Grile Drept Constitutional

Notiță
7/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2762
Mărime: 19.97KB (arhivat)
Cost: 4 puncte

Extras din document

1. Care sunt elementele definitorii ale conceptului de drept?

ANS: A

2. Care este trasatura definitorie a constitutiei de tip pact ?

ANS: B

3. Care autoritate sau fortă politică statală are dreptul de a adopta o constitutie ?

ANS: C

4. Care este trasatura definitorie a constitutiei acordate ?

ANS: A

5. Sub ce alta denumire mai este cunoscuta Constitutia acordata ?

ANS: B

6. Care sunt criteriilei folosite in literatura de specialitate pentru clasificarea controlului constitutionalitatii legilor?

ANS: A

7. Care este definitia constitutiei conventie?

ANS : A

8. Care sunt componentele care considerati ca fac parte din conceptul de drepturi fundamentale?

ANS: A

9. Care sunt elementele componente ale dreptului la viata ?

ANS: C

10. Care sunt componentele conceptului de libera circulatie ?

ANS: A

11. Care sunt componentele pe care le are în continutul său dreptul la ocrotirea sanatatii?

ANS: A

12. Care este continutul dreptului la căsătorie, conform reglementarilor constitutionale privind familia, in literatura de specialitate ?

ANS: B

13. Care sunt coordonatele care definesc libertatea de exprimare, ce permite subiectilor de drept sa participe la viata sociala, politica si culturala, manifestandu-si public opiniile ?

ANS: B

14. Care sunt trăsăturile dreptului de petitionare ca drept incadrat in categoria drepturilor garantii ?

ANS: A

15. Care sunt unitatile administrativ teritoriale din Romania?

ANS: B

17. Care este, potrivit reglementarilor constitutionale, statutul strainilor si apatrizilor in Romania ?

ANS: A

18. Care sunt componentele ce definesc îndatorirea de aparare a patriei ?

ANS: B

19. Care sunt caracterele statului roman ce rezulta din dispozitiile constitutionale invigoare ?

ANS: A

20. La sesizarea căror autorităti se pronuntă Curtea Constitutionala asupra constitutionalitatii tratatelor sau altor acorduri internationale ?

ANS: C

21. Sub ce denumire s-a predat si se preda in Romania si in lume disciplina “Drept Constitutional” ?

ANS: A

22. In ce consta specificul normelor de drept constitutional?

ANS: A

23. Care dintre constitutii, are drept specific, adoptarea ei de catre parlament cu o majoritate calificata?

ANS: B

24. Care dintre statele lumii au astazi o constitutie nescrisa (cutumiara)?

A. Franta

B. Canada

C. Israel

ANS: C

Preview document

Grile Drept Constitutional - Pagina 1
Grile Drept Constitutional - Pagina 2
Grile Drept Constitutional - Pagina 3
Grile Drept Constitutional - Pagina 4
Grile Drept Constitutional - Pagina 5
Grile Drept Constitutional - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Grile Drept Constitutional.doc

Alții au mai descărcat și

Teoria Generala a Dreptului

Dreptul este sistemul normelor stabilite sau recunoscute de stat, in scopul reglementarii relatiilor sociale conform vointei de stat, a caror...

Drept Constitutional

1. Care sunt elementele componente ce pot fi subsumate conceptului de drept? a. ansamblul regulilor de conduita generale si obligatorii b. reguli...

Norma Juridică

1. Conceptul de normă juridică Normele juridice "reprezintă reguli de conduită instituite sau sancţionate de stat, a căror aplicare este asigurată...

Rolul Sefului Statului conform Constitutiilor Romaniei si Frantei

Instituția șefului statului este una din cele mai vechi instituții politico-juridice . Astăzi , această instituție cunosște o mare diversitate ,...

Subiecte Drept Constitutional Anul 1 Sem 1

1. Definitia dreptului constitutional Dreptul Constitutional reprezinta un ansamblu de norme si principii care reglementeaza organizarea...

Grile Teoria Dreptului

I. Teste grilă 1. Obiectul specific de cercetare al ştiinţei dreptului îl reprezintă: a) norma juridică b) realitatea juridică c) metodele de...

Administratie Publica Locala

Adiminstratia Publica Locala. # Principiile organizarii administratiei publice locale.1. Principiul autonomiei locale-pp dreptul si capacitatea...

Drept Constitutional Spete

SPEŢA NR. 1 X este cetăţean român, obţinând cetăţenia română prin acordare la cerere, în anul 1998. Este căsătorit cu A., persoană de cetăţenie...

Ai nevoie de altceva?