Autoclave

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Autoclave.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: T.I. Trasca

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Capitolul I: Definitii pentru autoclavă.1
Capitolul II:Recomandări privind alegerea ei.3
Clasificarea autoclavelor
Capitolul III:Caracteristici constructiv-funcţionale.4.
Capitolul IV:Autoclave electronice orizontale TUTTNAUER.6
Capitolul V:Autoclave verticale automate TUTTNAUER.9
Capitolul VI:Autoclave verticale de capacitate mică KOCH,AUTOKOCH.18
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

PASTEURIZATOARE ŞI STERILIZATOARE ÎN INDUSTRIA ALIMENTARĂ

AUTOCLAVE

CAPITOLUL I:DEFINIŢII PENTRU AUTOCLAVĂ

AUTOCLÁVĂ, autoclave, s.f. 1. Vas închis ermetic, folosit la sterilizări, la efectuarea reacţiilor chimice etc. sub presiune (şi la temperaturi ridicate). 2. Capac care închide ermetic un recipient şi se menţine închis prin presiunea din recipient. [Pr.: a-u-] – Din fr. autoclave.

autoclávă s. f. (sil. a-u-to-cla-), g.-d. art. autoclávei; pl. autocláve

AUTOCLÁV//Ă ~e f. Vas închis ermetic, folosit la sterilizări sub presiune. [Sil. a-u-to-cla-] /<fr. autoclave

AUTOCLÁVĂ s.f. 1. Vas închis ermetic, servind de obicei la sterilizare sub presiune. 2. Capac care închide ermetic un recipient, menţinându-se închis prin presiunea din interior. [Var. autoclav s.n. / < fr., it. autoclave, cf. gr. autos – însuşi, lat. clavis – cheie].

AUTOCLÁVĂ s. f. 1. recipient metalic închis ermetic, în care au loc procese fizice şi chimice sub presiune (la o temperatură ridicată). 2. capac care închide ermetic un recipient, închis prin presiunea din interior. (< fr. autoclave) .

5 definiţii pentru autoclavă

autoclavă substantiv feminin [LOC] nearticulat articulat

nominativ-acuzativ singular autocl'avă autocl'ava

plural autocl'ave autocl'avele

genitiv-dativ singular autocl'ave autocl'avei

plural autocl'ave autocl'avelor

AUTOCLAVA, TIP STAB STERILIZATOR cu ABUR / AUTOCLAV

Utilizări: in unitatile sanitare, in cabinete si laboratoare de microbiologie, pentru operatiuni de sterilizare in abur saturat uscat a obiectelor care suporta temperaturile de lucru specifice acestui tip de operatiuni cum sunt instrumentarul de uz medical si de laborator, recipiente, obiecte din sticla, material textil, etc.

CAPITOLUL II

Recomandări privind alegerea autoclavei:

- specificaţii cu privire la ventilaţie , temperatură, presiune, uscare;

În ultima vreme multe instrumente care se pot steriliza numai la autoclav, printre care se numără spatule şi alte instrumente pentru modelat compozit, ace de canal flexibile din Ni-Ti, gume şi discuri de finisat obturaţiile şi alte accesorii nemetalice. La toate acestea nu avem acces fără posibilitatea sterilizării în autoclav.

Un alt avantaj al autoclavei constă în posibilitatea sterilizării instrumentarului în pungi, conţinutul menţinându-se steril timp de o lună (fapt acceptat de DSP). Aceasta elimină necesitatea sterilizării zilnice a întregului instrumentar, cu diminuarea proporţionala a consumului de timp şi energie. Prin programele lor autoclavele permit o sterilizare mai rapida decât în pupinel, în medie un program (inclusiv racirea) durează 50 de minute ; în cazul în care avem nevoie urgenta de un anumit instrument exista şi programe rapide.

Clasificarea autoclavelor se face in trei grupe, si anume, in ordinea crescatoare a performantelor, N, S si B.

In clasa N sunt aparatele cele mai simple, care nu beneficiaza de pompa de vacuum si in consecinta nu se pot steriliza decat instrumente neimpachetate in pungi. Dupa unele opinii aceasta le face nepotrivite pentru folosirea in medicina.

Clasa S este situata la mijloc si include vid fractionat cu o pompa de vacuum, trebuind sa treaca testele Bowie&Dick (care se refera la respectarea parametrilor de temperatura si penetrare a aburului in toate obiectele sterilizate) si Vacuum (etanseitatea aparatului si respectarea parametrilor de vid).

Clasa B este cea mai performanta si respecta toti parametrii prevazuti in norma europeana amintita (vacuum mai puternic, etc.), program prion (boala vacii nebune). De aceea e si implicit cel mai scump.

Fisiere in arhiva (1):

  • Autoclave.doc