Drept internațional public

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 53 în total
Cuvinte : 8454
Mărime: 20.43KB (arhivat)
Cost: 6 puncte

Extras din document

Drept international public

MULTIPLE CHOICE

1. Relatiile diplomatice sunt codificate, in prezent prin :

a. Conventia adoptata la Viena in anul 1963

b. Conventia adoptata la Viena in anul 1961

c. Conventia adoptata la Viena in anul 1969.

ANS: B

2. Sefii misiunilor diplomatice permanente pot fi:

a. Insarcinati cu afaceri sau consulul general

b. Trimisi extraordinari, ministrii plenipotentiari sau internuntii papali (ranguri

echivalente);

c. Ambasadorii, nuntii papali sau alte persoane cu rang echivalent

ANS: C

3. Numiea sefului misiunii consulare se efectueaza prin :

a. Exequator

b. Scrisoare de acreditare

c. Patenta consulara sau un alt act similar

ANS: C

4. Teoria care sta la baza fundamentarii privilegiilor si imunitatilor diplomatice,

preluata si in continutul Conventiei de la Viena din 1961 este :

a. Teoria functionala

b. Teoria extrateritorialitatii;

c. Teoria reprezentarii

ANS: A

5. In domeniul raspunderii internationale, forta majora :

a. Exonereaza un stat de raspundere, numai daca sunt indeplinite anumite conditii

b. Exonereaza un stat de raspundere, neconditionat

c. Nu exonereaza un stat de raspundere

ANS: A

6. In materia raspunderii internationale, fundamentul starii de necesitate il

constituie :

a. Respectarea obligatiilor internationale intre state;

b. Dreptul la existenta sau la autoconservare al statului

c. Dreptul la legitima aparare

ANS: B

7. Formele raspunderii internationale sunt :

a. Politica, economica si penala

b. Morala, materiala si militara

c. Politica, morala, materiala si penala.

ANS: C

8. Plata unei despagubiri catre statul pagubit are un caracter :

a. Compensator

b. Represiv

c. Facultativ.

ANS: A

9. Pentru actele ilicite comise pe teritoriul lor de catre cetateni, cand asemenea acte

lezeaza un alt stat :

a. Statul nu raspunde pentru faptele comise de acestia

b. Statul poate raspunde pentru faptele comise de acestia;

c. Statul raspunde in orice situatie

ANS: B

10. Etapa prin care sunt stabilite drepturile si obligatiile ce urmeaza a fi consacrate

de tratat , este cea in care au loc :

a. Tratativele, in temeiul art. 33 din Cartea Natiunilor Unite

b. Negocierea;

c. Discutiile preliminare intre reprezentantii statelor

ANS: B

11. Mijloacele de solutionare pe cale pasnica a diferendelor internationale pot fi :

a. Cu caracter jurisdictionar;

b. Cu caracter obligatoriu;

c. Cu caracter temporar

ANS: A

12. Ancheta internationala reprezinta un

a. Mijloc de verificare a respectarii normelor de drept international umanitar

b. Mijloc de solutionare pasnica, prin care o comisie desemnata in acest scop incearca sa

clarifice cauzele care au generat diferendul international

c. Mijloc prin care ONU verifica respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale

