Obligații Contracte

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 8352
Mărime: 35.53KB (arhivat)
Cost: 3 puncte
an 2 spiru haret 2008-2009 contine raspunsurile

Extras din document

Alegeţi varianta corectă de răspuns:

1. Cum se clasifică obligaţiile în funcţie de izvorul lor:

a) obligaţii născute din lege;

b) obligaţii născute din convenţia părţilor;

c) obligaţii născute din acte juridice şi din fapte juridice.

Răspuns: C

2. Cum se clasifică obligaţiile în raport de obiectul lor:

a) obligaţii de a da, obligaţii de a face şi obligaţii de a nu face ceva;

b) obligaţii perfecte şi obligaţii imperfecte;

c) obligaţii obişnuite şi obligaţii opozabile şi terţilor.

Răspuns: A

3. Cum se clasifică obligaţiile după sancţiunea lor:

a) obligaţie civilă perfectă;

b) obligaţie morală;

c) obligaţie simplă.

Răspuns: A

4. Cum se clasifică obligaţiile după opozabilitatea lor:

a) obligaţii determinate (de rezultat)

b) obligaţii opozabile şi terţilor;

c) obligaţii de diligenţă (de mijloace)

Răspuns: B

5. Care este definiţia contractului:

a) manifestarea de voinţă făcută cu intenţia de a produce efecte juridice;

b) acordul unei persoane pentru a naşte, modifica sau stinge un raport juridc;

c) acordul între două sau mai multe persoane spre a constitui sau stinge între dânşii un raport juridic.

Răspuns: C

6. Cum se clasifică contractele după modul de formare:

a) contracte consensuale, contracte solemne, contracte reale;

b) contracte consensuale, contracte de adeziune, contracte obligatorii

c) contracte cu titlu oneros şi contracte cu titlu gratuit

Răspuns: A

7. Cum se clasifică contractele după conţinutul lor:

a) contracte cu titlu oneros şi contracte cu titlu gratuit;

b) contracte unilaterale şi contracte bilaterale;

c) contracte comuntative şi contracte aleatorii.

Răspuns: B

8. Cum se clasifică contractele după scopul urmărit de părţi:

a) contracte consensuale, contracte solemne, contracte reale;

b) contracte negociate, contracte de adeziune, contracte obligatorii;

c) contracte cu titlu oneros şi contracte cu titlu gratuit.

Răspuns: C

9. Cum se subclasifică contractele cu titlu oneros:

a) liberalităţi şi acte dezinteresate;

b) contracte comutative şi contracte aleatorii;

c) contracte consensuale şi contracte reale.

Răspuns: B

10. Cum se subclasifică contractele cu titlu gratuit:

a) contracte unilaterale şi contracte bilaterale;

b) liberalităţi şi acte dezinteresate;

c) contracte comutative şi contracte aleatorii.

Răspuns: B

11. Cum se clasifică contractele după efectele produse:

a) contracte constitutive de drepturi;

b) contracte translative de drepturi;

c) contracte declarative de drepturi.

Răspuns: C

12. Cum se clasifică contractele după durata (modul) lor de executare:

a) contracte cu executare imediată şi contracte cu executare succesivă;

b) contracte negociate, contracte de adeziune şi contracte obligatorii;

c) contracte constitutive sau translative de drepturi.

Răspuns: A

13. Cum se clasifică contractele după nominalizarea lor în legislaţie:

a) contracte de adeziune şi contracte obligatorii;

b) contracte numite şi contracte nenumite;

c) contracte consensuale şi contracte solemne.

Răspuns: B

14. Cum se clasifică contractele după corelaţia dintre ele:

a) contracte numite şi contracte nenumite;

b) contracte negociate şi contracte obligatorii;

c) contracte principale şi contracte accesorii.

Răspuns: C

15. Cum se clasifică contractele după modul în care se exprimă voinţa părţilor:

a) contracte consensuale şi contracte solemne;

b) contracte negociale şi contracte obligatorii;

c) contracte reale şi contracte de adeziune.

Răspuns: B

16. Care sunt condiţiile cerute pentru validitatea contractelor:

a) capacitatea de a contracta;

b) bunul să se afle în circuitul civil;

c) în toate cazurile, forma autentică.

Răspuns: A

17. Ce este capacitatea de a contracta:

a) condiţie pentru validitatea unei convenţii;

b) capacitatea de folosinţă;

c) capacitatea de exerciţiu.

Răspuns: A

Preview document

Obligații Contracte - Pagina 1
Obligații Contracte - Pagina 2
Obligații Contracte - Pagina 3
Obligații Contracte - Pagina 4
Obligații Contracte - Pagina 5
Obligații Contracte - Pagina 6
Obligații Contracte - Pagina 7
Obligații Contracte - Pagina 8
Obligații Contracte - Pagina 9
Obligații Contracte - Pagina 10
Obligații Contracte - Pagina 11
Obligații Contracte - Pagina 12
Obligații Contracte - Pagina 13
Obligații Contracte - Pagina 14
Obligații Contracte - Pagina 15
Obligații Contracte - Pagina 16
Obligații Contracte - Pagina 17
Obligații Contracte - Pagina 18
Obligații Contracte - Pagina 19
Obligații Contracte - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Obligatii Contracte.doc

Alții au mai descărcat și

Organizare Judecatoreasca

ORGANIZAREA SISTEMULUI JUDICIAR SESIUNEA FEBRUARIE 2007 Cap -I- Principiile de organizare si functionare a autoritatii judecatoresti...

Drept Penal an II

1. Sanctiunile de dr. pen – Scurta prezentare Sanct de dr. pen reprez consecinte ale incalcarii normelor penale.Ele reprez. amenintarea cu anumite...

Obligații

.Terminologie. Structura si clasificarea obligatiilor Obligatia este raportul juridic în temeiul caruia creditorul are prerogativa de a cere...

Grile Rezolvate la Drept Civil

1. Subiectele raportului juridic obligaţional sunt: [X] a. persoana fizică [X] b. persoana juridică [X] c. statul 2. Răspunderea pentru fapta...

Drept Fiscal

1 Dreptul fiscal. Definitie. Principii. Izvoaree. Norme. Definiţia Dreptului fiscal Dreptul fiscal, ca ramură a dreptului public, reglementează...

Grile Dreptul Afacerilor

1. . Dupa felul subiectelor lor, raporturile civile pot fi grupate in: a) raporturi numai intre persoane fizice b) raporturi numai intre persoane...

Organizarea Sistemului Judiciar în România și în Portugalia

I. ORGANIZAREA SISTEMULUI JUDICIAR IN ROMANIA Organizarea moderna a instantelor judecatoresti este rezultatul unei interesante evolutii istorice....

Teste Grilă Drept Civil

1. Articolul 969 al. 1 din Codul Civil potrivit căruia „Convenţiile legal făcute au putere de lege între părţile contractante” consacră: a....

Ai nevoie de altceva?