Drept și administrație publică

Notiță
9/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 55 în total
Cuvinte : 16178
Mărime: 60.83KB (arhivat)
Cost: 3 puncte

Extras din document

MULTIPLE CHOICE

1. Ce fel de conditie este capacitatea de a incheia actul juridic civil ?

a. de fond;

b. de forma;

c. speciala

ANS:A

2. Ce este eroarea, ca viciu de consimtamant ?

a. inducerea in eroare a unei persoane, cu ajutorul unor mijloace viclene sau dolosive,

pentru a o determina sa incheie un act juridic;

b. falsa reprezentare a realitatii la incheierea unui act juridic;

c. disproportia vadita de valoare intre doua prestatii.

ANS:B

3. Ce cerinte trebuie sa indeplineasca consimtamantul pentru a fi valabil?

a. sa provina de la o persoana cu capacitate de exercitiu;

b. sa fie exprimat cu intentia de a produce efecte juridice;

c. sa nu fie exteriorizat.

ANS:B

4. Care din situatiile de mai jos constituie viciu de consimtamant?

a. eroarea indiferenta;

b. dolul secundar (incident);

c. violenta.

ANS:C

5. In ce caz falsa reprezentare a realitatii la incheierea actului juridic atrage nulitatea relativa a acestuia?

a. in cazul in care priveste calitatile substantiale ale obiectului acelui act juridic;

b. in cazul in care priveste natura actului juridic;

c. in cazul in care priveste identitatea fizica a obiectului acelui act juridic.

ANS:A

6. Despre ce fel de eroare este vorba atunci cand falsa reprezentare priveste natura actului

juridic care se incheie?

a. error in negotio;

b. error in corpore;

c. error in substantiam.

ANS:A

7. In ce caz violenta constituie viciu de consimtamant ?

a. atunci cand amenintarea nu este justa;

b. cand provine numai de la o persoana cu care s-a contractat;

c. cand este indiferenta.

ANS:A

8. Care din actele juridice civile de mai jos pot fi anulate pentru leziune?

a. actele de dispozitie;

b. actele incheiate de minorul cu varsta intre 14-18 ani, singur, ocrotitorului legal;fara incuviintarea

c. actele incheiate de minorii cu varste sub 14 ani, personal si nu prin reprezentant

ANS:B

9. In structura carui viciu de consimtamant nu exista un element obiectiv ?

a. erorii;

b. dolului;

c. violentei.

ANS:A

10. Ce efecte genereaza, ca regula, viciile de consimtamant?

a. atrag nulitatea absoluta;

b. atrag nulitatea relativa;

c. atrag nulitatea absoluta, in cazul actelor unilaterale

ANS:B

11. Ce conditii trebuie sa indeplineasca dolul, pentru a fi viciu de consimtamant ?

a. sa fie determinant pentru incheierea actului juridic;

b. sa nu fie injust;

c. sa nu provina de la cealalta parte.

ANS:A

12. Ce conditii trebuie intrunite pentru anularea actului juridic pe motiv de leziune?

a. sa nu fie o consecinta directa a actului respectiv;

b. sa existe in raport cu momentul incheierii actului;

c. disproportia de valoare intre contraprestatii sa nu fie considerabila.

ANS:B

13. Care este domeniul de aplicare al leziunii in actele juridice?

a. priveste actele incheiate de minorii sub 14 ani;

b. nu priveste actele juridice de administrare;

c. priveste actele juridice care sunt lezionare pentru minor.

