Comercializarea in Romania a Produselor Lactate - Studiu Monografic SC Lactaprod SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Comercializarea in Romania a Produselor Lactate - Studiu Monografic SC Lactaprod SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 44 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gabriel Stefura

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

INTRODUCERE

Dacă până nu demult, hrana zilnică a populaţiei româneşti a constituit-o produsele alimentare preponderent naturale, achiziţionate fie de la ţărani, fie din magazine, o dată cu schimbările intervenite în organizarea economico-socială a ţării noastre, alimentele procesate au devenit indispensabile pentru hrana noastră zilnică, şi aceasta datorită faptului că trăim într-un secol al vitezei, când nimeni nu mai are timp să gătească. De aceea, produsele gata preparate au devenit o alternativă demnă de luat în calcul la mâncarea gătită tradiţională.

Alimentele procesate au devenit indispensabile pentru hrana noastră zilnică şi datorită creşterii populaţiei globului. Odată cu creşterea populaţiei globului are loc şi o creştere a cererii de produse şi servicii, şi, implicit creşterea cantităţii de alimente consumate anual.

Companiile producătoare din industria alimentară acoperă această cerere uriaşă de alimente prin produse alimentare procesate, respectând condiţiile de depozitare, păstrare şi comercializare, de la producător la consumatorul final, extrem de esenţiale pentru siguranţa alimentară.

Este extrem de importantă o studiere atentă a evoluţiei pieţei, pentru a şti care sunt marii producători de pe piaţă, produsele pe care ni le oferă aceştia, şi preţul pe care suntem nevoiţi să îl plătim pentru aceste produse.

Preocuparea crescândă pentru sănătatea familiei şi-a spus cuvântul în acest sector, observându-se orientarea consumatorilor către produse cât mai apropiate de stadiul de materie primă. Fiecare dintre noi îşi doreşte să consume produse sănătoase, dar hrănitoare şi gustoase în acelaşi timp.

CAPITOLUL 1. ABORDARI TEORETICE PRIVIND MIXUL DE MARKETING

Conceptul de marketing – mix ocupă astăzi o poziţie centrală în teoria si practica marketingului. Creatorul acestui concept este profesorul Neil N.Borden, de la Universitatea Harvard; care deşi foloseşte acest termen încă din anii 1950, reuşeşte să-i dea o formulare coerentă abia la mijlocul deceniului al şaptelea.

De fapt mixul de marketing este o activitate de combinare şi îmbinare a resurselor întreprinderii (conform cu activitatea desfăşurată), activitate ce permite realizarea unui contact eficient cu piaţa.”Mixând” toate resursele pot rezulta o multitudine de combinaţii şi soluţii ce au ca efect atingerea rezultatelor dorite.

Deşi în concepţie generală mixul de marketing „combină” toate resursele întreprinderii, specialiştii s-au oprit asupra a patru elemente fundamentale marketingului:

- Produsul;

- Preţul;

- Distribuţia;

- Promovarea.

Mixul de marketing este un instrument al marketingului , fiind o continuare a strategiei de piaţă; după definirea obiectivelor strategice referitoare la o piaţă, întreprinderea trebuie să elaboreze strategii în detaliu referitoare la cele patru elemente.

De remarcat este că mixul de marketing este atât de complex încât nu se opreşte la utilizarea combinată a celor patru elemente, pentru că fiecare dintre acestea poate constitui un mix separat.

1.1.Noţiunea de produs

Ph. Kotler defineşte produsul astfel: „Produsul este orice lucru care poate fi oferit pe o piaţă în scopul captării interesului, al achiziţionării, utilizării sau consumului şi care poate satisface o dorinţă sau o nevoie”.

În optica de marketing , produsul este un sistem format din:

1. Elemente corporale

- reprezintă substanţa materială a produsului, elementele tangibile

- sunt caracteristicile de calitate ale produsului şi ambalajului: culoare, miros, proprietăţi fizice, chimice, mecanice

- reprezintă un instrument de diferenţiere a produselor faţă de produsele firmelor concurente

2. Elemente acorporale

- reprezintă ambianţa ce înconjoară produsul

- sunt: preţul, marca, garanţia, instrucţiunile de utilizare, protecţia legală, licenţa de fabricaţie sau comercializare, serviciile acordate în legătură cu produsul

3. Comunicaţiile cu privire la produs

- sunt informaţiile despre produs transmise de producător sau comerciant cumpărătorilor, prin ambalaj, publicitate, promovare, merchandising, în scopul prezentării produsului

4. Imaginea produsului

- este componenta motivaţională de natură subiectivă care se referă la modul de percepere a unui produs sau a unei mărci de către consumator

- este o componentă foarte importantă a produsului, deoarece ea presupune raportarea produselor la cerinţele consumatorilor

În mod normal, un produs reprezintă tot ceea ce un vânzător oferă unui cumpărător în procesul de schimb. Astfel, un produs poate fi orice lucru oferit pe piaţă, capabil de a fi remarcat, achiziţionat şi utilizat sau consumat. El poate fi o idee, un serviciu, un bun sau orice combinaţie dintre acestea luate la un loc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comercializarea in Romania a Produselor Lactate - Studiu Monografic SC Lactaprod SRL.doc