Cultivarea Livezii - SRL Pavel Decus

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Cultivarea Livezii - SRL Pavel Decus.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gadibadi A.

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

ÎNTRODUCERE 2
1. Caracteristica gospodăriei agricole S.R.L. "Pavel Decuş" 3
2. Întocmirea fişei tehnologice pentru cultivarea plantelor agricole conform tehnologiei industriale 12
2.1 Calculul agregatului de cultivat 14
2.2 Pregătirea agregatului de bază pentru exploatare 18
2.3 Pregătirea livezii pentru lucru 18
2.4 Organizarea lucrului agregatului în livadă 18
2.5 Controlul şi aprecierea calităţii lucrului 19
2.6 Determinarea volumului anual al lucrărilor mecanizate în livadă 20
2.7 Întocmirea graficului de utilizare a tractoarelor 21
2.8 Calculul cheltuielilor de exploatare 22
3. Securitatea activităţi vitale 24
Concluzii 25
Bibliografie 26

Extras din document

Introducere

Intensificarea în continuarea a cultivării culturilor prăsitoare în Republica Moldova la timpul actual este posibil doar pe baza introducerii unor sisteme argumentate din punct de vedere ştiinţific de conducere a complexului agroindustrial.

O problemă de bază a complexului agroindustrial este de a majora suprafeţele de culturi prăsitoare şi cereale cu implementarea unor tehnologii

moderne şi obţinerea unei producţii globale înalte, cu consum de energie minime şi cu o întreţinere la nivel mediu a Republicii cu produse alimentare, toate ramurile complexului agroindustrial să-şi unească interesele pentru obţinerea unor rezultate finale satisfăcătoare, o eficienţă maximă a tehnologiilor intensive de cultivare a

culturilor şi sporirea în continuare a fertilităţii solului.

Operaţiile tehnologice de cultivare a culturilor prăsitoare trebuie efectuate în consecutivitatea cea mai favorabilă culturilor şi cu o tehnologie cât mai modernizată, deoarece tehnologiile în timp şi spaţiu îşi lărgesc domeniul de activare.

în general în complexul operaţiilor tehnologice, introduse pentru cultivarea culturilor prăsitoare, semănatul reprezintă tehnologia de bază. Din punct de vedere agrotehnic, semănatului i se supun toate operaţiile care necesită lucrarea solului.

Din alt punct de vedere, volumul de muncă necesar operaţiilor care urmează

după semănat se determină după starea plantei apărute în urma semănatului.

In aşa fel, cheltuielile de muncă şi consumurile de producţie pentru cultivarea culturilor mult depind atât de calitatea semănatului cât şi a tehnologiei

folosite.

1. Caracteristica gospodăriei agricole

S.R.L. "Pavel Decuş" din raionul Orhei este amplasată în partea centrală de Est a Republicii Moldova. Coordonatele gospodăriei sunt: latitudinea nordică 47°60', longitudine estică 29°.

Gospodăria se află la o distanţă de 100 km faţă de Chişinău, 52 km faţă de centrul raional Orhei şi 35 km de la gara de trenuri din or. Rezina, ceea ce permite de a transporta mărfuri de producţie agricolă în cantităţi majorate.

Deoarece gospodăria se află pe Colinele Nistrului relieful teritoriului este divers şi aproximativ 20 % din tot teritoriul se caracterizează printr-un relief de văi şi dealuri ceea ce nu permite dezvoltarea agriculturii.

Teritoriul favorabil agriculturii este amplasat pe coline ceea ce contribuie la o dezvoltare avantajoasă a cultivării atât a culturilor cerealiere, tehnice cât şi a celor prăsitoare.

Clima teritoriului gospodăriei este mediu continentală şi aparţine brâului climateric de Nord. Această regiune după climă este cu iarnă scurtă moderată şi vara călduroasă. Teritoriul gospodăriei se atârnă la zona cu umiditate normală.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cultivarea Livezii - SRL Pavel Decus.doc