Despaduriri

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Despaduriri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 28 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

In Romania, padurile acopera aproximativ 29% din suprafata, fata de media tarilor Uniunii Europene, care este de 42%, si sunt concentrate in principal in zona montana.

Despadurirea este actiunea de inlaturare completa a padurilor pe o anumita suprafata de teren, in vederea utilizarii lui in scopuri agricole, pasunat, urbanizare,constructii de drumuri, minerit, etc.Cele mai importante cauze ale deforestării sunt mutarea culturilor şi comertul cu lemn.

Romania taie trei hectare de padure in fiecare ora, suprafata forestiera totala despadurita si degradata, in perioada 2000 - 2011, fiind de 280.108 hectare, adica de aproximativ 28.000 de hectare pe an.

Cele mai multe cazuri de taieri ilegale s-au inregistrat in judetele Arges (peste 6.000), Gorj (2.500), Prahova (peste 2.000), Bacau (aproape 2.000), iar cele mai putine cazuri s-au inregistrat in Giurgiu si Teleorman, cu cate opt, respectiv 39 de cazuri, unde suprafata de padure este semnificativ mai mica fata de alte judete

Indepartarea de copaci, fara a reimpaduri suficient adus la deteriorarea habitatului, la pierderea biodiversitatii si la ariditate. Ea are efecte negative asupra biosferei favorizand emisiile de dioxid de carbon in atmosfera. De asemenea, defrisarea duce la eroziunea solului. Exista numeroase cazuri cand in urma defrisarilor masive nu raman decat suprafete imense de teren pustiu, nefolosit.

Disparitia speciilor de plante si animale

Cresterea cantitatii de CO2 si reducerea cantitatii de O2

Aridizarea climei

Pierderea fertilitatii solului

Agravarea inundatiilor

Colmatarea cu sedimente a raurilor pierderea unor zone piscicole

Defrisarea padurii ii lasa pe oamenii care traiesc in padure fara adapost si fara hrana, si duce la disparitia unui stil de viata care a existat neschimbat pentru mii de ani. Insa efectul cel mai dezastruos pe care l-ar putea avea despadurireaa este impactul asupra climei planetei. Cu totii am auzit de pericolele incalzirii globale si a efectului de sera, cauza principala a acestor fenomene fiind acumularea de dioxid de carbon in atmosfera.

Padurile sunt un fel de plamani ai pamantului, uriase fabrici de oxigen. Nevoile de oxigen cresc anual cu 4-5% , iar posibilitatile lui de producere scad, din cauza diminuarii suprafetelor de padure.

Fisiere in arhiva (1):

  • Despaduriri.ppt