Cultura Pajistilor si Plantelo Furajere-Graminee

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Cultura Pajistilor si Plantelo Furajere-Graminee.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si .

Arhiva contine 1 fisier ppt de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Pajiştile reprezintă suprafaţa de teren acoperită cu vegetaţie ierboasă,alcătuită în cea mai mare parte din plante perene,ce aparţin diferitelor familii botanice(Graminee,Fabacee,Ciperacee,Juncacee,Asteraceae,Brassicaceae,Cheno-diaceae,Apiaceae,Rosaceae,Liliaceae,Rununculaceae) a căror producţie este folosită în alimentaţia animalelor prin păşunat sau cosit.
Rădăcinile embrionare(primare),rădăcinile adventive(secundare),morfologia părţii hipogee a gramineelor
SPIC ŞI FLOARE LA GRAMINEE
Arrhenatherum elatius-Ovăzciorul Este denumit popular ,,ovăzcior” datorită asemănării cu ovăzul(Avena sativa L.).Tulpinile sunt înalte alcătuind o tufă mare şi rară.Spiculeţele de cel mult 1 cm lungime au două flori şi sunt dispuse în panicule(inflorescenţă în formă de ciorchine compus,ale cărui ramuri secundare sunt şi ele ramificate şi poartă flori ,spiculeţe sau capitule) mari şi laxe.Planta este răspândită în fâneţele de dealuri şi munte.Otăveşte rapid, are un ritm de dezvoltare şi vivacitate scurtă,precoce,cu cerinţe moderate de apă,mezotermă ,preferă solurile neutre şi au o mare valoare furajeră.
Agropyron repens-PIR TÂRÂTOR Specie perenă cu stoloni lungi şi ramificaţi.Inflorescenţa este un spic compus ,având spiculeţele aşezate cu partea lată pe rachis.Spiculeţele au la bază 2 glume ascuţite.Paleele inferioare sunt acute sau scurt aristate.Plantă deosebit de dăunătoare pentru culturi(după Sagar cit.Nicolae Şarpe şi col.1976 ,o plantă de Agropyron repens poate produce anual 400-800 de muguri auxiliari,greutatea totală a rizomilor ajungând la zeci de tone la ha.). Formează tufă cu talie înaltă,,grupa târzie de precocitate,preferă solurile uşoare,indiferente la reacţia solului răspândit în zonele de stepă şi silovostepă.
Bromus inermis-TARSACĂ Plantă perenă care creşte de aproximativ 1,2 m.Înfloreşte în mai iar seminţele se maturează din august până în septembrie.Floarea este hermafrodită,anemofilă,adapatată să trăiască pe soluri uşoare,medii şi grele.Graminee indiferentă faţă de pH-ul solului,suportă umbrirea ,are cerinţe reduse faţă de umiditatea solului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cultura Pajistilor si Plantelo Furajere-Graminee.ppt