Determinarea ariei pieței țintă pentru MC Donalds din Afi Palace Cotroceni

Notiță
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 885
Mărime: 54.35KB (arhivat)
Publicat de: Teofil Diaconeasa
Puncte necesare: 3

Extras din notiță

Nu e un simplu mall, ci un centru cu multe facilitati dedicate oamenilor care vor sa se destida atat ziua cat si noaptea. AFI Palace Cotroceni e inima orasului, destinatia ideala pentru cumparaturi, distractie, relaxare si afaceri.

Amplasat la intersectia bulevardelor Vasile Milea si Timisoara, in apropierea centrului orasului, AFI Palace Cotroceni Mega Fun e accesibil celor 3 milioane de romani din Bucuresti si din orasele din apropiere.

In cei 214.000 mp ai centrului dezvoltat de catre AFI Europe sunt gazduite 300 de magazine si un hypermarket deschis 24/24.

Pentru cei interesati mai mult de distractie decat de cumparaturi, la AFI Palace Cotroceni Mega Fun exista cel mai mare patinoar si cea mai mare pista de karting din interiorul unui centru comercial, un perete pentru escalada, pista pentru biciclete, un lac cu barcute electrice, locuri de joaca pentru copii, un cinematograf cu 20 de ecrane, primul IMAX din Romania, doua cazinouri, o arena pentru laser tag, o zona de expozitii si multe alte atractii.

In afara de toate aceste exista si foarte multe restaurante unde putem lua masa.

McDonald’s acționează în cadrul unei piețe dinamice, ale cărei dimensiuni evoluează datorită tendințelor de creștere a cererii populației pentru produsele fast - food.

Avand in vedere faptul ca este amplasat in Mall Afi Controceni, oamenii din apropierea acestui restaurant sunt rezidenti, pentru ca mall-ul este inconjurat de blocuri, oameni de afaceri, pentru ca in jur exista foarte multe cladiri businesscum ar fi Afi Business Cotroceni, comerciantii din mall, studentii de la Politehnica, Spiru Haret, Artifex si, evident copiii pentru ca nu trebuie sa uitam de parcul de distractii de langa Afi Palace - Terra Park.

Avand in vedere faptul ca este o zona destul de buna si este amplasata aproape de centrul orasului, persoanele care frecventeaza zona sunt persoane care au venituri medii si mari.

Cand ne gandim la un mall ne gandim si la faptul ca cei mai putini dintre oameni tind sa vina singuri, mai multi in familie si cei mai multi in cuplu, iar media de varsta este de 18-30 de ani dat fiind faptul ca segmentarea pe categorii de varsta arata in felul urmator: Copii în proporție de 15%;Tineri în proporție de 65% ; Adulți în proporție de 15%; Vârstnici în proporție de 5%.

Ca apartenenta culturala se observa ca in proportie de 85% sunt romani, iar restul straini ( chinezi, englezi, nemti, afro-americani...).

Sursele majore de clientela sunt reprezentate de cladirile de langa mall Afi Business Cotroceni, Facultatile Politehnica, Spiru Haret, Artifex, cel mai mare parc de distractii din Romania Terra Park, terenurile de fotbal si de tenis din apropiere, sala de jocuri Chez Gaby, Colegiul Tehnic Petru Maior.

Preview document

Determinarea ariei pieței țintă pentru MC Donalds din Afi Palace Cotroceni - Pagina 1
Determinarea ariei pieței țintă pentru MC Donalds din Afi Palace Cotroceni - Pagina 2
Determinarea ariei pieței țintă pentru MC Donalds din Afi Palace Cotroceni - Pagina 3
Determinarea ariei pieței țintă pentru MC Donalds din Afi Palace Cotroceni - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Determinarea ariei pietei tinta pentru MC Donalds din Afi Palace Cotroceni.doc

Ai nevoie de altceva?