Analiza Calitativa a Productiei la SC Korani SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Calitativa a Productiei la SC Korani SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Agronomie, Merceologie

Extras din document

Prezentare generala

S.C. KORANI TRADING CO S.R.L. cu sediul in Comuna Frumusani, Judetul Calarasi DN4-km 27, CUI 17637734, J 51/385/2005 a realizat in anul 2007 o fabrica de preparate din carne. Aceasta are o capacitate de productie moderna in vederea realizarii unor preparate din carne dupa retete traditionale la nivelul standardelor Uniunii Europene. Investitia realizata de societate are justificare sociala si economica, conducand la diversificarea ofertei de produse alimentare atat pentru piata interna cat si pentru export, precum si cresterea numarului locurilor de munca.

Amplasarea sectiei de productie

Sectia de productie dispune de o cladire separata, in curtea proprietatii. Cladirea are un nivel ; tot spatiul este alocat activitatii de productie; activitatile administrative se desfasoara intr-o cladire separate de sectia de productie.

Zona nefiind circulata, poluarea datorată traficului auto este practic inexistentă. De asemenea, aceasta zona nu are activitati care sa presupuna existenta pericolului de contaminare cu emisii de noxe.

Sectia nu este amplasata intr-o zona inundabila, neexistand nici un pârâu sau canal de colectare a apelor în apropiere.

Este, de asemenea, departe de zone supuse infestării cu dăunători, nefiind nici un siloz de cereale în apropiere. De asemenea, nu este in apropierea unor unitati care produc substante chimice toxice sau mult praf.

Nu există în apropiere locuri de colectare a gunoiului, care i-ar putea afecta salubritatea.

Sectia de productie, nu este situata în apropierea zonelor de locuit, de aceea, nu a fost nevoie de acordul vecinilor cu desfăşurarea acestei activităţi nepoluante în apropiere. Fiind o unitate de capacitate medie, zona nu este afectată de trafic cu maşini de aprovizionare şi desfacere mari, care ar putea afecta mediul.

Amenajarea cladirii; Spatiile interioare; Fluxul de productie

Clădirea are o structură solidă, fiind realizată pe structura de grinzi metalice, cu peretii din placi tip „sandwich”, cu fundaţie solidă, neavând infiltraţii de apă şi igrasie, în acelaşi timp nepermiţând accesul dăunătorilor în interior. Imobilul afectat activitatii de productie are un nivel.

Unitatea are din constructie spatiile necesare pentru circuitele functionale iar managementul organizatiei, a facut unele modificari pentru ca activitatile sa fie astfel organizate incat sa se evite contaminarea incrucisata intre operatiuni si in timpul operatiunilor. Amplasarea echipamentelor de lucru a fost astfel facuta incat sa permita curatenia si, dupa caz, dezinfectia corecta si eficienta. De asemenea, unitatea este asigurata cu utilitati: apa rece, agent termic, canalizare.

Prin modul in care este construita, cladirea nu permite accesul in interior al contaminantilor, cum ar fi: fum, praf, mirosuri straine sau daunatori. Este asigurata impotriva pasarilor, animalelor de companie, a rozatoarelor si insectelor.

Cladirea a fost proiectata in asa fel incat sa se asigure un flux liniar al productiei, adica materiile prime sunt receptionate intr-o parte a fabricii, iar produsele finite sunt livrate intr-un alt punct.

Alimentarea cu apa

Alimentarea cu apă a unităţii se face din 2 puturi proprii de 70m adancime . Apa care intră în unitate este potabilă, conform cerinţelor legii 458/2002, fapt demonstrat prin buletinele de analiză ale apei, care se fac periodic la iniţiativa societăţii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Calitativa a Productiei la SC Korani SRL.docx