omului

Preview document

Drept internațional public - Pagina 1
Drept internațional public - Pagina 2
Drept internațional public - Pagina 3
Drept internațional public - Pagina 4
Drept internațional public - Pagina 5
Drept internațional public - Pagina 6
Drept internațional public - Pagina 7
Drept internațional public - Pagina 8
Drept internațional public - Pagina 9
Drept internațional public - Pagina 10
Drept internațional public - Pagina 11
Drept internațional public - Pagina 12
Drept internațional public - Pagina 13
Drept internațional public - Pagina 14
Drept internațional public - Pagina 15
Drept internațional public - Pagina 16
Drept internațional public - Pagina 17
Drept internațional public - Pagina 18
Drept internațional public - Pagina 19
Drept internațional public - Pagina 20
Drept internațional public - Pagina 21
Drept internațional public - Pagina 22
Drept internațional public - Pagina 23
Drept internațional public - Pagina 24
Drept internațional public - Pagina 25
Drept internațional public - Pagina 26
Drept internațional public - Pagina 27
Drept internațional public - Pagina 28
Drept internațional public - Pagina 29
Drept internațional public - Pagina 30
Drept internațional public - Pagina 31
Drept internațional public - Pagina 32
Drept internațional public - Pagina 33
Drept internațional public - Pagina 34
Drept internațional public - Pagina 35
Drept internațional public - Pagina 36
Drept internațional public - Pagina 37
Drept internațional public - Pagina 38
Drept internațional public - Pagina 39
Drept internațional public - Pagina 40
Drept internațional public - Pagina 41
Drept internațional public - Pagina 42
Drept internațional public - Pagina 43
Drept internațional public - Pagina 44
Drept internațional public - Pagina 45
Drept internațional public - Pagina 46
Drept internațional public - Pagina 47
Drept internațional public - Pagina 48
Drept internațional public - Pagina 49
Drept internațional public - Pagina 50
Drept internațional public - Pagina 51
Drept internațional public - Pagina 52
Drept internațional public - Pagina 53

Conținut arhivă zip

  • Drept International Public.doc

Alții au mai descărcat și

Drept Administrativ

1. Statul si separatia puterilor in stat. Termenul de stat este utilizat in 2 acceptiuni: - Accept. larga= statul reprez entitatea politica...

Examen drept internațional public

1. Ce categorii de relaţiile dintre state pot fi guvernate de normele dreptului internaţional? Relaţii in care statele sa fie purtătoare ale...

Fițuici pentru examen la dreptul administrativ

1. Conceptul de administraţie publică Termenul de administraţie provine din limba latină, fiind compus din prepoziţia ad cu semnificaţia la,...

Subiecte Rezolvate Drept Administrativ

1.Conceptul de adm publ Noţiunea de administraţie trebuie privită din două puncte de vedere, unul material ce include o activitate, faptul de a...

Drept internațional privat

1.Ordinea publica.conditii de invocare si rol. Ordinea publică în dreptul international privat reprezintă un mijloc exceptional prin care se...

Drept Administrativ

1.Notiunea si trasaturile administratiei publice Notiunea de administratie publica imbraca 2 sensuri: - Sens formal, administratia publica...

Dreptul Muncii

1. Modificarea contractului de muncă Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor. Cu titlu de excepţie,...

Drept Penal

1.LEGITIMA APARARE(def,efecte).Depasirea starii de legitima aparare -in actualul cod leg aparare isi gaseste regl in art 44 iar in viitorul cod...

Te-ar putea interesa și

Drept internațional public - statul subiect de drept internațional public

Motto “ Statul care vrea să fie respectat în plan extern şi să rămână bine consolidat în plan intern nu are valoare mai mare de protejat şi de...

Valoarea tratatului internațional ca instrument principal în dreptul internațional public

INTRODUCERE Tratatul internațional este rezultatul preocupărilor mai multor state sau membrii ai comunității internațional față de anumite...

Izvoarele Dreptului Internațional Public

Introducere Dreptul internaţional a apărut şi s-a dezvoltat din nevoia formulării unui cadru ordonat pentru relaţiile interstatale. Evoluţia sa,...

Cetățenia în drept internațional public

Noţiuni introductive Cetăţenia română reprezintă o instituţie care serveşte obiect de studiu a mai multor discipline juridice: - dreptul...

Principiile dreptului internațional public - principiul neintervenției

CAPITOLUL I 1. CONCEPTUL, ORIGINEA ŞI ESENŢA PRINCIPIILOR FUNDAMENTALE ALE DREPTULUI INTERNATIONAL PUBLIC Dreptul international public1 este...

Statul - izvor de drept internațional public

I.INTRODUCERE În accepţiunea sa cea mai largă, dreptul internaţional public, reprezintă ansamblul de norme juridice care reglementează raporturile...

Dreptul Internațional Public ca Sistem

Dreptul internaţional public a fost definit ca “acel corp de reguli obligatorii din punct de vedere juridic pentru state în relaţiile dintre...

Statul - subiect al dreptului internațional public

În sensul sau cel mai larg, dreptul internațional public, reprezintă totalitatea de norme juridice care legiuiește raporturile ce se stabilesc în...

Ai nevoie de altceva?