Conceptul de Edible Landscaping

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Conceptul de Edible Landscaping.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 25 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Edible landscaping ar putea fi tradus ca “ peisaj comestibil” sau “ amenajari peisagistice cu plante comestibile

Edible landscaping, oferă o alternativa la peisaje conventionale rezidentiale care sunt destinate exclusiv in scopuri ornamentale. Edible landscaping pot fi la fel de atractive, dar mai mult, pot produce fructe şi legume pentru uz casnic. Se poate instala un peisaj in intregime comestibil, sau se pot încorpora elemente simple in curti si gradini deja existente. Plantele comestibile pot fi folosite in amenajarea teritoriului la fel ca plantele ornamentale, plante comestibile nu trebuie sa se limiteze la o gradina pentru bucatari, ele pot fi integrate in plantari ornamentale in tot restul teritoriului amenajat. Edible landscaping combina pomi fructiferi, legume, plante, flori comestibile si plante ornamentale intr-un design estetic placut. Aceste modele pot incorpora orice stil de gradina si pot include specii de oriunde de la 1 la 100% specii comestibile

IMPORTANTA GRADINII ORNAMENTALE

Gradina este un refugiu, un loc de pace si liniste in mijlocul vietii noastre haotice.

Gradinile ornamentale, prin speciile plantate pe care le contin, prin modul in care sunt asociate si dispuse, prin stilul si genul adoptat, au capacitatea de a influienta psihicul uman, genereaza sau intretin stari sufletesti, care pot fi benefice in cazul unei lucrari potrivite.

A avea o colectie de plante, oricat de mari si frumoase sunt, acestea nu reprezinta o gradina, ci doar o colectie mare de plante; cel mai important lucru este acela de a le selectiona si utilize astfel incat sa formeze o adevarata gradina in perfecta armonie cu spatial si elementele care-l compun.

Gradinaritul inseamna cultivarea plantelor, dar asezarea lor este elementul care transforma o gradina intr-un loc placut, sau din contra. Gusturile in ceea ce priveste stilurile de gradinarit variaza la fel de mult ca in cazul celorlalte aspecte ale vietii, si ceea ce s-ar putea sa-i placa unei persoane, s-ar putea sa displaca alteia, dar cel mai important lucru este sa ne placa propria gradina si sa reflecte propriul gust si propria personalitate.

Astfel, cu putina ingeniozitate putetm obtine o gradina in care notiunile de util si placut se imbina in mod armonios.

Fisiere in arhiva (1):

  • Conceptul de Edible Landscaping.doc