Agricultura Algeriei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Agricultura Algeriei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Popescu Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Algeria este deficitara in ceea mai mare parte a produselor alimentare. Ea importa marea parte a totalitatii necesarului de zahar si ulei vegetal, 60% din necesarul de cereale si lapte, 25-30% din consumul sau de carne de vita. In total importurile de produse alimentare au atins 7,5 miliarde de Euro in 2011, in timp ce exporturile algeriene de produse agroalimentare (in afara reexporturilor de zahar) erau de 75 milioane Euro (de 100 de ori mai slabe).

- Importurile algeriene de produse agroalimentare sunt dominate de importurile de cereale ( 11 milioane TO pentru 2,86 milioane de Euro in 2011), de lapte praf (0,33 milioane TO pentru aproape 1 milion de Euro in 2011), de zahar (0,8 milioane Euro), de ulei (0,7 milioane Euro), de legume uscate (0,25 milioane TO pentru n0,2 milioane Euro) si de carne (47.000 TO pentru 0,12 milioane Euro)

- Agricultura este importanta deoarece contribuie cu mai mult de 10% la PIB. Agricultura este prima activitate in afara hidrocarburilor. Industria contribuie cu 5% din PIB (jumatate este reprezentata de Industria Agroalimentara)

- Algeria vrea sa profite in momentul de fata de preturile ridicate ale hidrocarburilor pentru dezvoltarea si modernizarea agriculturii, pentru a reduce substantial importurile sale de produse de baza, pentru imbunatatirea calitatii produselor sale, si, in al doilea rand, pentru a deveni exportator in anumite sectoare.

- Avand in vedere constrangerile climatice, Algeria pune in valoare terenuri noi si dezvolta sistemul de irigatii in vederea maririi Suprafetei Agricola Utila si pentru a creste randamentele care raman foarte mici (13 chintale/ha pentru cereale, in mediu 2500 kg de lapte/vaca). Incepand de acum pana in 2015, suprafata irigata ar trebui sa treaca de la 1 la 1,6 milioane ha si productia de cartofi ar putea sa atinga 4 milioane TO.

- Algeria vrea de asemenea sa dezvolte si sa modernizeze sectorul Industriei Agroalimentare si sa le upgradeze pentru a aproviziona mai bine piata algeriana si pentru a exporta. Aceasta evolutie este atrasa de catre grupuri importante si diverse ca Cevital, SIM, Benamor.

- Cresterea productiei de lapte este in prezent una din cele mai mari prioritati ale guvernului, dar acestia vor de asemena sa dezvolte si productia de cereale, de carne de pasare, de carne de vita.

- Dezvoltarea productiei locale va permite Algeriei sa fie mai putin dependenta de piata mondiala si de fluctuatiile de pret, sa stabilizeze populatia rurala, sa dea de lucru tinerilor, sa propuna produse de cea mai buna calitate consumatorilor.

- Tinand cont de intarzierea care are loc in cea mai mare parte a sectoarelor, dezvoltarea agriculturii algeriene se traduce prin necesarul de masini si echipamente agricole (importurile algeriene au trecut de la 68 la 166 milioane Euro intre 2010 si 2011), de echipamente pentru Industria Agroalimentara (cateva sute de milioane de Euro in 2011). Exista de asemenea o cerere mare in ceea ce priveste aptitudinile, formarea, parteneriatul.

Fisiere in arhiva (1):

  • Agricultura Algeriei.doc