Cultivarea Catinei

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Cultivarea Catinei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

1. Prezentarea firmei .2
2. Prezentarea produsului .2
3. Prezentarea pietei şi strategia de marketing .6
Segmentul de piaţă
Furnizorii
Clienţii
Concurenţa
Strategii de marketing
4. Obiective .8
5. Analiza SWOT .8
6. Organizarea .9
7. Finanţare şi previziuni .10
8. Bibliografie .13

Extras din document

1.Prezentarea firmei

1.1.Scop

Scopul firmei este de a oferi clienţilor cătină de cea mai bună calitate la un preţ avantajos.

1.2.Denumirea firmei

Firma se numeşte S.C. Cătina Roieşti S.R.L.

1.3.Obiectul de activitate

Cultivarea plantelor aromatice, medicinale şi a plantelor de uz farmaceutic.

1.4. Misiunea firmei

Misiunea firmei este, pentru început, plantarea şi cultivarea cătinei în condiţii de profitabilitate cât mai ridicate.

1.5. Descrierea firmei

SC Cătina Roieşti SRL este o companie ce se vrea a fii modernă, orientată spre clienţi, deoarece satisfacerea clientului este lucrul cel mai important. Astfel succesul firmei se datoreaza calităţii produselor, precum şi importanţei pe care o dă partenerilor săi.

Se vor planta 2ha de cătină albă, specia Serpenta, în primăvara anului 2012, în judeţul Vâlcea, localitatea Roieşti pe un teren ce aparţine deja societăţii.

În primii 2 ani se va avea grijă de plantaţie, urmând ca din al 3-lea an să se treacă la cultivarea acestei plante miraculoase.

2. Prezentarea produsului

Produsul cultivat este cătina albă. Cătina albă (Hippophae rhamnoides) a fost introdusă recent în cultură, una din cele mai mari plantaţii din ţară găsindu-se în apropierea Bacăului. Este un arbust fructifer cunoscut ca făcând parte din flora spontană a României, care se utilizează deopotrivă în industria alimentară, în silvicultură, în farmacie, dar şi ca plantă ornamentală. Cătina albă este cunoscută ca plantă miracol de aproximativ 3.000 de ani, dar n-a fost extinsă în cultură pe suprafeţe mari, deşi are calităţi ieşite din comun; singurul obstacol în răspândirea ei în cultură l-a constituit recoltarea manuală.

Fructul de cătină conţine de doua ori mai multă vitamina C decât măceşul şi de 10 ori mai mult decât citricele. În fructele coapte conţinutul depăşeşte 400-800 mg la 100 g suc proaspăt. Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloza, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier şi sodiu, uleiuri complexe, etc.

După cum am mai spus, efectele benefice ale acestei plante sunt cunoscute încă din antichitate. În China, de exemplu, medicina tradiţională o recomandă în tratamentul bolilor digestive.

În prezent, de la cătină se obţin următoarele produse: ceaiuri din fructe, muguri, frunze şi chiar scoarţa, siropuri de fructe, ulei de fructe. Acesta din urmă este şi cel mai valoros din punct de vedere medical. Uleiul de cătină este utilizat în tratamentul unor afecţiuni precum: ulcerul gastric şi duodenal, alergiile, urticaria, reumatismul, afecţiunile neuroendocrinologice, circulatorii, hepatice. Are o acţiune reconfortantă, chiar cu efecte uşor narcotice. De asemenea se mai foloseşte în alcoolism, anemii, astenie şi stres. Se utilizează şi în geriatrie cu rezultate spectaculoase

Prin prelucrarea fructelor în industria alimentară se obţin produse foarte apreciate cum ar fi suc, nectar, sirop, gem, jeleu, dulceţuri, peltea, lichioruri, diverse băuturi alcoolice.

În privinţa temperaturii, cătina este puţin pretenţioasă, suportând temperaturi joase de până la –35 °C, raportându-se cazuri de supravieţuire chiar după geruri de –40 °C. Aceeaşi rezistenţă o manifestă şi la temperaturi pozitive excesive, la temperaturi la nivelul solului de pana la + 45 °C.

Cătina are însă nevoie de foarte multă lumină, producţia optimă se obţine în zonele în care planta este expusă direct la soare, pe toată perioada zilei.

Cătina este un arbust adaptabil până la extrem pe orice tip de sol, pe terenuri uscate, prundişuri, dar şi pe soluri brun-roşcate. Uimitor, cătina creşte chiar şi pe soluri pe care alte specii nu se pot dezvolta.

Plantarea şi întreţinerea cătinei

Pentru plantare am ales cătina din specia Serpenta (Serpeni 11).

Tipul de creştere al plantei este pom cu port semierect.

Vigoarea plantelor este mijlocie spre mare, coroana globulos-piramidală, cu ramuri moderat ramificate. Pe ramurile de rod pornesc lăstari mijlocii ca grosime, deşi de 15-20 cm lungime.

Capacitatea de productie este foarte mare, cu alternante de rodire de la 7.0 kg la 30.5 kg/planta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cultivarea Catinei.doc