Combaterea Eroziunii Solului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 6765
Mărime: 106.04KB (arhivat)
Cost: 5 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lazar Cornel
UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ FACULTATEA DE AGRICULTURĂ

Extras din document

Ka – coefficient de agresivitate

L – latimea tarlalei

Lm – lungimea versantului, pe linia de cea mai mare panta, in m ;

In, - panta versantului, in % ;

S –coeficient de influenta a solului asupra eroziunii- coeficient de erodabilitate;

C – coeficient care exprimă influenţa culturilor asupra eroziuni;

CS – coeficient de influenţă a măsurilor şi lucrărilor antierozionale

Concluzii

1. TEO 1

Eroziunea pentru suprafata (Es) este de 10.54 t/ha/an care este datorata lungimii versantului de 500 m. Panta versantului este de 8%, cu o valoare a coeficientului de erodabilitate de 0.7, care se plaseaza la o agresivitate pluviala slaba.

2. TEO 2

Eroziunea pentru suprafata (Es) este de 35.77 t/ha/an care este datorata lungimii versantului de 600 m. Panta versantului este de 17%, cu o valoare a coeficientului de erodabilitate de 0.7, care se plaseaza la o agresivitate pluviala slaba.

3. TEO 3

Eroziunea pentru suprafata (Es) este de 9.20 t/ha/an care este datorata lungimii versantului de 700 m. Panta versantului este de 7%, cu o valoare a coeficientului de erodabilitate de 0.7, care se plaseaza la o agresivitate pluviala slaba.

4. TEO 4

Eroziunea pentru suprafata (Es) este de 26.67 t/ha/an care este datorata lungimii versantului de 650 m. Panta versantului este de 14%, cu o valoare a coeficientului de erodabilitate de 0.7, care se plaseaza la o agresivitate pluviala slaba.

5. TEO 5

Eroziunea pentru suprafata (Es) este de 24.64 t/ha/an care este datorata lungimii versantului de 500 m. Panta versantului este de 14%, cu o valoare a coeficientului de erodabilitate de 0.7, care se plaseaza la o agresivitate pluviala slaba.

6. TEO 6

Eroziunea pentru suprafata (Es) este de 7.45 t/ha/an care este datorata lungimii versantului de 580 m. Panta versantului este de 6%, cu o valoare a coeficientului de erodabilitate de 0.7, care se plaseaza la o agresivitate pluviala slaba.

7. TEO 7

Eroziunea pentru suprafata (Es) este de 7.72 t/ha/an care este datorata lungimii versantului de 650 m. Panta versantului este de 6 %, cu o valoare a coeficientului de erodabilitate de 0.7, care se plaseaza la o agresivitate pluviala slaba.

8. TEO 8

Eroziunea pentru suprafata (Es) este de 25.76 t/ha/an care este datorata lungimii versantului de 400 m. Panta versantului este de 15 %, cu o valoare a coeficientului de erodabilitate de 0.7, care se plaseaza la o agresivitate pluviala slaba.

9. TEO 9

Eroziunea pentru suprafata (Es) este de 9.26 t/ha/an care este datorata lungimii versantului de 1200 m. Panta versantului este de 6%, cu o valoare a coeficientului de erodabilitate de 0.7, care se plaseaza la o agresivitate pluviala slaba.

10. TEO 10

Eroziunea pentru suprafata (Es) este de 11.89 t/ha/an care este datorata lungimii versantului de 750 m. Panta versantului este de 8%, cu o valoare a coeficientului de erodabilitate de 0.7, care se plaseaza la o agresivitate pluviala slaba.

11. TEO 11

Eroziunea pentru suprafata (Es) este de 15.81 t/ha/an care este datorata lungimii versantului de 1100 m. Panta versantului este de 9%, cu o valoare a coeficientului de erodabilitate de 0.7, care se plaseaza la o agresivitate pluviala slaba.

12. TEO 12

Eroziunea pentru suprafata (Es) este de 18.23 t/ha/an care este datorata lungimii versantului de 1050 m. Panta versantului este de 10%, cu o valoare a coeficientului de erodabilitate de 0.7, care se plaseaza la o agresivitate pluviala slaba.

Preview document

Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 1
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 2
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 3
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 4
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 5
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 6
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 7
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 8
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 9
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 10
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 11
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 12
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 13
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 14
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 15
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 16
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 17
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 18
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 19
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 20
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 21
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 22
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 23
Combaterea Eroziunii Solului - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Combaterea Eroziunii Solului.doc

Alții au mai descărcat și

Agrotehnica Antierozionala - Mecanismul Eroziunii Hidrice

I. DEGRADAREA ANTROPICA A TERENURILOR Natura se gaseste in mod evident, in fata unui declin ecologic, in care factorul antropic a avut rolul...

Combaterea Integrata a Buruienilor din Principalele Culturi la SC Prodagro SA Zorleni

CAPITOLUL I IMPORTANŢA ŞI NECESITATEA PROBLEMEI LUATE IN STUDIU 1.1 Pagube provocate de buruieni producţiei vegetale Buruienile sunt plante...

Utilizarea Informatiei Pedologice în Dezvoltarea Durabila a Teritoriului Lăpușnicul Mare

Introducere Activitate tradiţională şi ramură de bază a economiei naţionale, agricultura reprezintă atât principalul furnizor de alimente care pot...

Combaterea Eroziunii Solului in Plantatii Pomiviticole

Forma de proprietate terenurilor, pana in 1989, a permis realizarea unor proiecte de organizare a teritoriului si de infintare a unor plantatii pe...

Prevenirea și Combaterea Eroziunii Solului

Eroziunea solului consta în pierderea particulelor de sol prin acţiunea apei si vântului. Riscul erozional trebuie minimalizat printr-un management...

Ecotehnica Cultivarii Tutunului si Hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Protecția Mediului în Agroecosistemele Pomicole

CAPITOLUL 1 CONCEPT, IMPORTANŢĂ ŞI STRATEGIE ÎN PROTECŢIA MEDIULUI ÎN HORTICULTURĂ 1.1. Istoric, importanţă În prezent, protecţia mediului...

Metode agrotehnice pentru ameliorarea solurilor erodate

1.1. Obiectivele Europa 2020 pentru agricultură și mediu 1.1.1. Strategia Europa 2020 pentru ieșirea din criză Obiectivul principal al viitoarei...

Ai nevoie de altceva?