Amenajarea Agroturistica - Zarnesti

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Amenajarea Agroturistica - Zarnesti.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Agronomie, Turism

Cuprins

Orasul Zarnesti 4
Clima judetului Brasov 6
Poiana Brasov 9
Municipiul Fagaras 9
Municipil Sacele 10
Orasul Predeal 10
Prezentarea exploatatiei 11
Productiile agricole 12
Productia vegetala 12
Productia animala 13
Analiza folosirii timpului de lucru al familiei 15
Analiza veniturilor si cheltuielilor 16
Proiectul dotarii si amenajarii tehnice a exploatatiei agricole pentru agroturism 16
Proiectarea meniului 17
Corelarea mecanismului de materii prime pentru produsele alimentare cu productia marfa a exploatatiei agricole 18
Analiza fezabilitatii economice a proiectului 20
Calculul cheltuielilor pentru cazare 20
Cheltuielile totale de exploatare 21
Calculul veniturilor din agroturism 21
Veniturile din mesele servite 21
Analiza rentabilitatii proiecului 22
Rata rentabilitatii 22
Termenul de recuperare a investitiei 22
Pragul rentabilitatii 22
Concluzii 22
Bibliografie 23

Extras din document

ORASUL ZARNESTI

Harta orasului Zarnesti (www.zarnesti.net)

Pe teritoriul de astazi al orasului Zarnesti se pare ca au locuit oameni din cele mai vechi timpuri. Mai apoi, în perioada romana, se pare ca aici au fost înmormântati soldati ai Legiunii XIII Prima atestare documentara care aminteste de Zarnesti dateaza din anul din 1373, sub numele de Zârna. În anul 1395 localitatea este amintita ca si „possessio regalis Zerne”. Alte denumiri importante care mai apar dupa anul 1437 sunt: Zerna, Villa Czerne si Zernyest.

Orasul Zarnesti s-a dezvoltat pe vechiul asezamânt al localitatii Zârnesti, atestarea documentara a orasului fiind din anul 1367. Localitatea Tohan, care astazi intra în componenta orasului, a fost atestata documentar în anul 1294, situându-se printre cele mai vechi asezari din România care si-au pastrat un fond national nealterat.

În anul 1951, Zarnesti a fost declarat oras, din el facând parte si localitatea Tohanul Vechi. În anul 1968 în componenta orasului Zarnesti a intrat si localitatea Tohanul Nou.

Datorita diversitatii formelor de relief existente pe teritoriul si în jurul localitatii, practicarea meseriilor legate de agricultura si cresterea animalelor au fost principalele îndeletniciri ale zarnestenilor pâna acum nu foarte mulţi ani. Procesul de industrializare a localitatii a început în jurul anilor 1800, cu înfiintarea manufacturilor, apoi a fabricii de hârtie în 1852 (ulterior “Celuloza”, azi „Celohart — EcoPaper”), fabrica de armament „6 Martie” în anul 1936. Acest lucru a facut ca tipul localitatii sa se schimbe de la unul preponderent rural la unul urban.

Orasul Zarnesti s-a dezvoltat în special în perioada comunista facând ca numarul locuitorilor sa atinga cifra de aproximativ 25.000 de persoane si ducând la largirea lui cu câteva cartiere de blocuri de locuinte. Dupa Revolutia Romana din 1989 situatia s-a schimbat. La început a urmat tendinta de deindustrializare nationala care a dus la închiderea fabricilor, urmând ca ulterior acestea sa fie transformate în asazisele parcuri industriale sau sa fie vândute bucata cu bucata catre cumparatorii lor.

În prezent Zarnestiul este în plina ascensiune, absenta locurilor de munca ne mai reprezentând o problema majora. Turismul începe sa se dezvolte, iar tendinta este una buna în ceea ce priveste viitorul orasului.

Ziua orasului este sarbatorita în fiecare vara, în luna august, de 17 ani încoace, sub egida „Zilele orasului Zarnesti” — „Festivalul Floare de Colt”, unde în fiecare an urca pe scena formatii locale si nu numai.

Datorita pozitiei geografice, orasul Zarnesti are mari posibilitati de dezvoltare în domeniul turistic, în special cel montan. Baza turistica a orasului nu este una foarte dezvoltata, dar se poate practica turismul în conditii optime. Prezenta pensiunilor agro-turistice si a cabanelor face ca în Zarnesti sa se practice un turism de recreere sau, cum se mai spune, un turism „verde” sau „ecologic”.

Turistii veniti la Zarnesti pot înnopta la pensiunile din oras sau la cele din apropiere, din zona Plaiul Foii, Poiana Marului sau Tohanita - Predelut. Ei pot practica în timpul petrecut la Zarnesti alpinismul, echitatia (calaria), drumetiile montane sau se pot delecta privind natura în adevarata ei splendoare, în cele mai salbatice zone din Europa si anume în Piatra Craiului , unde populatia de animale salbatice este foarte numeroasa. De asemenea, Piatra Craiului este principala atractie turistica a zonei Zarnestiului, fiind principala baza de plecare spre cele mai frumoase trasee turistice ale masivului.

Se mai pot practica plimbarile cu carutele trase de cai spre comunele apropiate, Magura sau Pestera, sau se mai poate practica asa-numitul bird watching, în Prapastiile Zarnestiului sau în împrejurimi. Potentialul turistic al zonei este imens si nu se poate exprima în cuvinte.

Datorita climei, dar mai ales a pozitiei geografice a orasului, în Zarnesti se pot practica o serie de sporturi cum ar fi fotbalul, alpinismul, schiul, motocrosul, mountainbiking, s.a. Zarnestiul este cunoscut în principal datorita alpinismului care a fost o lunga perioada de timp un sport consacrat pentru oras prin câstigarea de catre sportivii zarnesteni de la clubul Torpedo a multor concursuri de profil. Poate tot la fel de consacrat este motocrosul, un sport care se practica de multi ani la Zarnesti, la început pe brânele de sub Piatra Mica lânga cabana Gura Râului, ca mai apoi sa-si desfasoare probele pe traseul de pe Brebina, mai nou refacut de catre patronul unei mari companii brasovene care detine si clubul de motocros Vectra. Un sport mai nou care este practicat mai ales de turisti este echitatia (calaria) care începe sa se dezvolte vertiginos în câteva centre unde se pot închiria cai si echipamentul necesar.

Clima judetului Brasov

Clima judetului este temperat-continentala, mai precis caracterizata de nota de tranzitie între clima temperata de tip oceanic si cea temperata de tip continental; mai umeda si racoroasa în zonele montane, cu precipitatii relativ reduse si temperaturi usor scazute în zonele mai joase. Pe vârful Omul se înregistreaza cea mai joasa temperatura medie anuala (-2,6 ۫C) si cea mai ridicata medie de precipitatii anuale din tara (1.346mm). Temperatura medie anuala în judet este de 8 ۫C. Temperatura minima absoluta pe tara a fost înregistrata la 25 ianuarie 1942 in localitatea Bod (-38,5 ۫C). Vânturile nu prea strabat depresiunile, dar pe culmile muntilor ajung chiar si la 25-30m/s. Vânturile de vest aduc ploi, iar cele dinspre nord si nord-est concura la pastrarea timpului frumos.

Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajarea Agroturistica - Zarnesti.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA VALAHIA DIN TARGOVISTE FACULTATEA DE INGINERIA MEDIULUI SI BIOTEHNOLOGII SPECIALIZAREA INGINERIA SI PROTECTIA MEDIULUI IN AGRICULTURA ANUL V