Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4689
Mărime: 167.29KB (arhivat)
Publicat de: Teodor Vasile
Puncte necesare: 8
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României’’ din Timişoara Facultatea : Tehnologia Produselor Agroalimentare Specializarea : Controlul si Expertiza Produselor Agroalimentare

Extras din proiect

IMPORTANŢA STRUGURILOR ÎN ALIMENTAŢIE

Vița de vie (Vitis vinifera L.) este o specie de plante din genul Vitis, familia Vitaceae, originară din regiunea mediteraneană, Europa Centrală și sud-vestul Asiei, din Maroc și Spania până în sudul Germaniei în nord și în est până în nordul Iranului.

Strugurii sunt folosiți atât medicinal cât și nutritiv de mii de ani. Grecii și Egiptenii susțin că strugurii au puteri de vindecare de acum 6000 de ani, mai ales dacă sunt consumați sub formă de vin.Vindecătorii de la țară din Europa foloseau seva de la vița de vie pentru a crea un unguent care trata boli ale pielii și ochilor. Strugurii erau folosiți pentru o mulțime de lucruri cum ar fi oprirea durerii, inflamațiilor și sangerărilor.

Figura 1. Boabe de struguri, seminţe şi făină

Diferite tipuri de struguri erau folositi pentru diferite afecțiuni. Struguri necopți erau utilizați în mod obișnuit pentru a trata durerile de gât, în timp ce stafidele (struguri uscați) erau folosite pentru a trata constipația și setea. Strugurii dulci erau folosiți pentru a trata o varietate de boli, inclusiv infecții ale pielii, variola, holera, boli de ficat și greață.

Deși au o valoare calorică foarte mare, de 900 kcal la kilogram, strugurii sunt considerați un aliment-medicament cu efecte dintre cele mai benefice pentru organismul uman. Astfel, strugurii au efect remineralizant, antitoxic, diuretic, decongestionant hepatic, laxativ, tonic muscular și nervos.

Strugurii conțin vitamine din complexul B, așa explicându-se proprietățile calmante, sedative și hipnotice. Un pahar de suc de struguri seara, înainte de culcare, te ajută să dormi mai bine, să ai un somn sănătos.

Pe langă vitaminele din grupul B, strugurii mai conțin vitaminele C, A, PP, K și potasiu, fosfor, magneziu, siliciu. Pentru că sunt un bun diuretic, strugurii se recomandă ca remediu natural împotriva reumatismului, gutei, bolilor de piele.

În coaja strugurilor, mai ales a celor de culoare închisă, roșii sau negri, există resveratrol, cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum, care reduce riscul cardiovascular cu 40%, fiind mult mai eficient decât vitamina E, de exemplu.

S-a constatat că resvaratrolul din compoziția strugurilor, dar și a altor fructe și legume de culoare neagră, are un rol "defensiv", deoarece se formează în momentul când planta este atacată de bacterii și ciuperci parazite. În organismul uman, resveratrolul are efecte terapeutice deosebite, de aceea curele de toamnă cu struguri negri sau roșii, consumați cu tot cu coaja și sâmburi, must sau vin roșu ajuta la normalizarea circulației sângelui, scad nivelul colesterolului.

Antioxidantii din compoziția strugurilor negri, consumați cu tot cu sâmburi și coajă, stopează dezvoltarea celulelor canceroase, în același timp protejându-le pe cele sănătoase, ajută la buna funcționare a creierului și au efect antiîmbătrânire. Consumul constant de struguri negri prevene bolile degenerative, cum ar fi boala Alzheimer.

Preview document

Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 1
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 2
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 3
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 4
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 5
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 6
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 7
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 8
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 9
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 10
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 11
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 12
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 13
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 14
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 15
Biscuiții îmbogățiți cu extracte active din semințe de struguri - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Biscuitii Imbogatiti cu Extracte Active din Seminte de Struguri.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Ai nevoie de altceva?