Drept International Public

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 53 în total
Cuvinte : 8454
Mărime: 20.43KB (arhivat)
Cost: 5 puncte

Extras din document

Drept international public

MULTIPLE CHOICE

1. Relatiile diplomatice sunt codificate, in prezent prin :

a. Conventia adoptata la Viena in anul 1963

b. Conventia adoptata la Viena in anul 1961

c. Conventia adoptata la Viena in anul 1969.

ANS: B

2. Sefii misiunilor diplomatice permanente pot fi:

a. Insarcinati cu afaceri sau consulul general

b. Trimisi extraordinari, ministrii plenipotentiari sau internuntii papali (ranguri

echivalente);

c. Ambasadorii, nuntii papali sau alte persoane cu rang echivalent

ANS: C

3. Numiea sefului misiunii consulare se efectueaza prin :

a. Exequator

b. Scrisoare de acreditare

c. Patenta consulara sau un alt act similar

ANS: C

4. Teoria care sta la baza fundamentarii privilegiilor si imunitatilor diplomatice,

preluata si in continutul Conventiei de la Viena din 1961 este :

a. Teoria functionala

b. Teoria extrateritorialitatii;

c. Teoria reprezentarii

ANS: A

5. In domeniul raspunderii internationale, forta majora :

a. Exonereaza un stat de raspundere, numai daca sunt indeplinite anumite conditii

b. Exonereaza un stat de raspundere, neconditionat

c. Nu exonereaza un stat de raspundere

ANS: A

6. In materia raspunderii internationale, fundamentul starii de necesitate il

constituie :

a. Respectarea obligatiilor internationale intre state;

b. Dreptul la existenta sau la autoconservare al statului

c. Dreptul la legitima aparare

ANS: B

7. Formele raspunderii internationale sunt :

a. Politica, economica si penala

b. Morala, materiala si militara

c. Politica, morala, materiala si penala.

ANS: C

8. Plata unei despagubiri catre statul pagubit are un caracter :

a. Compensator

b. Represiv

c. Facultativ.

ANS: A

9. Pentru actele ilicite comise pe teritoriul lor de catre cetateni, cand asemenea acte

lezeaza un alt stat :

a. Statul nu raspunde pentru faptele comise de acestia

b. Statul poate raspunde pentru faptele comise de acestia;

c. Statul raspunde in orice situatie

ANS: B

10. Etapa prin care sunt stabilite drepturile si obligatiile ce urmeaza a fi consacrate

de tratat , este cea in care au loc :

a. Tratativele, in temeiul art. 33 din Cartea Natiunilor Unite

b. Negocierea;

c. Discutiile preliminare intre reprezentantii statelor

ANS: B

11. Mijloacele de solutionare pe cale pasnica a diferendelor internationale pot fi :

a. Cu caracter jurisdictionar;

b. Cu caracter obligatoriu;

c. Cu caracter temporar

ANS: A

12. Ancheta internationala reprezinta un

a. Mijloc de verificare a respectarii normelor de drept international umanitar

b. Mijloc de solutionare pasnica, prin care o comisie desemnata in acest scop incearca sa

clarifice cauzele care au generat diferendul international

c. Mijloc prin care ONU verifica respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale

omului

Preview document

Drept International Public - Pagina 1
Drept International Public - Pagina 2
Drept International Public - Pagina 3
Drept International Public - Pagina 4
Drept International Public - Pagina 5
Drept International Public - Pagina 6
Drept International Public - Pagina 7
Drept International Public - Pagina 8
Drept International Public - Pagina 9
Drept International Public - Pagina 10
Drept International Public - Pagina 11
Drept International Public - Pagina 12
Drept International Public - Pagina 13
Drept International Public - Pagina 14
Drept International Public - Pagina 15
Drept International Public - Pagina 16
Drept International Public - Pagina 17
Drept International Public - Pagina 18
Drept International Public - Pagina 19
Drept International Public - Pagina 20
Drept International Public - Pagina 21
Drept International Public - Pagina 22
Drept International Public - Pagina 23
Drept International Public - Pagina 24
Drept International Public - Pagina 25
Drept International Public - Pagina 26
Drept International Public - Pagina 27
Drept International Public - Pagina 28
Drept International Public - Pagina 29
Drept International Public - Pagina 30
Drept International Public - Pagina 31
Drept International Public - Pagina 32
Drept International Public - Pagina 33
Drept International Public - Pagina 34
Drept International Public - Pagina 35
Drept International Public - Pagina 36
Drept International Public - Pagina 37
Drept International Public - Pagina 38
Drept International Public - Pagina 39
Drept International Public - Pagina 40
Drept International Public - Pagina 41
Drept International Public - Pagina 42
Drept International Public - Pagina 43
Drept International Public - Pagina 44
Drept International Public - Pagina 45
Drept International Public - Pagina 46
Drept International Public - Pagina 47
Drept International Public - Pagina 48
Drept International Public - Pagina 49
Drept International Public - Pagina 50
Drept International Public - Pagina 51
Drept International Public - Pagina 52
Drept International Public - Pagina 53

Conținut arhivă zip

  • Drept International Public.doc

Alții au mai descărcat și

Drept International Public

1.În ce constă obiectul de reglementare al dreptului internaţional public? Obiectul dreptului internaţional îl formează relaţiile internaţionale,...

Drept Administrativ

1. Statul si separatia puterilor in stat. Termenul de stat este utilizat in 2 acceptiuni: - Accept. larga= statul reprez entitatea politica...

Examen Drept International Public

1. Ce categorii de relaţiile dintre state pot fi guvernate de normele dreptului internaţional? Relaţii in care statele sa fie purtătoare ale...

Dreptul Muncii - Test Grila

1. Persoana fizica dobandeste capacitate de munca deplina la implinirea varstei de : a) 18 ani ; b) 15 ani ; c) 16 ani. 2. Pe durata executarii...

Fituici pentru Examen la Dreptul Administrativ

1. Conceptul de administraţie publică Termenul de administraţie provine din limba latină, fiind compus din prepoziţia ad cu semnificaţia la,...

Subiecte Rezolvate Drept Administrativ

1.Conceptul de adm publ Noţiunea de administraţie trebuie privită din două puncte de vedere, unul material ce include o activitate, faptul de a...

Drept International Privat

1.Ordinea publica.conditii de invocare si rol. Ordinea publică în dreptul international privat reprezintă un mijloc exceptional prin care se...

Drept Administrativ

1.Notiunea si trasaturile administratiei publice Notiunea de administratie publica imbraca 2 sensuri: - Sens formal, administratia publica...

Ai nevoie de altceva?