Comparatie intre Urban si Rural - Municipiul Tecuci si Comuna Cuca (Judetul Galati), Populatie si Invatamant

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Comparatie intre Urban si Rural - Municipiul Tecuci si Comuna Cuca (Judetul Galati), Populatie si Invatamant.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

1. Introducere

Descrierea celor doua elemente (populatia si invatamantul) au fost considerate reprezentative pentru cele doua localitati (Tecuci si Cuca), fapt pentru care s-a facut pentru inceput o scurta descriere a acestora.

Fiecare dintre noi este membru al unei populatii, iar factorii acesteia au un impact asupra multor aspecte ale vietii - de la locul in care traim pana la preturile pe care le platim pentru bunuri si servicii.

Conditiile in care se afla populatia influenteaza istoria. De asemenea, evenimentele istorice pot afecta semnificativ populatiile.

Problemele privitoare la populatie au atras interesul oamenilor de stiinta din cele mai vechi timpuri. Trebuie subliniate in acest sens lucrarile invatatilor antici si in special Geografia lui Strabon, considerata ca una din cele mai valoroase contributii antice la prezentarea unor elemente ale geografiei populatiei.

In ceea ce priveste procesul de invatamant, acesta reprezinta mijlocul principal prin care societatea noastra educa si instruieste noile generatii, responsabilitatea organizarii si conducerii acestui proces revenind scolii.

Procesul de invatamant ne apare, astfel, ca un ansamblu de activitati organizate si dirijate, care se desfasoara etapizat, in cadrul unor institutii specializate, sub indrumarea unor persoane pregatite in acest scop, in vederea indeplinirii anumitor obiective instructiv-educative.

Explorarea tot mai complexa si mai profunda a procesului de invatamant a fost realizata prin metoda analizei sistemice, ajungandu-se la descoperirea si interpretarea unor noi aspecte teoretice, la solutii practice cu eficienta sporita.

Concluzionand, in aceasta lucrare s-au analizat urmatoarele aspecte: prezentarea celor doua localitati alese pentru comparatie, relatiile ce se stabilesc in teritoriu pentru cele doua localitati, prezentarea elementelor de studiu (populatie si invatamant), analiza SWOT impreuna cu concluziile si propunerile de realizat.

2. Prezentarea localitatilor luate in studiu

• Municipiul Tecuci

Municipiul Tecuci este localitatea de resedinta a

unitatii administrativ – teritoriale cu acelasi nume,

avand o suprafata de 8.676 ha (de la nord la sud

8,9 km iar de la vest la est 7,1 km).

 Din punct de vedere al reliefului, municipiul

Tecuci se afla asezat aproape de limita sudica

Colinelor Tutovei (14 km), la contactul cu

Piemontul Poiana- Nicoresti, ambele subunitati

ale Podisului Moldovei, la confluenta raului

Barlad cu paraul Tecucel, aproape de valea Siretului

(10 km), in cuprinsul campiei de terase care poarta

numele orasului, Campia Tecuciului.

 Din punct de vedere al accesibilitatii, Tecuciul este unul din putinele

noduri feroviare ale tarii care dispune de patru directii de orientare a liniilor ferate (spre Galati, Iasi, Marasesti si Faurei) si tot atatea pentru sosele (spre Galati, Barlad, Tisita, Targu Bujor) carora li se adauga drumuri locale, spre localitatile rurale vecine, reliefandu-se pozitia de intersectie (rascruce) a orasului Tecuci.

 In ceea ce priveste clima ca urmare a asezarii pe latitudine, teritoriul

municipiului Tecuci se incadreaza in zona climatica temperata si face parte din sectorul de provincie climatica cu influente de ariditate.

 Ca dezvoltare economica, orasul este renumit mai ales pentru fabricile

sale de conserve din legume, fructe si carne, iar mai nou pentru numeroasele firme producatoare de mustar. De asemnenea, in ultimul timp, municipiul a cunoscut o crestere economica deosebita, care se datoreaza in mare parte investitiilor straine directe, atat in domeniul industriei, cat si in servicii. Cele mai mari astfel de investitii s-au realizat prin infiintarea catorva fabrici de mare anvergura si a unei uzine de utilaj greu.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comparatie intre Urban si Rural - Municipiul Tecuci si Comuna Cuca (Judetul Galati), Populatie si Invatamant.doc

Bibliografie

www.municipiultecuci.ro
www.comunacuca.ro
www.obiective-turistice.romania-tourist.info/cuca-galati--detalii
www.ro.wikipedia.org
www.asistentjudiciar.ro/Tecuci
www.ghidulprimariilor.ro