Fițuici turism

Notiță
8.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 4529
Mărime: 26.11KB (arhivat)
Publicat de: Gabriela Anghel
Puncte necesare: 5
fituici Turism

Extras din notiță

Cap 1 Turoperatorul

Turoperatorul este creatorul si organizatorul calatoriilor turistice forfetare ,respectiv a pachetelor turistice.În mod concret,organizatorul de turism este o intreprindere cu statut juridic si rol functional ,atat in sfera productiei ,a elaborarii ofertei cat si a vanzarilor ,operand si in aria primirilor dar si in cea a trimiterilor de turisti.

Tour operatorul este un adevarat centru al calatoriilor ,care pune la dispozitia vanzatorilor(agenti,subagenti,,detailisti)pachete de servicii(package-tour-uri) formate dintr-o multitudine de servicii eterogene care fac obiectul productiei turistice.

Productia turistica este ansamblul serviciilor si bunurilor finale oferite de sectorul turistic si consummate de turisti pe o perioada determinata.Acestea se masoara prin frecventa circulatieituristiceinregistrate in structurile de primire.

Politica tour-operatorului vizeaza maximizarea vanzarilor ,bazandu-se pe doua coordinate principale,diferentiere tarifara si gestionarea capacitatilor.

Calatoria forfetara sau pachetul de serviciitrebuie sa fie rezultatul asamblarii prealabila a minimum doua componente;sa contina cel putin o innoptare si sa includa inca un alt serviciu(transport,masa,agreement,etc)cele doua componente putand fi valorificate fie separate,fie la un tariff ce include toate elementele constitutive.

.Profilul tour-operatorului este diferentiat in generalisti si specializati pe un anumit tip de program sau ambele.La aceste profile se mai adauga si asamblarea voiajelor la cerere.

In realizarea programului turistic,t-op se bazeaza pe ofertantii de componente turistice, respective prestatorii care asigura –conform celor convenite –serviciile incluse programului respectiv.

Elementele calatoriei forfetare

-tipul aranjamentului-sejur,circuit,combinat

-modalitatea de productie – organizata ,semiorganizata, la cerere

-componentele – de baza(transport,cazare,masa) si complementare(agrement,excursii)

Catalogul tour-op – operatiunea de asamblare a elementelor constitutive pentru calatoriile forfetare se finalizeaza cu prezentarea lor intr-un catalog.Acesta contine:

-sumarul ofertei prezentate in catalog

-oferta propriu-zisa,organizata pe teme,grupe ,destinatii

-insemnele specifice- detalii despre perioade, grad de confort,tarife,servicii incluse ,valabilitatea ofertei,modalitati de contaractare a organizatorului,etc

-abrevierile si alte elemente necesare utilizarii sau decriptarii informatiilor din catalog.

Natura tour-op este in esenta aceea a unui realizator de programe complexe de tip all inclusive ,desfasurate intr-un sistem circuit inchis.

Serviciile all incusive sunt caracterizate prin aceea ca include de regula servicii de masa la orele dorite de turisti,acces la toate programele distractive,utilizarea echipamentelor de agreement,a terenurilor de sport, a salilor de jocuri precum si alte servicii.

Tour-op specializati prezinta publicului un anumit tip de oferta , calatorii cu tema(peisaj,arhitectura,botanica,gradini/parcuri)

Perspectivele ofertei turistice internationale-caracteristici

- super organizarea serviciilor atat in continut cat si in calitate

- aparitia sistemelor cu circuit inchis de tip all inclusive

- atentia deosebita acordata animatiei

- modernizarea fara reserve a infrastructurii turistice

- multiplicarea tipurilor tematice de produs destinate segmentelor precise ale voiajelor forfetare

- implementarea in ofera turistica clasica a amenajarilor turistice artificiale ,cum sunt parcurile de distractii

Un alt factor semnificativ in evolutia produsului turistic il reprezinta animatia,cea care creeaza ambianta sejururilor turistice.Inovatii permanente sunt aplicate serviciilor de cazare – complexe integrate, complexe de cazare si loisir, sate de vacanta, parcuri de distractii plus cazare( Disneyland,Asterisc,etc)

Cap 2 2.1.Agentia de turism - este o structura specializata in valorificarea ofertei turistice catre consummator (pachete sau componente separate ale acesteia), atat in system direct cat si prin intermediari.

a)Full-service agency este o agentie organizata si echipata in scopul de a comercializa intreaga gama a calatoriilor, atat pentru turisti cat si pentru oamenii de afaceri sau alte personae care calatoresc cu diverse scopuri.

b)Commercial agency specializate pe anumite operatiuni de distributie a produselor.

c)Instant agency se adreseaza exclusive personalului unor institutii bugetare, societati comerciale sau diverse organizatii.

2.1.1 Ticketing-ul este ansamblul operatiunilor privind rezervarea si emiterea biletelor de transport pentru publicul calator.

Ticketingul a cuprins aproape intreaga retea de vanzare a agentiilor de turism care vand -contra cost – bilete de transport aerian, naval , feroviar sau auto.

Preview document

Fițuici turism - Pagina 1
Fițuici turism - Pagina 2
Fițuici turism - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Fituici Turism.doc

Alții au mai descărcat și

Circuit turistic - Grecia între magie și mitologie

Grecia, statiuni agitate, peisaje stâncoase, plaje ascunse, orase antice Cine viziteaza o data Grecia, va ramâne impresionat toata viata. Exista...

Circuit internațional - Mexic

Capitolul 1 – Alegerea tipului de program turistic international 1.1 Titlul programului turistic international „Cunoaste secretele unui pamânt...

Carnavalul Rio de Janeiro

1. Tipul programului turistic international 1.1. Titlul programului turistic international: Carnaval Rio de Janeiro (Super distractie & plaja)...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Program turistic internațional - China

I. Alegerea tipului de program turistic international 1.1. Titlul programului turistic international este “BEST OF CHINA”. 1.2. Tara in care se...

Circuit Franța - Une petite voyage

Capitolul 1 – Alegerea tipului de program turistic international 1.1 Titlul programului turistic international CIRCUIT FRANTA BUDAPESTA -...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Subiecte Economia Turismului

1.Definiti turistul si turismul international Turist - acea persoana care calatoreste spre un alt loc, altul decat domiciliul sau obisnuit pt mai...

Te-ar putea interesa și

Fițuică management în turism, comerț și servicii

ORD 636/2008 – normele metodologice de clasificare a structurilor de primire cu functiune de cazare turistica si a unitatilor de alimentatie pt...

Ai nevoie de altceva?