Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 3 fișiere: doc
Pagini : 88 în total
Cuvinte : 24422
Mărime: 1.23MB (arhivat)
Publicat de: Bianca C.
Puncte necesare: 11
Lucrarea a fost sustinuta in cadrul Universitatii Transilvania - Brasov

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1 Calitatea în turism .3
  2. 1.1.Calitatea produselor şi a serviciilor.3
  3. 1.1.1 Notiuni generale.3
  4. 1.1.2 Evoluţia conceptului de calitate.6
  5. 1.1.3. Calitatea în prezent şi viitor.9
  6. 1.2 Calitatea în Servicii.12
  7. 1.2.1 Calitătea în turism.12
  8. 1.2.2 Obiectivele calităţii.14
  9. 1.2.3 Particularităţi ale definirii calităţii în servicii.15
  10. CAPITOLUL 2. Cercetări proprii
  11. 2.1 Scopul cercetărilor și obiectivele urmărite.17
  12. 2.2. Delimitarea obiectului cercetării.18
  13. 2.3. Descrierea obiectului cercetării.19
  14. 2.4 Metoda de lucru utilizată.20
  15. CAPITOLUL 3 Tendinţe în evoluţia serviciilor turistice în România și UE.21
  16. 3.1 Determinanţii şi structura ofertei, cererii şi motivaţiei pentru turism intern.21
  17. 3.2 Caracteristicile calităţii de bază.29
  18. 3.3. Deficienţe privind calitatea serviciilor în România.33
  19. CAPITOLUL 4 Prezentarea generală a complexului Creangă din Tîrgul Ocna.37
  20. 3.1 4.1.Complexul Turistic Creangă – prezentare general.38
  21. 4.2. Cadrul general în care funcţionează Complexul Creangă.39
  22. 4.2.1. Obiect de activitate.39
  23. 4.3. Misiune şi obiective ale Complexului Creangă.43
  24. 4.4. Prezentarea structurii de cazare turistică în cadrul Complexului Creangă.44
  25. 4.5. Structura organizatorică a Complexului Creangă.54
  26. 4.5.1.Responsabilităţile departamentelor de bază ale Complexului.54
  27. 4.5.2. Managementul resurselor umane.57
  28. 4.6. Serviciile oferite de Complexul Creangă.60
  29. 4.7.Cultura organizaţională şi valorile Complexului Creangă.60
  30. 3.8. 4.8.Analiza unor indicatori de măsurare cu privire la eficienţa economică a Complexului Creangă.62
  31. CAPITOLUL 5 Asigurarea calitații în cadrul Complexului Creangă din Tîrgul Ocna.76
  32. 5.1 Etapele introducerii programului de asigurarea calităţii la Complexul Creangă .76
  33. 5.2 Sarcinile compartimentelor importante din cadrul Complexului Creangă.78
  34. 5.3 Standarde de calitate în cadrul Complexului Creangă.80
  35. Concluzii.84
  36. Bibliografie .87

Extras din licență

Rolul, importanţa şi efectele multiple ale turismului intern sunt reflectate pe o multitudine de planuri: de la valorificarea superioară a elementelor atractive şi funcţionale ale ofertei turistice la îmbunătăţirea confortului populaţiei ţării de referinţă; de la stimularea creşterii economice la ameliorarea structurii sociale, crearea de noi locuri de muncă şi reducerea sărăciei.

În condiţiile reducerii timpului liber şi a veniturilor relativ modeste, cererea populaţiei locale pentru turism la distanţe mari şi în condiţii de confort înalt este joasă. În acest context, turismul intern devine o ofertă atractivă pentru o mare parte din populaţia locală, consumatori efectivi şi potenţiali.

În România turismul intern este subapreciat comparativ cu turismul internaţional, mai bine conturat şi organizat, în ceea ce priveşte numărul de călătorii, sejururi şi valoarea totală a cheltuielilor suportate. Actualmente, turismului intern îi revin circa 80% din fluxurile turistice mondiale şi conform statisticilor oficiale internaţionale, ponderea vizitatorilor interni devansează pe cea a vizitatorilor internaţionali de cel puţin două ori. Deasemenea, turismul intern este mai puţin supus fluctuaţiilor economice şi politice internaţionale şi este specific cererii turistice de masă, o caracteristică generală a secolului.

În publicaţiile ştiinţifice şi documentele de politici economice naţionale şi ramurale ale multor ţări, este promovată ideea dezvoltării turismului intern fiind încurajate autorităţile publice prin alocarea investiţiilor. Astfel, atribuind turismului rolul unei componente dinamizatoare a sistemului economic global.

