Subiecte cibernetică rezolvate

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4333
Mărime: 101.96KB (arhivat)
Publicat de: Leordean Costache
Puncte necesare: 3
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sbughea Corina

Extras din notiță

metode utilizate in cibernetica pentru studierea sistemelor dinamice.

Cibernetica se bazeaza pe utilizarea formalismului matematic. Metoda de studiu principala fiind modelarea(descrierea calitativa si cantitativa a sistemului in vederea determinarii acelor reorganizari si restructurari necesare imbunatatirii functiunii sistemului). Alte metode utilizate in cibernetica sunt metoda simularii care presupune plecand de la un anumit model modificarea valorii unor parametri si studierea evolutiei sistemului sub influenta acestor modificari. Metoda conexiunilor bloc presupune considerarea subsistemelor necunoscute drept blocuri si studierea conexiunilor dintre acestea care dau comportamentul de ansamblu al sistemului. Metoda cutiei negre se utilizeaza in cazul in care nu se cunoaste structura interna a sistemului acesta considerandu se a fi o cutie neagra se studiaza intrarile si iesirile din sistem determinandu se treptat procesele de transformare din sistem.

2. prop general sistemice ale sistemelor cibernetic- economic.

Proprietati general sistemice: 1.Un sistem cibernetic e sistem dinamic. Intr un interval de timp sistemul cibernetic isi modifica starea si /sau structura, si/sau comportamentul sub influienta factorilor interni si externi. Dinamismul e dat prin faptul ca timpul reprezinta o variabila esentiala in studiul sistemului. Lumea inconjuratoare e caracterizata printr o varietate infinita de ritmuri de scurgere a timpului ceea ce a generat necesitatea raportarii la o scara unica a timpului considerata invarianta. Diviziunile pe aceasta scara a timpului se numesc T invarianti. Avem sisteme dinamice discrete in care intre doi T invarianti succesivi nu se gaseste un al treilea. Sistemele dinamice continue in care intre oricare doi T ivarianti exista intotdeauna un alt T. 2.Un sistem cibernetic e deschis deoarece orice sistem cibernetic are conexiuni neneglijabile cu alte sisteme din mediul inconjurator(face schimb de energie cu ele). Aceste conexiuni pot fi intrari de substanta, inf, energie din exterior in sistem si invers. 3. Un sistem cibernetic e de dimensiuni mari se refera la nr mare de elemente si la varietatea legaturilor dintre acestea, astfel in analiza cibernetica sistemele vor fi privite de pe diferite niveluri de rezolutie in functie de scopul urmarit.

3. prop specific cibernetice ale sistemelor cib - ec.

Proprietati specific cibernetice: a.Legea varietatii necesare enuntata de Ross Ashby varietatea la iesirea din sistem poate fi modificata doar printr o varietate suficienta la intrarea in sistem. Notiunea strans legata de varietate e constrangerea. Raportul dintre varietate si constrangere e dat de nr gradelor de libertate. Cu cat nr gradelor de libertate e mai mare cu atat varietatea sistemului e mai mare si constrangerile la care e supus sistemul sunt mai mici. Sistemul se modifica continuu sub influienta intrarilor in sensul micsorarii varietatii acestuia. Orice comanda data sistemului poate fi interpretata ca o constrangere pt acesta.

b.Legea conexiunilor inverse orice sistem cibernetic contine cel putin o conexiune inversa. Aceasta bucla feedback e cea care asigura supravietuirea si perpetuarea sistemului intr un anumit mediu. Intr un anumit interval de timp sistemul e capabil sa si pastreze integritatea si sa se dezvolte chiar daca e supus unor perturbatii externe tocmai datorita acestor mecanisme de autoreglare inerente structurii sale feedback. Bucla feedback e un circuit inchis de relatii intre marimi ce caracterizeaza sistemul si orice modificare ce apare in una dintre aceste marimi se propaga avand ca rezultat modificarea marimii initiale.

c.Principiul sinergiei functionarea concomitenta a partilor separate dar interdependente determina un efort mai mare decat suma efectelor partilor luate separate.

d.Principiul complementaritatii spune ca: orice sistem cibernetic reprezinta un element, un subsistem a cel putin unei bucle feedback dintr un sistem cibernetic de ordin superior.

Pe baza acestui principiu se stabilesc 3 niveluri de analiza : a) sistemul analizat, b) mediul inconjurator format din sisteme in care sistemul analizat intra in legatura directa, c) complementul extern format din sisteme cu care sistemul analizat nu are interdependente si legaturi directe.

Preview document

Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 1
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 2
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 3
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 4
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 5
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 6
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 7
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 8
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 9
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 10
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 11
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 12
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 13
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 14
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 15
Subiecte cibernetică rezolvate - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Subiecte Cibernetica Rezolvate.doc

Te-ar putea interesa și

Metoda Detecției Comportamentului Simulat

Pentru a stăvili creşterea impetuoasă a criminalităţii, cei angajaţi în lupta împotriva răufăcătorilor, treptat, au recurs la tehnici ştiinţifice...

Metodologia Cecetarii Juridice

Obiectivele unui asemenea demers didactic le constituie formarea deprinderilor de investigare stiintifica a fenomenelor juridice si adoptarea...

Psihodiagnostic

Diagnosticul= verifica si evalueaza cunostintele, experienta si priceperea specialistului. Stabilirea corecta si precoce prezinta o importanta...

Musculație - teoria și metodologia educației fizice și a sportului

CAPITOLUL I TEORIA ŞI METODICA EDUCAŢIEI FIZICE - DISCIPLINĂ ŞTIINŢIFICĂ - Fiecare domeniu de activitate are la bază şi dezvoltă idei teoretice...

Ai nevoie de altceva?