Produse și Servicii Bancare

Notiță
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 7010
Mărime: 55.61KB (arhivat)
Cost: 3 puncte

Extras din document

Capitolul I. Intrebari cu raspuns multiplu (MULTIPLE CHOICE)

1. Functiile traditionale ale bancilor comerciale sunt:

A. inchiriaza casete de siguranta

B. emit bancnotele statului respectiv

C. emit garantii pentru asumarea unor angajamente

D. acorda consultanta financiar-bancara

E. administreaza portofolii ale clientilor in numele si pe riscul acestora

a) A+B+D

b) B+C+E

c) A+C+D+E

ANS: c)

2. Operatiunile de activ ale bancilor comerciale includ:

A. creante (restante indoielnice, atasate)

B. credite acordate clientelei persoane fizice

C. contul curent la banca centrala

D. casete de valori

E. conturi de corespondent la alte banci

a) A+B

b) A+B+C+E

c) C+D+E

ANS: b)

3. Operatiunile de pasiv ale bancilor comerciale includ:

A. conturile de depozit ale clientilor

B. imprumuturi primite de la clientela financiara

C. imprumuturi primite de la banci

D. depozitele primite de la banci

E. imprumuturi primite de la banca centrala

a) B+C+E

b) A+B+C+D+E

c) B+C

ANS: b)

4. Principalele caracteristici ale contului curent sunt:

A. permite oricand alimentarea cu sume in numerar sau prin virament

B. este destinat exclusiv persoanelor juridice

C. sumele depuse pot fi utilizate la data scadentei

D. permite oricand retragerea sumelor in numerar

E. este destinat exclusiv persoanelor fizice

a) A+D

b) A+C+E

c) A+B+C+D+E

ANS: a)

5. Depozitele la termen pot fi caracterizate prin urmatoarele:

A. pot fi constituite in lei sau valuta

B. sunt purtatoare de dobanda fixa pe intreaga peioada de valabilitate

C. retragerea sumei inainte de data scadentei nu afecteaza dobanda la termen acordata

D. sunt destinate exclusiv persoanelor fizice

E. au diferite forme de prezentare, cu caracteristici specifice

a) B+C+D+E

b) A+E

c) A+B+C

ANS: b)

6. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca activele eligibile pentru tranzactionare si pentru garantare sunt:

A. sa aiba cupoane scadente ulterior scadentei operatiunii efectuate

B. sa fie gajate in favoarea unui tert

C. sa nu fie proprietatea bancii prezentatoare

D. sa fie emise de banca prezentatoare

E. sa fie proprietatea bancii prezentatoare

a) A+D

b) A+E

c) B+C+D+E

ANS: a)

7. Operatiunile specifice pietei valutare interbancare privesc urmatoarele:

A. operatiuni de atragere/plasare de depozite la vedere/la termen in moneda nationala

B. operatiuni la vedere cu clientela

C. operatiuni la termen cu clientela

D. operatiuni de tranzactionate a titlurilor de stat

E. operatiuni la vedere si la termen cu banci partenere

a) A+B+D+E

b) C+E

c) A+B+C

ANS: b)

8. Principalele avantaje ale cumparatorului in cazul contractului forward pe cursul de schimb sunt:

A. obtinerea unui castig neconditionat

B. protejarea impotriva cresterii ratei de schimb pentru valuta de referinta

C. protejarea impotriva reducerii in viitor a ratei de schimb pentru valuta de referinta

D. fructificarea marjei pozitive prognozate

E. accesul la piata valutara interbancara

a) A+B+C+D+E

b) A+C+D

c) B+C

ANS: c)

9. Creditele pe termen scurt includ:

A. creditele pe descoperit de cont

B. creditele pentru activitatea de leasing

C. creditele de scont

D. creditele imobiliare

E. creditele ipotecare

a) A+C

b) A+D+E

c) B+C+E

ANS: a)

10. Documentatia necesara unei banci pentru analiza acordarii unui credit persoanelor juridice cuprinde:

A. planul de afaceri

B. bilantul, raportul de gestiune, contul de profit si pierdere incheiate pentru ultimii ani

C. situatia prognozata a incasarilor si platilor (cash flow) aferenta perioadei de creditare

D. extrasul de cont al contului curent

E. proiectul graficului de rambursare a creditului si de plata a dobanzilor

a) A+D+E

b) A+B+C+E

c) A+B+D+E

ANS: b)

11. Categoriile de clienti care pot contracte credite la bancile comerciale sunt:

A. societatile comerciale cu capital de stat sau privat

B. unitatile administrativ teritoriale organizate potrivit legii

C. asociatiile de proprietari

D. institutiile de credit

E. persoanele fizice si persoanele fizice autorizate

a) A+B+D+E

b) A+B+C+D

c) A+B+C+E

ANS: c)