În România, cercetările de ultimă oră denotă faptul că turismul intern are mari problem în ceea ce privește asigurarea calității serviciilor turistice către consumatori, fapt ce explică și tendința populației locale către destinațiile externe, cu un impact considerabil asupra economiilor, societăţilor şi culturilor diferitelor ţări de referinţă.

Asigurarea unui turism de calitate prezintă avantajul esenţial al turismului intern prin atragerea excedentului de forţă de muncă din alte sectoare şi, implicit, atenuarea şomajului.

Pe lângă impactul economic, calitate turismului intern are şi o profundă semnificaţie socio-culturală, efectele sale fiind resimţite pe diferite planuri: consumul, utilizarea timpului liber, instruirea şi educaţia populaţiei, ridicarea calităţii mediului înconjurător, conservarea tradiţiilor şi culturilor locale, şi, implicit intensificarea toleranţei şi înţelegerii turistice.

Importanţa economică şi socială a calității turismului intern, contribuţia acestuia la cresterea calităţii vieţii denotă actualitatea cercetării şi necesitatea promovării acestui sector.

Necesitatea valorificării acestor oportunităţi în condiţii de eficienţă presupune elaborarea unor demersuri strategice de management al caității adecvate potenţialului, maturităţii pieţei şi structurii ei.

Calitatea este înaintea celor mai multe priorităţi în cadrul unei firme, iar îmbunătăţirea acesteia constituie obiectivul pe care trebuie să-l urmărească fiecare. Cu toate acestea, în contradicţie cu importanţa sa, mulţi oameni găsesc calitatea ca un concept destul de „enigmatic”.

Ca şi concept, calitatea este greu de definit şi adesea dificil de transpus în termeni măsurabili care pot fi operaţionalizaţi. Concepţia unei persoane privind calitatea este adesea diferită de a alteia, iar ceea ce produce îngrijorare este faptul că experţii, în puţine cazuri, ajung la aceeaşi concluzie, atunci când discută despre ceea ce ar putea face o firmă turistică pentru a fi apreciată de către clienţi.

Cu toţii descoperim calitatea atunci când ne confruntăm efectiv cu ea, dar descrierea şi explicarea ei este o sarcină mult mai dificilă.

În viaţa de zi cu zi suntem obişnuiţi să tratăm calitatea ca o „donaţie” mai ales atunci când ea ne este furnizată cu regularitate. Desigur că suntem îngrijoraţi atunci când calitatea lipseşte, aceasta înseamnă că recunoaştem importanţa calităţii doar când suntem nevoiţi să suportăm absenţa ei prin pierderea de timp, costuri mai mari şi frustrare. Un singur lucru însă este cert şi anume, calitatea este cea care diferenţiază lucrurile în două categorii: excelente şi necorespunzătoare.

Dacă în lumea afacerilor calitatea face diferenţa între firme din punctul de vedere al poziţiei pe piaţă şi al profitabilităţii, în turism, calitatea diferenţiază succesul de eşec.

CAPITOLUL 1

CALITATEA IN TURISM

1.1 Calitatea produselor şi a serviciilor

1.1.1. Noțiuni generale

In economia naţională, turismul este un domeniu care poate contribui substanţial, în contextul în care se ţine cont de locul, rolul şi importanţa acestuia în economie. Printre particularităţile acestui sector al domeniului terţiar este eterogenitatea, caracteristică esenţială care determină şi efectul multiplicator al acestuia în economie. Studiile privind motivaţiile care determină consumatorul să aleagă unul sau mai multe servicii turistice, precum şi factorii care determină dezvoltarea unei zone turistice, sunt elemente importante de care trebuie să ţină seama investitorii în această industrie, numită şi industria ospitalităţii.

Pentru a satisface cerințele clienților trebuie adoptat un sistem de calitate tipului de activitate şi produsului sau serviciului oferit. Sistemul de asigurare a calităţii diferă de la un producător la altul, dar şi de la produs, la produs sau de la serviciu la serviciu.

Calitatea reprezintă ansamblul de proprietăţi şi caracteristici ale unui produs sau serviciu care îi conferă acestuia proprietatea de a satisface nevoile sau cerintele clietului sau utilizatorului. Calitatea difera de la un produs sau serviciu la altul in functie de tipul de activitate.

Literatura de specialitate oferă numeroase alte definiţii ale calităţii, ca de exemplu:

- Calitatea este satisfacerea clientului („customer satisfaction”);

- Calitatea este aptitudinea de a fi corespunzător utilizării („fitness for use”);

- Calitatea este ceea ce clientul e dispus să plătească în funcţie de ceea ce obtine si valorifica.

Pentru ca un produs sa fie de calitate trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici functionale, senzoriale, economice si sociale.

