Grile Modelare și Simularea Proceselor Economice

Notiță
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3819
Mărime: 17.95KB (arhivat)
Publicat de: Melisa Iliescu
Puncte necesare: 7
Ase Management economic anul 3 sem 1 grile modelare si simularea proceselor economice

Extras din notiță

1) In legatura cu tehnica simularii manag. se poate afirma ca: 1)permite obtinerea unor informatii despre sistem inainte ca aceste sa fie realizat in concret;

5) implica construirea unor modele matematice si logice care descriu comportarea unui sistem de-a lungul unei perioade mari de timp; 7)este o tehnica de realizare a experimentelor cu claculatorul electronic.(1,5,7).

2) indicati care din afirmatiile urmatoare referitoare la tehnica simularii este falsa: b)prin solutiile exacte pe care le ofera, simularea este o tehnica de cercetareeficienta pentru fenomenele reale dificil de studiat analitic.

3) Trecerea de la sistemul real(organiz.) la modelul reai(modelul de simulare) se realizeaza prin: d) modelul abstract.

4)selectati afirmatia falsa”in procesul de trecere de la sistemul real la modelul de simulare, modelul real reprezinta:” e) descompunerea sistemului in parti componente cu legaturi intre ele.

5) metodele cantitative nu ofera managerului: c) modele matematice pure pt. rezolvarea optima a problemelor manageriale ale organizatiei.

6) spre deosebire de facilitatile oferite de calculatoare in decizia manageriala, in cadrul sistemelor de conducere a proceselor tehnologice calculatoarele: b) elaboreaza automat decizii sub forma de comenzi ce se transmit spre procesul condus.

7) printre criteriile folosite in clasificarea modelelor economice nu se regaseste: b) numarul de decidenti.

8) modelarea aspectelor existente in cadrul unei organizatii se realizeaza cu modelele: e) descriptive.

9)marimile care caracterizeaza procesele economice d.p.d.v. al preciziei lor pot fi clasificate in marimi; 1)fuzzy/vagi; 5)stochastice; 6)deterministe.

10) in cazul existentei unui volum redus de date se pot folosi modele: a) fuzzy 11) transmiterea informatiei de la executant la decident pt. luarea ei in considerare este asigurata de: e) conexiunea inversa.

12) in functie de orizontul de timp considerat modelele pot fi: b) modele discrete-secventiale, modele continue.

13) modelele dinamice sunt acele modele clasificate in functie de: b) factorul timp.

14) modelele normative sunt acele modele care: e) permit obtinerea unei solutii optime in raport cu un crieteriu stabilit de catre factorii de decizie.

15) in categoria modelor descriptive sunt cuprinse: 3)modele de ordonantare si lotizare; 4)modele de tip organigrama a structurii organizatorice; 8) modele ale relatiilor umane.

16) procesul de modelare economico-matematica nu cuprinde etapa: b) analiza modelelor existente.

17) in categoria modelelor pt. descrierea retelei informationale se afla: d) diagrama de flux a documentelor si modele de tip aval-monte.

18) in folosirea modelarii procedurale in studiul proceselor economice se are in vedere urm. Considerent: c) factorul uman nu poate fi exclus din procesul de conducere al unui sistem deoarece acesta formuleaza ipotezele referitoare la comportamentul sistemului studiat.

19) selectati afirmatia falsa referitoare la modelarea procedurala: b) modelarea procedurala acorda un prim rol modelului si unul secundar algoritmului.

20) algoritmii euristici se bazeaza pe ideea ca este avantajos: b) sa se obtina cat mai mult pe linia functiei obiectiv.

21) selectati afimatia falsa despre metoda euristicii: e) metoda euristicii ofera reguli care garanteaza obtinerea solutiei optime pe calea cea mai avantajoasa.

22) solutia oferita prin aplicarea modelelor euristice este: c) o solutie buna fara sa se arate ca este cea mai buna posibila.

23)algoritmii euristici nu se folosesc, in general, atunci cand: e) rezelovarea problemei se poate face cu ajutorul unor algoritmi de otimizare.

24) algoritmii euristici permit obtinerea unei solutii: c) suboptimale.

25) selectati afirmatia falsa in legatura cu euristica: a) cuprinde o clasa de metode utile atunci cand marimile ce definesc un proces ec. pot fi corect masurate.

26) in cazul unor procese markov, matricea probabilitatilor de tranzitie poate avea urm. proprietati: 1. este o marime stochastica; 3. un element de pe diagonala principala reprezinta coeficientul de fidelitate corespunzator unui produs; 5. un element oarecare pij ia valori in intervalul(0,1); 6. este o matrice patratica; 7.suma elementelor de pe linie este 1.(1,3,5,6,7,).

27) selectati afirmatia falsa despre un lant markov: e) suma elementelor de pe coloane din matricea probabilitatilor de trecere este 1.

28)unele din premisele utilizarii lantului markov pt. modelarea evolutie pe pieta a unor produse concurentiale sunt urm.: 1. nr. finit si constant de marci; 2. clientul alege o singura marca; 7. probabilitatile trecerii de la o marca la alta sunt constante pe o anumita perioada de timp.(1,2,7).

29) selectati afirmatia falsa referitoare la curba vanzarilor care descrie evolutia in timp a vanzatorilor dintr-un anumit produs: d) derivata curbei vanzarilor exprima volumul global al vanzarilor in perioada existentei produsului pe piata.

Preview document

Grile Modelare și Simularea Proceselor Economice - Pagina 1
Grile Modelare și Simularea Proceselor Economice - Pagina 2
Grile Modelare și Simularea Proceselor Economice - Pagina 3
Grile Modelare și Simularea Proceselor Economice - Pagina 4
Grile Modelare și Simularea Proceselor Economice - Pagina 5
Grile Modelare și Simularea Proceselor Economice - Pagina 6
Grile Modelare și Simularea Proceselor Economice - Pagina 7
Grile Modelare și Simularea Proceselor Economice - Pagina 8
Grile Modelare și Simularea Proceselor Economice - Pagina 9
Grile Modelare și Simularea Proceselor Economice - Pagina 10
Grile Modelare și Simularea Proceselor Economice - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Grile Modelare si Simularea Proceselor Economice.doc

Alții au mai descărcat și

Stimularea prin Joc a Proceselor Economice

1.1 Definirea şi avantajele jocurilor de întreprindere Jocurile de întreprindere îşi au originea în jocurile de război, prin care se urmărea...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Riscul în Procesul Decional

INTRODUCERE Incertitudinea şi riscul reprezintă două coordonate ale mediului economic în care agenţii economici îşi desfăşoară activitatea....

Proiectarea și Organizarea Cercetării de Marketing

Capitolul 1 Conţinutul şi aria cercetării de marketing 1.1. Conceptul “Cercetare de marketing” În cea mai sintetică definire, prin cercetare de...

Simulări de marketing

Simularea de tip Monte Carlo Simularea Monte Carlo asociază problemei reale un model probabilist şi prin generarea unor variabile aleatoare legate...

Proiectarea și organizarea cercetărilor de marketing

Cuvânt înainte Una dintre cele mai importante caracteristici ale oricărei organizaţii se referă la numărul enorm al deciziilor cu care zilnic se...

Ai nevoie de altceva?