12. Principiile contabile a caror respectare o verifica ofiterii de credite in analiza bilantului includ:

A. principiului prudentei

B. principiul intangibilitatii bilantului

C. principiul pragului de importanta specificata

D. principiul costului istoric

E. principiul necompensarii

a) A+B+C

b) A+D+E

c) A+B+C+D+E

ANS: c)

13. In categoria creditelor care functioneaza dupa sistemul revolving se numara:

a) creditele pe documentele de plata aflate in curs de incasare

b) utilizari din deschideri de credite permanente (linii de credit)

c) creditele ipotecare

d) creditele de scont

e) creditele pentru facilitati de cont

ANS: b)

14. Scontul reprezinta operatiunea prin care:

a) solicitantul obtine din partea unei institutii de credit finantarea stocurilor sezoniere

b) banca pune la dispozitia posesorului creantei, in schimbul unui efect de comert (cambie/ bilet la ordin), inainte de data scadentei, valoarea efectului mai putin agio

c) solicitantul unui credit obtine o facilitate de calcul a dobanzii la creditul contractat

d) solicitantul face dovada remiterii cecurilor la plata pe circuit bancar

e) banca pune la dispozitia clientului, esalonat, creditul contractat

ANS: b)

Preview document

Produse și Servicii Bancare - Pagina 1
Produse și Servicii Bancare - Pagina 2
Produse și Servicii Bancare - Pagina 3
Produse și Servicii Bancare - Pagina 4
Produse și Servicii Bancare - Pagina 5
Produse și Servicii Bancare - Pagina 6
Produse și Servicii Bancare - Pagina 7
Produse și Servicii Bancare - Pagina 8
Produse și Servicii Bancare - Pagina 9
Produse și Servicii Bancare - Pagina 10
Produse și Servicii Bancare - Pagina 11
Produse și Servicii Bancare - Pagina 12
Produse și Servicii Bancare - Pagina 13
Produse și Servicii Bancare - Pagina 14
Produse și Servicii Bancare - Pagina 15
Produse și Servicii Bancare - Pagina 16
Produse și Servicii Bancare - Pagina 17
Produse și Servicii Bancare - Pagina 18
Produse și Servicii Bancare - Pagina 19
Produse și Servicii Bancare - Pagina 20
Produse și Servicii Bancare - Pagina 21
Produse și Servicii Bancare - Pagina 22
Produse și Servicii Bancare - Pagina 23
Produse și Servicii Bancare - Pagina 24
Produse și Servicii Bancare - Pagina 25
Produse și Servicii Bancare - Pagina 26
Produse și Servicii Bancare - Pagina 27
Produse și Servicii Bancare - Pagina 28
Produse și Servicii Bancare - Pagina 29
Produse și Servicii Bancare - Pagina 30
Produse și Servicii Bancare - Pagina 31
Produse și Servicii Bancare - Pagina 32
Produse și Servicii Bancare - Pagina 33
Produse și Servicii Bancare - Pagina 34
Produse și Servicii Bancare - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • Produse si Servicii Bancare.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Pieței Produselor și Serviciilor de Home Banking pentru Persoane Fizice în România

CAP. 1. Serviciul de home banking oferit persoanelor fizice în România 1.1. Scurtă prezentare Utilizarea Internetului a căpătat proporţiile unui...

Analiza Comparativa a Produsului Bancar “Credit in Scop Locativ” Pentru Bancile Raiffeisen,Banca Pentru Locuinte si HVB,Banca Pentru Locuinte

I.SCURT ISTORIC AL SISTEMULUI BANCAR DIN ROMANIA.SISTEMUL DE ECONOMISIRE-CREDITARE Primele dovezi ale desfasurarii unei activitati bancare pe...

Analiza Pieței Produselor și Serviciilor de Home Banking

Capitolul 1. Ce sunt produsele şi serviciile de home banking? În ultimii ani piaţa bancară din România a cunoscut o puternică dezvoltare în ceea...

Teste Grila - Gestiune Bancara

1. Cine poate realiza intermedierea financiară: a) consiliul local; b) primăriile; c) societăţile de asigurare; d) nicio variantă nu este...

Teste Grila Tehnica Operatiunilor Bancare

SISTEMUL SI INSTRUMENTELE DE PLATI INTERBANCARE 1. Instrumentele de plata se clasifica din punct de vedere al obligatiilor juridice create in: a....

Produse și Servicii Bancare

Primele case de compensări au apărut la Edinburg în 1760 şi la Londra în 1773, ca asociaţii ale bancherilor din aceste localităti. Ulterior, case...

Clientii unei Banci si Serviciile Oferite

În anul 1950 a avut loc orientarea pe client, ceea ce a însemnat concentrarea pe cerinþele clienþilor. Grija principalã era de a identifica...

Produse, Costuri si Performante Bancare - Recenzie

CAP.1 PRODUSE SI VENITURI BANCARE 1.1 Produsele bancare In general, rezultatele activitatii unei intreprinderi pot fi bunuri sau servicii iar in...

Ai nevoie de altceva?