De ce prefer să trăiesc într-un stat democratic

Notiță
7/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 1762
Mărime: 29.39KB (arhivat)
Publicat de: Maria S.
Puncte necesare: 4

Extras din notiță

Motivele de ce prefer să trăiesc într-un stat democratic:

1. Protejează interesele cetățenilor.

Cetățenilor dintr-o țară democratică li se acordă dreptul de vot pe probleme politice, sociale și economice, în special reprezentanții cărora doresc să fie responsabili cu luarea deciziilor majore, cum ar fi președintele. Acest lucru poate proteja foarte mult oamenii de orice ar fi de acord să se întâmple.

2. Previne monopolul de autoritate.

Datorită faptului că guvernul este legat de un termen electoral în care partidele concurează pentru a recâștiga autoritatea, democrația împiedică monopolul autorității de guvernământ. Și, partidul de guvernământ ales s-ar asigura că politicile lor vor funcționa pentru oameni, deoarece aceștia nu vor putea rămâne la putere după mandatul lor cu rezultate proaste - nu vor fi realeși.

3. Promovează egalitatea.

În general, democrația se bazează pe regula egalității, ceea ce înseamnă că toți oamenii sunt egali în ceea ce privește legea. Orice persoană are dreptul de a experimenta și de a se bucura de drepturi politice, sociale și economice egale, iar statul nu are voie să o discrimineze pe criteriul de sex, clasă, religie și proprietate.

4. Face o administrație responsabilă și stabilă.

Când sunt reprezentanți aleși, se formează un guvern mai responsabil. Astfel, democrația poate fi eficientă, fermă și stabilă. Administrarea sa este condusă și condusă cu un simț al dăruirii, iar oamenii din acest sistem discută temeinic problemele și problemele pentru a veni cu decizii sensibile.

5. Aduce un sentiment de obligație față de cetățeni.

Autoritățile aflate la guvernare își datorează succesul alegerilor organizate de cetățeni, astfel încât aceștia s-ar simți recunoscători și responsabili din punct de vedere social pentru ei. Acest lucru poate servi drept factor de motivare pentru a lucra pentru cetățeni, deoarece aceștia au dreptul de a-și alege guvernul.

6. Oferă educație politică oamenilor.

Un argument în favoarea democrației este că aceasta poate servi drept școală de formare pentru cetățeni - aceștia sunt motivați să ia parte la treburile statului. În timpul alegerilor, partidele politice își propun programele și politicile în sprijinul candidaților lor prin întâlniri publice, demonstrații, televiziune, radio, afișe și discursuri ale liderilor lor pentru a câștiga favoarea publicului. Toate acestea pot conferi conștiință politică oamenilor.

7. Ajută să devinim cetățeni buni.

Democrația își propune să creeze mediul ideal care să conducă la îmbunătățirea personalității, cultivarea caracterului și obiceiurile bune. Potrivit experților, acest sistem politic pare să funcționeze ca prima școală pentru o bună cetățenie, unde indivizii pot afla despre drepturile și îndatoririle lor de la naștere până la momentul morții.

8. Permite o mică șansă de revoluție.

Deoarece acest sistem se bazează pe voința publică, șansele de revoltă publică nu vor exista. Aleșii conduc treburile de stat cu sprijinul public, iar dacă nu funcționează eficient sau nu răspund așteptărilor publicului, probabil că nu se vor descurca bine la următoarele alegeri. Democrația sau alte guverne populare funcționează adesea cu consens, astfel încât problema revoluției nu s-ar pune.

9. Promovează schimbarea.

Acest sistem politic poate promova schimbări în guvern fără a fi nevoie să recurgă la nicio formă de violență. Încearcă să-i facă pe cetățeni să se simtă grozav și chiar le oferă un bun simț al participării și implicării.

Preview document

De ce prefer să trăiesc într-un stat democratic - Pagina 1
De ce prefer să trăiesc într-un stat democratic - Pagina 2
De ce prefer să trăiesc într-un stat democratic - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • De ce prefer sa traiesc intr-un stat democratic.docx

Te-ar putea interesa și

Terorismul în era globalizării - securitatea în era globalizării

1.1. Securitatea în era globalizării O serie de autori susţin că statul nu ar trebui să constituie unicul obiect al securităţii, dar, cu toate...

Ai nevoie de altceva?