Întrebari pentru Examen

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 6454
Mărime: 41.86KB (arhivat)
Publicat de: Nechifor Bejan
Puncte necesare: 4
Universitatea Spiru Haret Anul universitar 2007-2008 Facultatea de Management Financiar Contabil Bucuresti Semestrul 1 Specializarea Management Anul de studii: I

Extras din notiță

1. F Marketingul urmareste cunoasterea aspectelor tehnologice si financiar-bancare, prezente si viitoare, din viata unui agent economic, printr-o alocare rationala a resurselor.

2. A Marketingul urmareste cunoasterea pietei potentiale, actuale si viitoare, prin adaptarea productiei potrivit cererii consumatorilor si realizarii de profit, prin conceperea, promovarea, schimbul si distributia rationala si eficienta a bunurilor si serviciilor catre cumparator.

3. A In ceea ce priveste functiile marketingului, trebuie mentionat ca investigarea pietei reprezinta o functie permisa, adaptarea la mediu reprezinta o functie mijloc, in timp ce satisfacerea cerintelor de consum si maximizarea profitului se constituie in functii obiectiv.

4. F Marketingul are o istorie foarte lunga, el aparand ca actiuni practice inca de la aparitia schimbului de marfuri si servicii.

5. F Prin termenul de marketing este desemnat un ansamblu de activitati teoretice legate de dezvoltarea activitatii de productie in domeniul circulatiei marfurilor.

6. A Prin termenul de marketing sunt desemnate deopotriva un domeniu bine determinat al stiintei, o anumita disciplina, un demers, o activitate practica, o functie a firmei etc.

7. A Conceptul de marketing sugereaza un anumit mod de gandire, cat si unul de actiune, ambele aspecte aflate si privite intr-o simbioza aproape perfecta.

8. F Conceptul de marketing sugereaza exclusiv modul in care sunt cheltuite sursele unui agent economic, interactiunea care exista intre ceea ce s-a cheltuit si ce s-a realizat.

9. A O definitie completa a marketingului ar trebui sa includa sintagma: „o conceptie moderna in orientarea intreprinderilor, concretizata intr-un ansamblu coerent de activitati practice, programate si organizate, prin utilizarea unor metode si tehnici stiintifice”.

10. F O definitie completa a marketingului ar trebui sa inchida sintagma: „un domeniu al stiintelor exacte, ce are in vedere eficienta (economica, sociala si ecologica) intreprinderii, concretizata intr-un ansamblu de masuri practice care sa conduca la cresterea calitatii vietii”.

11. A Marketingul financiar-bancar are o sfera de cunoastere si de cercetare complexa, relatiile ce fac obiectul sau regasindu-se in doua planuri: la nivel macroeconomic, aici fiind vorba de marketingul finantelor publice si la nivel microeconomic, respectiv marketingul serviciilor financiar-bancare.

12. F Macromediul institutiei financiar-bancare este format din acei factori care actioneaza direct asupra acesteia, permanent si imediat.

13. A Piata bunurilor si serviciilor financiar-bancare este piata in cadrul careia se realizeaza operatiunile cu clientii care apeleaza la institutiile financiar-bancare, pentru satisfacerea unor nevoi legate de circulatia banilor in economie.

14. F Politica de marketing reprezinta preocuparea firmei pentru organizarea corespunzatoare a procesului tehnologic, pentru alocarea rationala a resurselor de care dispune, toate acestea urmarind cresterea eficientei sociale si economice.

15. F Marketingul mix reprezinta componenta de baza a mediului de marketing, depinzand, in mare masura, de conditiile socio-economice si naturale ale acestui mediu.

16. A In activitatea financiar-bancara, mixul de marketing are atat un rol strategic (la nivel central), cat si unul tactic, operativ (la nivelul retelei de unitati).

17. F Politica de produs este data de ansamblul actiunilor prin intermediul carora se realizeaza un flux continuu de informatii, idei si mesaje intre firma si mediul ei exterior, flux ce are un caracter biunivoc.

18. A In activitatea bancara, produsul ia forma ofertei bancare.

19. A Operatiunile bancare pasive imbraca forma depozitelor la vedere, depozitelor la termen, rescontului, operatiunilor de lombardare, capitalului propriu si fondului de rezerva.

20. F Operatiunile bancare active sunt operatiuni de constituire a resurselor, ce iau forma transferurilor monetare, serviciilor valutare si de asigurare etc.

21. A Obiectivele politicii produsului global bancar sunt exprimate de caracteristicile de baza ale produsului: calitatea, diferentierea, echilibrarea actiunilor orientate spre prestatie cu cele orientate spre piata.

22. A Pretul produsului (serviciului) financiar-bancar este influentat de o serie de factori interni institutiei sau externi acesteia.

23. F În activitatea financiar-bancara, stabilirea pretului unui produs sau serviciu este atributul statului, preturile fiind reglementate unitar, prin acte normative.

24. F Strategia de preturi in activitatea bancara este o componenta a macromarketingului, depinzand, in principal, de factorii naturali, demografici sau sociopolitici.

Preview document

Întrebari pentru Examen - Pagina 1
Întrebari pentru Examen - Pagina 2
Întrebari pentru Examen - Pagina 3
Întrebari pentru Examen - Pagina 4
Întrebari pentru Examen - Pagina 5
Întrebari pentru Examen - Pagina 6
Întrebari pentru Examen - Pagina 7
Întrebari pentru Examen - Pagina 8
Întrebari pentru Examen - Pagina 9
Întrebari pentru Examen - Pagina 10
Întrebari pentru Examen - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Intrebari pentru Examen.doc

Te-ar putea interesa și

Procedură de Evaluare a Unei Organizații Folosind Reperele Teoriei procesual-organice

INTRODUCERE Organizaţiile sunt organizări sociale care sunt constituite din oameni pentru a satisface necesităţi ale oamenilor Dacă organizaţiile...

Superstiția și locusul de control - proiect de cercetare folosind chestionarul și interviul

Abstract În zilele noastre foarte multă lume crede cu tărie în superstiţie, mai ales oamenii în vârstă, dar aceasta devine tot mai cunoscută şi în...

Statistică - întrebări pentru examen

1) Colectivitatea statistica desemneaza: 1) totalitatea elementelor de aceeasi natura; 2) o populatie statistica cu caracter obiectiv si finit;...

Civilizații creștine

I. Cultură şi civilizaţie. Civilizaţia creştină, parte a civilizaţiei universale Este deosebit de important să se perceapă nuanţele termenilor de...

Răspuns la întrebările posibile pentru examen fiscalitate

CAP I 1 .ELEMENTELE SPECIFICE IMPOZITELOR SI TAXELOR- POTRIVIT LEGISLATIEI TARII NOASTRE IMPOZITUL NU IMBRACA DECAT FORMA BANEASCA,ELEMET CEL...

Dreptul afacerilor - întrebări pentru examen

Intrebarea 9. Notiunea si caracterele raportului juridic civil. Natura juridica a raportului juridic civil depinde de natura relatiei sociale pe...

Drept administrativ - organizarea administrației publice

Statul, în general, reprezintă o anumită organizaţie politică a puterii publice, el a apărut în împrejurări social-istorice şi culturale specifice,...

Filosofia politică - câteva teme importante

1. Ce este filosofia politica? Filosofia politica ca suma a încercarilor de clarificare a conceptelor si termenilor importanti ai vietii politice....

Ai nevoie de altceva?