 33
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 34
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 35
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 36
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 37
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 38
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 39
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 40
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 41
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 42
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 43
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 44
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 45
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 46
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 47
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 48
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 49
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 50
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 51
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 52
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 53
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 54
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 55
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 56
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 57
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 58
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 59
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 60
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 61
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 62
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 63
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 64
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 65
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 66
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 67
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 68
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 69
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 70
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 71
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 72
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 73
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 74
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 75
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 76
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 77
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 78
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 79
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 80
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 81
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 82
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 83
Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța - Pagina 84

Conținut arhivă zip

  • Rolul Transportului Aerian in Dezvoltarea Turismului in Franta.docx

Alții au mai descărcat și

Considerații generale cu privire la rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului

Introducere Transportul aerian reprezinta una din componentele de baza ale prestatiei turistice, asigurand deplasarea turistilor de la locul de...

Prezentarea Generală a Aeroportului Charles de Gaulle

Aeroportul Internaţional Charles de Gaulle (Aéroport Paris-Charles de Gaulle sau Aéroport de Roissy în franceză, cod IATĂ: CDG) este cel mai mare...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Te-ar putea interesa și

Actualități și Tendințe în Evoluția Transporturilor Turistice Aeriene

Transportul deţine un rol foarte important în cadrul industriei turistice. El reprezintă de fapt legătura dintre casă, destinaţie, cazare,...

Economia Turismului

Desi considerat de cei mai multi dintre experti din domeniu un fenomen specific epocii contemporane, turismul s-a cristalizat in a doua jumatate a...

Formarea prețului la bilete de avion

Introducere Scopul tezei date cu titlul „Formarea preţurilor la transportul aerian", este studierea costurilor de operare a transportului aerian,...

Economia Turismului

Raport 1: Turismul-activitate economico-socială. 1.1. Conceptele de „turism” şi „turist”. 1.1.1. Repere istorice a turismului. 1.1.2. Conceptul...

Turismul internațional al României

Turismul internatioanl al Romaniei. Specific,evolutii,tendinte si reglementari in perspectiva aderarii la UE Introducere Etimologic, cuvântul...

Comercializarea transporturilor turistice

ARGUMENT Transportul reprezinta una din componentele de baza ale prestatiei turistice, el asigura deplasarea turistilor de la locul de resedinta...

Hawaii

Introducere Numai pronunţând cuvântul "Hawaii" ne vin în minte imagini seducatoare: plaje retrase cu nisipuri fine, paduri tropicale, munţi ce se...

Cererea de Servicii Turistice

Cererea turistică Cererea turistică este formată din ansamblul persoanelor care îşi manifestă dorinţa de a se deplasa periodic şi temporar în...

Ai nevoie de altceva?