Analiza Pietei Cerealelor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Pietei Cerealelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Un mic dejun sanătos începe cu o porţie bună de fructe şi de cereale. Românii au înţeles acest lucru şi ca atare şi consumul de cereale pentru micul dejun a crescut ca şi în anii precedenţi cu peste 30% în volum şi 35% în valoare.

În cifre absolute, piaţa românească în domeniu se cifrează la aproximativ 8.000 de tone, în timp ce valoric ea ajunge la peste 26 milioane euro.

Pentru Rommac, 2007 a însemnat o creştere în volum de 31% şi o creştere în valoare de 26%. S-au înregistrat creşteri pe segmentul Musli, Cornflakes (cereale pentru toată familia), cereale cu calităţi nutriţionale speciale (pentru dietă).

Creşterea pieţei a fost determinată de mai mulţi factori:

• orientarea cumpărătorilor către produsele alimentare sănătoase

• evolutia nivelului de trai

• promovarea intensă a produselor

• şi nu în ultimul rând de "moda" consumului de cereale

În acest ultim caz, românii preferă cerealele pentru că sunt la "modă" şi uită de celelalte adaosuri. Cei mai expuşi sunt copiii care astfel manâncă o cantitate prea mare de zahăr şi ciocolată din respectivele produse. Există şi pe această piaţă o schimbare a preferinţelor în ultimii ani. S-a conturat un grup fidel cerealelor cât mai puţin procesate, cu adaosuri minime de zahăruri sau aditivi, preocupaţi de un mod de viaţă cât mai natural si sănătos.

! Desi consumul este inca redus, totusi piata de profil are un mare potential de crestere !

Consumul de cereale în România şi în lume

• România - 570 grame de persoană

• Finlanda, Belgia, Elveţia - peste 2 kg de persoană

• Irlanda - peste 8 kg de persoană

Producatori Cotă cumulată Mai 2006-Aprilie 2007 Mai 2007-Aprilie 2008

Nestle

European Food

Loulis

Sano Vita

Dr. Oetker În volum 92,3% 91,3%

În valoare 91,7% 90,9%

Piaţa din România evoluează, consumatorii devin mai exigenţi şi se orientează către produse nutritive cu beneficii multiple. Astfel, producătorii sunt de părere că următorii cinci ani ar putea aduce o dublare a consumului de cereale pentru micul dejun. Nu trebuie neglijată nici tendinta de migrare pe termen mediu si lung către produsele certificate Bio.

Porţia zilnică de cereale pentru micul dejun este disputată între companii precum Nestle, Loulis, European Food, Dobrogea Group, Rommac, Somiro, Sano Vita, Dr. Oetker etc. În condiţiile în care profilul consumatorului se modifică periodic, companiile care lucrează pe această piaţă investesc anual atât în dezvoltarea portofoliului de produse, cât şi în promovarea acestora. Rommac a lansat în 2007 două noi sortimente de Musli (Musli măr copt şi scorţişoară, Musli ciocolată şi căpşuni). Cele două sortimente au condus la creşterea vânzărilor pe acest segment cu 400%.

De asemenea, compania şi-a lărgit oferta de batoane de cereale, prin lansarea unui produs pentru copii şi a două sortimente de Activ Bar, cu proprietăţi nutriţionale specifice, pentru diete, bogat în fibre.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Pietei Cerealelor.doc