Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice

Notiță
7/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4266
Mărime: 44.68KB (arhivat)
Cost: 4 puncte
Modele teste licenta programarea sistemelor informatice 2008 FSEAP Suceava Contine raspunsurile

Extras din document

1. Care definiţie este corectă:

a) Un sistem reprezintă un ansamblu de elemente (componente) interdependente, între care se stabileşte o interacţiune dinamică, pe baza unor reguli prestabilite, cu scopul atingerii unui anumit obiectiv;

b) Un sistem reprezintă un ansamblu de identificatori care au rolul sa rezolve activităţi specifice.

Răspuns: a

2. Sistemul informaţional cuprinde:

a) Ansamblul informaţiilor interne şi externe, formale sau informale utilizate în cadrul firmei precum şi datele care au stat la baza obţinerii lor;

b) Procedurile şi tehnicile de obţinere(pe baza datelor primare) şi de difuzare a informaţiilor;

c) Platforma necesară prelucrării şi disipării informaţiilor;

d) Personalul specializat în culegerea, transmiterea, stocarea şi prelucrarea datelor.

Răspuns: a,b,c,d

3. Un sistem informatic este:

a) un sistem destinat conducerii unei organizaţii:

b) un sistem utilizator-calculator integrat, care furnizează informaţii pentru a sprijini

activităţile de la nivel operaţional şi activităţile de management într-o organizaţie,

utilizând echipamente hardware şi produse software, proceduri manuale, o bază de

date şi modele matematice pentru analiză, planificare, control şi luarea deciziilor:

c) un ansamblu structurat de elemente intercorelate funcţional pentru automatizarea

procesului de obţinere a informaţiilor şi pentru fundamentarea deciziilor.

Răspuns: b,c

4. Identificaţi afirmaţia falsă:

a) Sistemul informaţional este subordonat sistemului de conducere.

b) Sistemul informaţional face legătura între sistemul condus şi sistemul de conducere.

c) Sistemul informatic este inclus în sistemul informaţional.

d) Sistemul condus este subordonat sistemului informaţional.

Răspuns: d

5. Sunt componente principale ale unui sistem informatic:

a) Baza informaţională;

b) Manager general;

c) Baza tehnică;

d) Baza ştiinţifică metodologică;

e) Sistemul de programe.

Răspuns: a,c,d,e

6. Obiectivul principal urmărit prin introducerea unui sistem informatic îl constituie:

a) asigurarea conducerii cu informaţii reale şi în timp util necesare fundamentării şi elaborării operative a deciziilor;

b) asigurarea funcţionării normale si optime a activităţilor;

c) creşterea productivităţii muncii;

d) creşterea profitului;

e) îmbunătăţirea imaginii unităţii economice.

Răspuns: a

7. După domeniul de utilizare, sistemele informatice se clasifică în:

a) Sisteme informatice pentru conducerea activităţilor economico-sociale;

b) Sisteme informatice pentru conducerea proceselor tehnice;

c) Sisteme informatice şi expert;

d) Sisteme informatice pentru activităţi speciale.

Răspuns: a,b,d

8. Sistemele informatice economice pot fi împărţite după modul de organizare a datelor în:

a) sisteme imagine;

b) sisteme bazate pe tehnica bazelor de date (ierarhice, reţea, relaţionale, orienatate-obiect);

c) sisteme bazate pe algoritmi fundamentali;

d) sisteme bazate pe fişiere.

Răspuns: b,d

9. Ciclul prelucrării datelor pentru sistemul informatic cuprinde următoarele faze:

a) culegerea datelor;

b) pregătirea datelor;

c) prelucrarea datelor;

d) ştergerea datelor.

Răspuns: a,b,c

10. În faza de întreţinere a fişierelor există mai multe activităţi, dintre care amintim:

a) memorarea(stocarea) datelor în vederea utilizării lor viitoare;

b) actualizarea datelor memorate astfel încât să surprindă cele mai recente evenimente;

c) crearea datelor;

d) indexarea datelor pentru a înlesni o uşoară regăsire a lor;

e) protecţia datelor memorate, care cuprinde o mare varietate de proceduri şi tehnici pentru prevenirea distrugerii lor sau a accesului neautorizat.

Răspuns: a,b,d,e

11. Metodologiile de realizare a sistemelor informatice cuprind:

a) reguli de formalizare a datelor;

b) instrumente pentru concepţia, realizarea şi elaborarea documentaţiei;

c) modalităţile de administrare a proiectului;

d) instrucţiuni pentru luarea deciziilor;

e) modalitatea de abordare a sistemelor.

Răspuns: a,b,c,e

Preview document

Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 1
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 2
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 3
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 4
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 5
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 6
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 7
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 8
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 9
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 10
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 11
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 12
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 13
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 14
Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Modele Teste Licenta Programarea Sistemelor Informatice.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Algoritmilor Genetici

I. Analiza algoritmilor genetici 1.1. Algoritmi evoluţionişti Algoritmii evoluţionişti au la bază câteva principii ale evoluţiei: supravieţuirea...

Arhitectura Calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Structuri de Date și Algoritmi

1. Conceptul de dată În informatică, prin dată, se desemnează un model de reprezentare a informaţiei, model cu care se poate opera pentru a obţine...

Programarea Calculatoarelor

Lucrarea nr. 1 Determinarea experimentala a timpului de execuţie al unui program 1. Scopul lucrării - lucrarea prezintă aspecte legate de...

Sisteme Informatice si Gestiunea Bazelor de Date

Capitolul 1 Sisteme de gestiune a bazelor de date. Funcţii. Arhitectură. Tipuri de SGBD-uri Un sistem de gestiune a bazelor de date (SGBD)...

Limbaje de Programare

1.1. Introducere în bazele de date Sistemele de baze de date pot fi considerate ca cea mai importantă realizare în domeniul ingineriei...

Sisteme Integrate de Proiectare și Programare

Capitolul 1 Probleme a caror rezolvare depinde esential de ingineria sistemelor soft …Sistemele care se adapteaza usor la conditiile de mediu...

Grile Auditul Sistemelor Informatice

Cap. 1 Test evaluare cunostinte (pag. 51 – 52) Bazele teoretice si conceptuale ale auditului sistemelor informationale 1 Un auditor SI evalueaza...

Ai nevoie de altceva?