Diversificare Obiect de Activitate al Societatii Group D Invest SRL - Amenajare Livada Pomi Fructiferi cu Suprafata 1 Ha

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Diversificare Obiect de Activitate al Societatii Group D Invest SRL - Amenajare Livada Pomi Fructiferi cu Suprafata 1 Ha.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere doc, xls de 20 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cobalcescu Razvan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Capitolul 1: Identificarea proiectului
Descrierea organizatiei beneficiare
Analiza oportunitatilor si riscurilor
Descrierea de ansamblu a proiectului
Capitolul 2 : Dimensionarea resurselor proiectului
Prezentarea generala a resurselor
-Resurse materiale
-Resurse umane
-Resurse informationale
-Resurse financiare
Capitolul 3 : Programarea desfasurarii proiectului
Programarea in timp
-Identificarea activitatilor si evaluarea consumului de timp
-Realizarea grafului si stabilirea drumului critic
-Elaborarea graficului calendaristic (GANTT)
Capitolul 4 : Beneficiile proiectului

Extras din document

Capitolul 1. Identificarea proiectului

1.1 Descrierea organizatiei

Group D Invest are ca obiect de activitate , consultanta si proiectare in constructii ,arhitectura, productie publicitara.

Firma a fost infiintata in 1993 dar si-a inceput activitatea in 1996 in domeniile amintite mai sus.

Firma are sediul si isi desfasoara obiectul de activitate in Bucuresti .

De asemenea detine 2 ha de teren la 90 km de Bucuresti in Dambovita .

1.2 Analiza oportunitatilor si riscurilor

1.2.1.Oportunitati

Judetul Dambovita este zona recunoscuta ca avand potential productiv ridicat in cultivarea si exploatarea pomilor fructiferi.De altfel ,in apropierea acestui teren exista o fosta plantatie de stat parasita care in opinia celor de la ANCA (Agentia Nationala de Consultanta Agricola din Bucuresti) ar fi putut multa vreme produce daca ar fi fost ingrijita .

In fiecare judet exista birouri ale ANCA ,care ofera consultanta in acest domeniu prin inspectori zonali .Acesti inspectori zonali, in fiecare luna raporteaza situtia terenurilor si culturilor din zona.

Din punct de vedere al pietei de legume -fructe ,piata Bucurestiului si nu numai sunt sunt acaparate de importurile masive din Belgia,Turcia , Olanda,Bulgaria ,Ungaria si chiar Moldova .Peste 70 % din productia de legume -fructe care se comercializeaza sunt importate la preturi deloc de neglijat (asta pentru ca productia interna este slab reprezentata in piata ,importatorii stabilesc preturile asa cum vor ei ).

De exemplu piata merelor : incepand din august ( soiuri de mere timpurii ) si pana in ianuarie importatorii sunt nevoiti sa scada preturile datorita productiei interne .In restul lunilor merele se vand pe piata la preturi exorbitante pentru buzunarul romanului .Exista soiuri de pomi fructiferi (mere ) care in anumite conditii (pivnite cu ventilatie naturala si umezeala ridicata ) pot rezista chiar si un an .De fapt in Ungaria (unde am vazut o asemenea livada ,(obiectivul acestui proiect ) proprietarul livezii chiar incepuse constructia unei camere frigorifice ,pentru pastrarea merelor peste iarna ,in scopul valorificarii lor in lunile de primavara cand merele se vand foarte bine (le va exporta in Romania !) si profiturile vor fi maxime.

1.2.2 Riscuri

Conditii climaterice neprevazute (un inghet dupa inflorire ) sau o grindina puternica sau aparitia unor boli produse de microorganisme si netratarea lor la timp (prevenirea lor ) care ar putea afecta recolta intr-un an.

Calamitati naturale ( alunecari de teren ) desi aici nu este cazul care ar putea distruge livada. (este zona de deal ).

1.3 Descrierea de ansamblu a proiecului .

Obiectivul acestui proiect diversificarea obiectului de activitate al societatii cu obiectiv imediat- amenajarea (plantarea unui hectar de pomi fructiferi ( plantatie superintensiva de mar ), pe un teren amplasat linga un drum de acces cu posibilitate de racordare la sursa de curent electic .

Oportunitatile si riscurile acestui proiect au fost prezentate anterior .

Amenajarea acestei livezi va genera locuri de munca atat permanent dar si temporar ( in sezonul de recoltare al fructelor ).

In matricea proiectului(tabelul A) sunt prezentate :

-obiectivul general al proiectului (diversificarea activitatilor societatii Group D Invest )

-obiectivul imediat : amenajarea unui hectar de pomi fructiferi intr-o prima etapa, prin valorificarea terenului existent in proprietatea firmei

-rezultatele si activitatile proiectului

-resursele necesare derularii acestui proiect

Lista activitatilor ,planificarea lor in timp si interdependentele intre ele pentru plantarea unui hectar de pomi fructiferi sunt prezentate in tabelul A .Timpii minimi si maximi de realizare a activitatilor ,marjele de timp si stabilirea drumului critic sunt prezentate in tabelul B.

Fisiere in arhiva (5):

  • beneficii livada.doc
  • GRAF1.doc
  • PLANIFICARE ACTIVITATI MP-alt exemplu de constructie a drumului critic.doc
  • proiect organizational.doc
  • RIR.xls