Cresterea Dihorului

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Cresterea Dihorului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Dihorul

PUTORIUS PUTORIUS

Popular se numeste ghihor, dihor comun, dihor putorus.

Este un mamifer care interesează nu atât ca obiect de vânătoare pentru masa vânătorilor, cât ca dăunător al vânatului mic

Descriere

Date biometrice : lungimea trunchiului împreună cu a capului este de 32 – 45 cm, lungimea cozii de 13 – 19 cm, greutatea corporală 500 – 1 200 g. Este deci mai mic decât cei doi jderi. Are picioare scurte, corpul mai îndesat si gâtul mai gros. O caracteristică a lui este trunchiul curbat, când este privit din profil .

Culoarea blănii : puful este galben până la galben deschis, iar pe acesta se întinde spicul de culoare închisă, format din fire lungi, dar rare, asa încât printre ele se vede fondul galben al pufului. Deci, culoarea generală este brună închis printre care apare nuanta deschisă. Vârful botului este alburiu, iar buzele, vârful urechilor si o dungă în dosul ochilor sunt galbene deschis. Culoarea mai deschisă are blana de pe laturile corpului între picioarele dinainte si cele dinapoi, ceea ce nu se întâlneste la nurcă.

Formula dentară este :

I 3/(3 )

Fisiere in arhiva (1):

  • Cresterea Dihorului.pptx