Grile Dreptul Afacerilor

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 44 în total
Cuvinte : 9315
Mărime: 48.91KB (arhivat)
Cost: 4 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Savu Savu

Extras din document

1. . Dupa felul subiectelor lor, raporturile civile pot fi grupate in:

a) raporturi numai intre persoane fizice

b) raporturi numai intre persoane juridice

c) raporturi mixte – intre persoane fizice si persoane juridice

a. 1,2

b. 1,2,3

c. 2,3

ANS: B

2. Capacitatea de exercitiu restrânsa a unei persoane incepe la vârsta de :

a. 14 ani

b. 16 ani

c. 18 ani

ANS: A

3. Nu au capacitatea de exercitiu:

a) minori

b) persoanele puse sub interdictie judecatoreasca

c) persoanele internate intr-un spital de boli neuro-psihice

a. 1,2

b. 1,3

c. 2,3

ANS: A

4. Principiile fundamentale ale dreptului civil sunt:

a. principiul actului juridic, principiul egalitatii in fata legii, principiul ocrotirii

drepturilor civile

b. principiul acordului de vointa, principiul actului juridic, principiul egalitatii in fata legii

c. principiul ocrotirii drepturilor civile al garantarii proprietatii private, egalitatii in fata legii

ANS: C

5. Dintre izvoarele specifice ale dreptului civil amintim:

a. Decretul nr.31/1954, Legea nr.319/1944, Legea nr.603/1943, Legea 105/1992

b. Legea nr.16/1994, Legea nr.167/1958, Legea nr.31/1990

c. Legea 112/1995, Legea nr.16/1994, Legea 319/1944

ANS: C

6. Minori cu vârsta cuprinsa intre 14-18 ani pot sa incheie acte juridice:

a. cu incuviintarea prealabila a parintilor sau tutorelui

b. reprezentarea lor legala este facuta de parinti

c. numai cu incuviintarea prealabila a tutorelui

ANS: A

7. Capacitatea de folosinta are urmatoarele caractere juridice:

a. generalitatea, legalitatea, impersonalitatea, egalitatea capacitatii civile de folosinta, universalitatea

b. inalienabilitatea, legalitatea, generalitatea

c. egalitatea capacitatii civile de folosinta , intangibilitatea, generalitatea, suveranitatea

ANS: B

8. Capacitatea civila de exercitiu – caracteristici

a. legalitatea, generalitatea, imprescriptibilitatea, intangibilitatea, obligativitatea

b. legalitatea, generalitatea, inalienabilitatea, intangibilitatea, imprescriptibilitatea

c. egalitatea capacitatii de exercitiu a persoanelor juridice, legalitatea, generalitatea

ANS: C

9. Structura raportului juridic este alcatuita din urmatoarele elemente:

a. subiectele raportului juridic, obiectul raportului juridic, partile raportului juridic

b. subiectele raportului juridic, continutul, obiectul raportului juridic

c. obiectul raportului juridic, continutul raportului juridic, drepturile si obligatiile partilor

ANS: B

10. Caracterele raportului juridic civil sunt:

a. caracterul social, legal, dublu volitional, egalitatea juridica a partilor

b. caracterul dublu volitional, egalitatea juridica a partilor, volitional

c. caracterul dublu volitional, social, egalitatea juridica a partilor

ANS: C

Preview document

Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 1
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 2
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 3
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 4
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 5
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 6
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 7
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 8
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 9
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 10
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 11
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 12
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 13
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 14
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 15
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 16
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 17
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 18
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 19
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 20
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 21
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 22
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 23
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 24
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 25
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 26
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 27
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 28
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 29
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 30
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 31
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 32
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 33
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 34
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 35
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 36
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 37
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 38
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 39
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 40
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 41
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 42
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 43
Grile Dreptul Afacerilor - Pagina 44

Conținut arhivă zip

  • Grile Dreptul Afacerilor.doc

Alții au mai descărcat și

Dreptul Muncii - Test Grila

1. Persoana fizica dobandeste capacitate de munca deplina la implinirea varstei de : a) 18 ani ; b) 15 ani ; c) 16 ani. 2. Pe durata executarii...

Dreptul Muncii

1. La încheierea contractului individual de muncă, persoana trebuie să aibă vârsta minimă de: a) 14 ani; b) 15 ani; c) 16 ani; d) 18 ani....

Grile Dreptul Muncii

1. Reprezintă izvoare specifice al dreptului muncii: A. Contractul colectiv la nivel naţional, B. Regulamentul intern C. Regulamentul de...

Convenția de Arbitraj

2. Conditiile de fond Conditiile de fond sunt cele obisnuite oricarei conventii: consimtamânt, capacitate, obiect, cauza (art.948. C. civ. )....

Obligații Contracte

Alegeţi varianta corectă de răspuns: 1. Cum se clasifică obligaţiile în funcţie de izvorul lor: a) obligaţii născute din lege; b) obligaţii...

Dreptul Afacerilor

Actul juridic Actul juridic civil reprezintă o manifestare de voinţă făcută cu intenţia de a produce efecte juridice, respectiv de a naşte,...

Grile Dreptul Muncii

1. În materia răspunderii patrimoniale, reglementată de Codul muncii: a)este posibilă punerea în întârzâiere, prin aplicarea normelor de drept...

Dreptul Afacerilor

PARTEA I MEDIUL JURIDIC AL AFACERILOR CAPITOLUL I INTRODUCERE ÎN SISTEMUL ROMÂN DE DREPT I. NOŢIUNI SOCIO-JURIDICE INTRODUCTIVE Pentru...

Ai nevoie de altceva?