ANS:C

14. In ce situatie cauza actului juridic civil este falsa?

a. daca exista eroare asupra motivului determinant (scopului mediat);

b. daca lipseste scopul imediat intr-un act juridic nenumit;

Preview document

Drept și administrație publică - Pagina 1
Drept și administrație publică - Pagina 2
Drept și administrație publică - Pagina 3
Drept și administrație publică - Pagina 4
Drept și administrație publică - Pagina 5
Drept și administrație publică - Pagina 6
Drept și administrație publică - Pagina 7
Drept și administrație publică - Pagina 8
Drept și administrație publică - Pagina 9
Drept și administrație publică - Pagina 10
Drept și administrație publică - Pagina 11
Drept și administrație publică - Pagina 12
Drept și administrație publică - Pagina 13
Drept și administrație publică - Pagina 14
Drept și administrație publică - Pagina 15
Drept și administrație publică - Pagina 16
Drept și administrație publică - Pagina 17
Drept și administrație publică - Pagina 18
Drept și administrație publică - Pagina 19
Drept și administrație publică - Pagina 20
Drept și administrație publică - Pagina 21
Drept și administrație publică - Pagina 22
Drept și administrație publică - Pagina 23
Drept și administrație publică - Pagina 24
Drept și administrație publică - Pagina 25
Drept și administrație publică - Pagina 26
Drept și administrație publică - Pagina 27
Drept și administrație publică - Pagina 28
Drept și administrație publică - Pagina 29
Drept și administrație publică - Pagina 30
Drept și administrație publică - Pagina 31
Drept și administrație publică - Pagina 32
Drept și administrație publică - Pagina 33
Drept și administrație publică - Pagina 34
Drept și administrație publică - Pagina 35
Drept și administrație publică - Pagina 36
Drept și administrație publică - Pagina 37
Drept și administrație publică - Pagina 38
Drept și administrație publică - Pagina 39
Drept și administrație publică - Pagina 40
Drept și administrație publică - Pagina 41
Drept și administrație publică - Pagina 42
Drept și administrație publică - Pagina 43
Drept și administrație publică - Pagina 44
Drept și administrație publică - Pagina 45
Drept și administrație publică - Pagina 46
Drept și administrație publică - Pagina 47
Drept și administrație publică - Pagina 48
Drept și administrație publică - Pagina 49
Drept și administrație publică - Pagina 50
Drept și administrație publică - Pagina 51
Drept și administrație publică - Pagina 52
Drept și administrație publică - Pagina 53
Drept și administrație publică - Pagina 54
Drept și administrație publică - Pagina 55

Conținut arhivă zip

  • Licenta 2011. Drept penal - raspunsuri.doc
  • Licenta 2011. Drept civil - raspunsuri.doc

Te-ar putea interesa și

Administrație publică - pensia ca drept de asigurare socială

Capitolul I CONSIDERAŢII GENERALE PRIVIND SECURITATEA SOCIALĂ 1. Noţiunea de securitate socială şi riscurile sociale Cuvântul securitate îşi are...

Drept administrativ - managementul personalului din administrația publică

CAPITOLUL I CONSIDERAŢII INTRODUCTIVE I.1. Conceptul de administraţie publică Societatea ca mod de organizare al existenţei desemnează întregul...

Administrația Publică

Consideratii generale asupra fenomenului administrativ Cunoasterea stiintifica a unei anumite materii presupune identificarea notiunilor cu care...

Drept administrație publică europeană

CAPITOLUL I CADRU GENERAL Secţiunea 1. Introducere Fiecare stat protejează drepturile şi libertăţile cetăţenilor săi vârstnici, în funcţie de...

Libera Circulație a Persoanelor

CAPITOLUL I Consideratii introductive Sectiunea I Scurt istoric – Uniunea Europeana Declaratia din 9 mai 1950 a lui Robert Schuman, ministrul...

Consiliul Local

Legislatie recomandata 20 I Introducere privind dreptul administrativ şi administraţia publică I.1.Noţiunea de administraţie publică Normele...

Analiza Raportului - Descentralizare - Federalism

I Definirea descentralizarii “stiinta administratiei”-iulian romulus gheorghiu,editura economica Complexitatea conceptului de descentralizare...

Dreptul aplicabil administrației publice

A-Despre Administratie si Drept in Dacia Administratia de stat, ca fenomen apare o data cu statul. Deci si in statul sclavagist dac,...

Ai nevoie de altceva?