Bibliografie

1. Bernard, C.Blanche, Marketing et Qualité Total, Entreprise, De Boek Université Wesmael, Belgium, 1993

2. Bernard, C. Ingham, M. Vankerken, M. Marketing et Qualité Total, in Traite de la Qualité Total, Dunod Entreprise, Paris, 1995.

3. Berry, H., Managing the Total Quality Transformation, McGraw-Hill, New York, 2001

4. Besterfield, D.H. Total Quality Management, Prentice Hall, New Jersey, 1999.

5. Brakhahn, W. Ulrike, V. ISO 9000, Prentice Hall, Canada, 1998.

6. Bran, F., Marin, D., Simon T., Economia turismului şi mediului înconjurător, Editura Economică, Bucureşti, 1998

7. Burlacu, M. Vodă, V.Gh. Tehnici moderne, Controlul statistic al calităţii, Editura Tehnică, Bucureşti, 1979.

8. Ciurea, S. Drăgulănescu, N. Managementul calităţii totale. Standardele ISO 9004 – comentate, Editura Economică, 1995.

9. Christian Maria, 2001, La qualité des produits industriels, Dunod – Bordas, Paris, 2001

10. Crosby, Ph. B. La qualité sans larmes, Economica, Paris, 1997.

11. Crosby, Ph. B. Quality is free, McGraw Hill, New York, 1984.

12. Deaconescu A., Deaconescu T., Managementul calităţii-aplicaţii, Editura Omnia Uni SAST, Braşov, 2001

13. Dobrin, C. Calitatea în sectorul public, Editura ASE Bucureşti, 2008.

14. Drăgulănescu, N., Drăgulănescu, M. Managementul calităţii serviciilor, Editura AGIR, 2003.

15. Dunaud, M. Maîtriser la qualité et les coûts de produits et des projects, Dunod Entreprise, Paris, 1987.

16. Drummond, H., 2002, The Quality Movement What Total Quality Management Is Really All About! Kogan Page, London

17. Feigenbaum, A.V. Total Quality Control, McGraw Hill, New York, 1961.

18. Froman, B. Manualul calităţii – instrument strategic al abordării calităţii, Editura Tehnică, Bucureşti,1998.

19. Garvin, Th. Total Quality Management, Gestion de la Qualité, Paris/Milan/Barcelone, 1992.

20. Ghiţă, E. Asigurarea şi certificarea calităţii, Editura Fundaţiei Universitare „Dunărea de Jos” Galaţi, 2008.

21. Gogue, Th. Management de la Qualité, Economica, Paris, 1997

22. Haist, F.Froman, H. Qualität im Unternehmen, Prinzipien – Methoden – Techniken, Carl Hansen Verlag, München, Wien,1991.

23. Isaic-Maniu, Al. Vodă, Gh.V. Manualul calităţii, Editura Economică, 1997.

24. Ishikawa, K. La gestion de la Qualité – Outils et applications, Dunod, Paris, 1984.

25. Ishikawa, K.coord. Controlul de calitate, Editura Tehnică, Bucureşti, 1973.

26. Juran, J.M. Planificarea calităţii, Editura Teora, Bucureşti,2000.

27. Juran, J.M. Planifier la Qualité, AFNOR Gestion, 1989.

28. Juran, J.M. Quality Control Handbook, McGraw Hill, New York, 1974.

29. Juran, J.M. Juran, J.M.Gryna, F.M.Quality Planning and Analyses, McGraw Hill, NewYork, 1980.

30. Juran, J.M. Supremaţia prin calitate, Editura Teora, 2002.

31. Kamiske, Grd.Braner, J.P.Management de la qualité de A a Z, Masson,Paris/Milan/Barcelone, 1995

32. Kazmier, L.J.Norval, F.P. Basic Statistics for Business and Economics, 2nd edition, Mc Graw Hill, Publishing Company, 1984.

33. Kélada, J. La gestion intégrale de la qualité, Edition Quafec, Québec, 1990.

34. Laboucheux, V. Traite de la Qualité Total, les nouvelles règles du management des années 90, Dunod Entreprise,Bordeaux Paris, 1990.

35. Linsday, W. Evans, J. The Management and Control of Quality, West Publishing Comp. Minneapolis, St. Paul, 1996.

36. Lyonnet, P. Les outils de la qualité total, Masson, Paris / Milan / Barcelone, 1997.

37. Mirams, M. McElheron, P. Certificarea ISO 9000, Editura Teora, 1998.

38. Mitonneau, H. O nouă orientare în managementul calităţii: şapte instrumente noi, Editura Tehnică, Bucureşti, 1998.

39. Neagu, V., M. Busuioc., Managementul calităţii serviciilor turistice, Editura Pro Universitaria, Bucureşti,2009

40. Olaru, M. Managementul calităţii, Editura Economică, 1999.

41. Olaru, M. coord. Managementul calităţii. Tehnici şi instrumente, Editura ASE Bucureşti, 1999.

42. Olaru, M. Isaic-Maniu, Al.Lefter, V.Pop, A.N.Popescu, S.Drăgulănescu, N.Roncea, L.Roncea, C.Tehnici şi instrumente utilizate în managementulcalităţii, Editura Economică, 2000.

