Amenajari turistice din judetul Brasov

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Amenajari turistice din judetul Brasov.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 82 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

CAPITOLUL I - ANALIZA POTENȚIALUL TURISTIC DIN BRAȘOV
Potentialul turistic natural
Potentialul turistic antropic
CAPITOLUL II - STADIUL ACTUAL AL AMENAJARII TURISTICE DIN MUNICIPIUL BRAȘOV
CAPITOLUL III - ANALIZA CIRCULATIEI TURISTICE PRIVIND CEREREA SI OFERTA TURISTICA DIN BRAȘOV
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

Capitolul I

Potential turistic natural

Județul Brașov este situat în partea centrală a țării, pe cursul mijlociu al râului Olt, în interiorul arcului Carpatic și deținând 2,3% din suprafața țării, se învecinează cu opt județe. La est se mărginește cu județul Covasna, în sud-est cu judetul Buzau, în sud cu județele Prahova, Dâmbovița și Argeș, la vest cu județul Sibiu, iar în nord cu județele Mureș și Harghita.

Municipiul Brașov, reședința județului, se află în centrul țării, în Depresiunea Brașovului, situat la o altitudine medie de 625 m, în curbura Carpaților, având în spate masivele Piatra Mare și Postăvaru, la 161 km de București. În apropierea sa se găsesc localitățile Sinaia, Predeal, Făgăraș și Sighișoara.

Municipiul are o suprafață de 267,32 km². Treptat, dezvoltându-se, Brașovul a înglobat în structura sa satele Noua, Dârste, Honterus (astăzi cartierul Astra) și Stupini. De asemenea, pe lângă Tâmpa, municipiul a mai înconjurat și Dealul Șprenghi, Dealul Morii, Dealul Melcilor, Dealul Warthe, Straja (Dealul Cetății) și Dealul Pe Romuri, Stejărișul și chiar înglobează în structura sa vârful Postăvaru. Prin înglobarea în structura sa a vârfului Postăvaru, Brașovul este orașul aflat la cea mai mare altitudine din România.

Municipiul Brașov (reședința județului) este situat la 25ș30' longitudine estică și 45ș45' latitudine nordică cu o altitudine medie de aproximativ 600 m față de nivelul Mării Negre.

Suprafața județului Brașov se suprapune pe două mari unități morfostructurale: Carpații și Podișul Transilvaniei.

Areale și trasee turistice cu valoare peisagistică deosebită, parcurile naționale sau naturale, rezervații și monumente ale naturii, rețeaua hidrografică compun cadrul natural al județului.

Relieful

RELIEFUL este variat, prezentând o mare complexitate morfologică și morfogenetică. Se disting trei trepte majore de relief:

Treapta munților înalți, cu poziție periferică, ce trece de 1.700 m altitudine înregistrată în Făgăraș, Piatra Craiului, Bucegi, Bârsei (Postăvarul, Piatra Mare) și Ciucaș.

Treapta munților scunzi, între 800 și 1.700 m, formată în principal de “clăbucetele” Întorsurii Buzăului, Dârstelor, Codlei și Perșani; tot în această grupă se mai încadrează munții Tâmpa, Poiana Brașovului.

Treapta depresiunilor și a dealurilor de podiș, situate între 450 și 700m altitudine; câmpiile apar desfășurate în depresiuni intramontane și submontane interne. În configurația general a acestei trepte se disting: Câmpia Bârsei cu golfurile depresionare Zărnești - Tohan, Vlădeni și

Culoarul Măieruș, apoi Câmpia Făgărașului; la această treaptă se adaugă Depresiunile Brașovului, Homoroadelor, Făgărașului și culmile deluroase ale laturii sud-estice a Bazinului Transilvaniei (Colinele Târnavelor, Podișului Hârtibaciului).

Masivele muntoase ale județului, integrate în circuitul turistic intern și internațional cu spații de cazare, agrement și practicare a sporturilor specifice sunt:

- Masivul Piatra Mare, cu trasee turistice montane ușor accesibile oferă obiective turistice natural deosebite și posibilități de lansare cu parapanta.

- Masivul Bucegilor, Parc Natural de interes național, prezintă peisaje atractive cu spectaculoase văi glaciare și cabane de creastă, oferă posibilități de practicare a drumețiilor montane, alpinismului, snowboardului și a schiului de fond și alpin.

- Masivul Piatra Craiului, declarat Parc Național, este unic în Carpații Românești, prin relieful impunător al crestei calcaroase în lungime de 25 de kilometri. Aici se găsesc specii rare de floră și faună. Sunt oferite turiștilor servicii de cazare în cabane și refugii montane, precum și în moderne

pensiuni din localitățile limitrofe.

- Munții Ciucaș, zonă aflată în prezent în curs de legiferare ca parc natural, prezintă spectaculoase forme de refief megalitice. Este puțin amenajată, cu structuri turistice, prezentând oferte de tip agroturistic doar în localitățile de la baza masivului.

- Munții Perșani, mult mai scunzi, cuprind oferte turistice în zona nord - vestică a județului constând în arii protejate și monumente ale naturii, obiective istorice, culturale și monumente de arhitectură.

- Munții Făgăraș reprezintă o zonă aflată în prezent în curs de legiferare ca parc național, sunt cei mai înalți și spectaculoși munți din România.

Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajari turistice din judetul Brasov.docx

Bibliografie

http://statistici.insse.ro/shop/
https://ro.wikipedia.org/wiki/Jude%C8%9Bul_Bra%C8%99ov