Cuptorul Tunel Dampf

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Cuptorul Tunel Dampf.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

I.Tema 1 proiect:
1.Introducere 2
2.Prezentarea utilajului 4
3.Expunerea problemei 6
II.Tema 2 proiect:
1.Prezentarea utilajului 10
2.Expunerea problemei 12
III.Tema 3 proiect:
1.Expunerea problemei 14
IV.Bibliografie 16

Extras din document

I. “Sa se dimensioneze si sa se determine marimile specifice coacerii franzelei de2Kg ,folosind un cuptor tunel dampf (tip2).”

1.Introducere.

Cuptorul Dampf

Se utilizeaza frecvent in unitatile cu capacitate mica sii mijlocie.

Incalzirea camerelor de coacere se obtine prin arderea combustibilului intr-un focar plasat lateral, folosind un injector n cazul combustibilului lichid sau un arzator in cazul celui gazos.Gazele de ardere incalzesc tavile de aburi care sunt asezate in randuri sub bolta si sub vatra fiecarei camere de coacere,iar apoi sunt evacuate printr-un canal de fum.

Incalzirea tevilor se face la temperature intre 800-1000 grade Celsius, iar apa care circula prin ele se transforma in aburisupraincalziti cu temperature de 350 grade Celsius,trecand prin spatial liber al tevilor, care se afla in camera de coacere,aburul se condenseaza cedand in spatial liber al tevilor,care se afla in camera de coacere,aburul se condenseaza cedand caldura.

Avantajele acestui cuptor sunt productivitatea marita ,coacerea uniforma si consumul redus de combustibil.

Cuptoarele cu functionare discontinua (de caramida Dampf).Exploatarea acestora necesita ca inainte de punerea in functiune sa se faca o atenta verificare cu privire la starea vetrelor, instalatia de incalzire si aburire,pirometrelor sau milivoltmetrelor,mecanismul de manevrare a subrelor si lampii pentru iluminarea vetrelor.

Incalzireacuptorului la inceperea lucrului se face aprinzand injectorul si reglandu-l pentru obtinerea unei arderi nefortate,spre a nu se degrada zidaria sau carcasa metalica datorita socului termic,astfel, explozii; solicitarea fortata a injectorului mareste consumul de combustibil prin arderea incomplete si produce o cantitate mare de fum, care se depune pe canalele de evacuare si cos, influentand negative asupra tirajului.

Reglarea arderii are drept scop asigurarea unei bune incalziri a cuptorului , cu consum redus de combustibil.Instalatia de ardere poate realize performanta optima numai pentru un anumit combustibil , de o anumita calitate,pentru care ea a fost calculate si construita.Obtinerea unei arderi perfecte se urmareste dupa aspectul flacarii si dupa aspectul fumului la cos.Flacara trebuie sa fie semitransparenta , galbena , de culoarea paiului ; capatul flacarii trebuie sa fie curat , fara limbi de fum si trebuie sa cuprinda in mod uniform intregul spatiu al focarului , fara sa atinga peretii sau elementele de incalzire. Fumulcare iese pe cos nu trebuie sa fie negru sau colorat , ci straveziu.

Modul in care se face incalzirea cuptorulu cu schelet de zidarie , la punerea in functiune , difera de la un cuptor nou construit , la unul scos din reparatie.

Astfel , incalzirea cuptorului nou se face numai dupa 1-2 zile de la tetminarea lucrarilor de zidarie si de la 4-5 zile de la terminarea focarului (pentru ca cimentul sa faca priza ) In primele 2-3 zile se procedeaza la incalzirea slaba a camerei de coacere sau a focarului , apoi in urmatoarele 3- 4 zile se va face incalzirea moderata , dupa care 2-3 zile se adduce cuptorul la temperature de lucru.

In cazul cuptorului care se pune in functiune dupa reparatie , incalzirea pana la temperature de lucru se face in decurs de 1-2 zile.

Pentru evitarea pierderilor de caldura , usile camerelor de coacere se vor deschide numai pentru incarcare – descarcare si verificarea stadiului de coacere , iar incarcarea si descarcarea vetrelor se va face intr-un timp cat mai scurt.

Scoaterea din functiune a cuptorului necesita , de asemenea ,o anumita tehnica , procedandu-se astfel:

atunci cand functionarea cuptorului trebuie intrerupta cu ocazia reparatului saptamanal sau din lipsa de productie , durata nefunctionarii find relativ scurta (8-16 h) , se iau masuri de mentinere a cuptorului in stare calda , pentru a putea fi repus in functiune dupa un timp scurt de incalzire In acest scop , cuptorul se tine cu usile camerelor de coacere si suberele canalelor de aerisire inchise ; din cand in cand se face foc slab pentru a mentine o temperature apropiata de cea de regim;

-atunci cand functionarea cuptorului trebuie intrerupta pentru efectuarea lucrarilor de intretinere si reparatii , care necesita interventii la diferite subansamble , se va face racirea cuptorului intr-un timp cat mai scurt.Pentru accelerarea racirii se deschid usile si suberele ( ceea ce ajuta la formarea de current care “ spala “ camera de coacere ). In plus , se pote trece la coacerea unor produse care necesita temperature mai redusa , sau la introducerea pe vatra a unor vase cu apa sau tavi cu nisip umed. Tot in acest scop se poate sulfa aer prin camera de coacere , cu ajutorul unui ventilator. De cele mai multe ori metodele indicate se folosesc impreuna , obtinandu – se o racire accelerate a cuptorului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cuptorul Tunel Dampf.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA A BANATULUI TIMISOARA