43. Roncea, C. Auditul sistemelor calităţii. Ghid practic, EdituraClass, 1998

44. Sârbu, R. Auditarea, certificarea şi gestiunea costurilor calităţii, Editura ASE Bucureşti, 2003.

45. Soare, I.Colceru, A.D. Certificarea calităţii, Editura Tribuna Economică,1996.

46. Stan, F.R., Asigurarea calităţii,Editura CD PRESS, Bucureşti, 2011

47. Stanciu, A. Managementul calităţii serviciilor, Ovidius University Press, Constanţa, 2003

48. Stăncioiu, A., 1999, Dicţionar de terminologie turistică, Editura Economică, Bucureşti

49. Stănciulescu Gabriela şi colaboratorii, 2000, Managementul turismului durabil în ţările riverane Mării Negre, Editura All Beck, Bucureşti

50. Stoican, M., Managementul calității, Note de seminar, Universitatea Bioterra, 2012

Preview document

Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 1
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 2
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 3
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 4
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 5
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 6
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 7
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 8
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 9
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 10
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 11
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 12
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 13
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 14
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 15
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 16
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 17
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 18
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 19
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 20
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 21
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 22
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 23
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 24
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 25
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 26
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 27
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 28
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 29
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 30
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 31
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 32
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 33
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 34
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 35
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 36
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 37
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 38
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 39
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 40
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 41
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 42
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 43
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 44
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 45
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 46
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 47
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 48
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 49
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 50
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 51
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 52
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 53
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 54
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 55
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 56
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 57
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 58
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 59
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 60
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 61
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 62
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 63
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 64
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 65
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 66
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 67
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 68
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 69
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 70
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 71
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 72
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 73
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 74
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 75
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 76
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 77
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 78
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 79
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 80
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 81
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 82
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 83
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 84
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 85
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 86
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 87
Studiu impactului calității asupra performanțelor economico-sociale ale Complexului Creangă din Targul-Ocna - Pagina 88

Conținut arhivă zip

  • cuprins lucrare.doc
  • denumire lucrare.doc
  • Studiu Impactului Calitatii Asupra Performantelor Economico-Sociale ale Complexului Creanga din Targul-Ocna.doc

Alții au mai descărcat și

Tendințe privind Competitivitatea Serviciilor Turistice din România

CAPITOLUL 1. LOCUL TURISMULUI ÎN ECONOMIA ROMÂNEASCĂ. ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII TURISTICE DIN ROMÂNIA Turismul mobilizează nenumărate rezerve şi...

Eficiența Serviciilor în Relație cu Exigențele Consumatorilor

INTRODUCERE Experienţa internaţională oferă numeroase exemple cu privire la rolul deosebit de important pe care l-au avut serviciile în progresul...

Analiza serviciilor oferite și combaterea problemelor consumatorilor în unitățile de alimentație din industria turistică

INTRODUCERE Preocuparea pentru protejarea consumatorilor datează încă din antichitate, dezvoltarea schimbului de mărfuri în pieţele din...

Dezvoltarea Turismului pe Principii Durabile

INTRODUCERE În dezvoltarea economică de după cel de-al doilea război mondial, turismul, un sector important al economiei mondiale, a cunoscut o...

Diversificarea produselor și serviciilor studiu de caz Dodo Travel

Introducere Am ales aceastǎ lucrare de licenţǎ deoarece evoluţia, atât a turismului, cât şi a turismului internaţional se caracterizeazǎ, la nivel...

Analiza Serviciilor Turistice din Județul Brașov

Introducere Turismul este la ora actuală, un domeniu de activitate diferit, o componentă de dimensiuni considerabile a pieței economice și...

Studiu privind destinația turistică Băile Herculane

INTRODUCERE Potenţialul turistic al unei zone este un ansamblu de elemente naturale, economice şi cultural-istorice de interes turistic, care...

Implementarea Standardelor Specifice de Calitate în Cadrul Serviciilor Turistice de Tratament și Recuperare

INTRODUCERE Calitatea poate fi definită ca un ansamblu de proprietăţi şi caracteristici ale unui produs sau serviciu, care îi conferă acestuia...

Ai nevoie de altceva?