IBP

Notiță
7/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 16273
Mărime: 519.99KB (arhivat)
Cost: 3 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ungureanu

Extras din document

1.Instalaţia de santina

In condiţii normale de navigaţie, la orice nava apar diferite acumulări de ape reziduale ce trebuie evacuate. Cauzele care conduc la apariţia acestor acumulări de apa sunt: scurgeri prin neetanşeităţile instalaţiilor cu tubulaturi; condensarea vaporilor de apa pe pereţii metalici ca urmare a variaţiei de temperatura de la zi la noapte; scurgeri din ploi şi din spălarea punţilor; scurgeri din spălarea magaziilor.

Existenţa apei reziduale la bordul navei face ca părţile metali¬ce sa corodeze, izolaţiile şi vopseaua sa se deterioreze, sa se depre¬cieze marfa, înrăutăţindu-se condiţiile de exploatare a navei. In afara de rolul de a evacua aceasta apa reziduala peste bord, instala¬ţia de santina mai îndeplineşte următoarele funcţiuni: eliminarea apei care rămâne în tancurile de balast şi pe care pompele de balast nu o pot elimina; eliminarea apei din compartimentul de maşini in caz de avarie; instalaţie de rezerva pentru instalaţia de balast; separarea hidrocarburilor din apa colectata în santina compar¬timentelor în care exista reziduuri petrolifere; sa realizeze drenarea tancurilor şi coferdamurilor atât pentru nava cu asieta dreapta, cât şi pentru înclinări longitudinale da până la 5° şi transversale de până la 15°;

în cazul submarinelor unde transferul balastului din tancuri şi golirea tancurilor se face cu aer comprimat, instalaţia de santina ajuta la eliminarea resturilor de apa din tancuri.

Funcţie de natura compartimentelor:

-instalaţia de santina a compartimentelor navei

-instalaţia de santina la comp în care apar reziduu¬ri petrolifere

La navele la care probabilitatea apariţiei găurilor de apa este mare (spărgătoare, nave militare, etc.) instalaţia de santina la com¬partimente va f i utilizata pentru golirea compartimentelor etanşe inundate, numindu-se si instalaţie de salvare. Aceasta are pompe pu¬ternice, şi o tubulatura de aspiraţie cu ramificaţii în toate comp în care pot apare găuri de apa, periculoase pentru vitali¬tatea navei.

La navele obişnuite, instalaţia de santina va fi utilizata, în special, pentru eliminarea apelor reziduale,

Uneori, la compartimentele la care posibilitatea inundării, este mare (CM), în afara sorbului instalaţiei de santina se mai montează un sorb cuplat la pompa cu debitul cel mai mare, care ar reprezenta o instalaţie de salvare individuala pentru C.M.

2.Elementele componente ale instalaţiei de santina

Instalaţiile de santina se compun din următoarele părţi:

pompe; tubulatura magistrala (principala); ramificaţii;. armaturi;separatoare.

Pompele instalaţiei de santina sunt de tip centrifugal sau volumic. In cazul pompelor volumice sunt preferate variante de pompe cu piston verticale care au patru feţe de lucru. Pompele centrifuge trebuie sa aibă posibilităţi de aspiraţie foarte bune şi, în plus, este necesar sa fie autoamorsabile.

Tubulatura magistrala este tubulatura principala a instalaţiei de santina , se executa din otel zincat

Ramificaţiile fac legătura între compartimentele navei şi tubula¬tura magistrala

Armaturile instalaţiei de santina au rolul de a asigura funcţii¬le instalaţiei. Ca armaturi se utilizează sorburi prevăzute cu clapeţi de reţinere, filtre, valvule, valvule acţionate de la distanţa, casete de distribuţie şi de manevra, armaturi de reglaj

3. Scheme funcţionale ale instalaţiilor de santina

De cele mai multe ori, amplasarea pompelor de santina se face în CM. Magaziile de marfa se drenează fie prin in¬termediul unor ramificaţii de tubulatura proprii care fac legătura de la puţul de santina la casetele de manevra, fie cu ajutorul unei tubu¬laturi magistrale, prevăzuta cu ramificaţii la nivelul fiecărei maga¬zii.

Tubulatura şi sorburile de santina se dispun în aşa fel încât sa se asigure drenarea tuturor compartimentelor etanşe cu oricare dintre dotările instalaţiei de santina, cu excepţia picurilor drenate de pompe separate şi a tancurilor permanente de combustibil şi apa.

Tubulatura de santina trebuie trasa, în general, în afara tancu¬rilor din dublul fund. Sunt situaţii când acest lucru nu este posibil (la mineraliere, petroliere, frigorifice, etc.) şi în acest caz, tu¬bulatura se instalează prin tancuri sau prin tunele realizate între fundul navei şi puntea dublului fund.

Tunelul liniei de arbori se drenează printr-o tubulatura ce se racordează la tubulatura principala de santina. Tubulatura de drenaj a tunelului are orificiul de aspiraţie în pupa tunelului.

Preview document

IBP - Pagina 1
IBP - Pagina 2
IBP - Pagina 3
IBP - Pagina 4
IBP - Pagina 5
IBP - Pagina 6

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Vinciuri navale

CAPITOLUL 1 Cap. 1 Vinciuri navale 1.1. Instalatii navale de bord Navele maritime şi fluviale sunt dotate cu instalaţii de bord care asigură...

Proiect TMPIN - Proiectarea si Calculul Instalatiei de Balast la o Nava Tip Vrachier

Pentru nava tip „Vrachier – 55.000 tdw”, având dimensiunile principale: Lpp = 205,5 m B = 32 m D = 17 m d = 12,4 m se va realiza proiectul...

Tehnici de Montare si Reparare a Instalatiilor Navale

DESCRIEREA GENERALĂ A NAVEI Navele sunt construcţii metalice sau din alte materiale, destinate transportului de persoane sau mărfuri, care se...

Proiectarea Procesului Tehnologic si Matrita sau Stanta pentru o Piesa Cilindrica

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Ai nevoie de altceva?