Drumul Vinului in Judetul Prahova

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 28 în total
Mărime: 5.52MB (arhivat)
Cost: 5 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cretu Romeo
USAMV bucureshti....resurse agroturistice

Extras din document

“Românii au fost pururea o naţiune vitivinicola drept dovadă a continuităţii noastre!”

“Vinul trebuie inţeles.El este o fiinţă in stare lichidă se naşte, trăieşte şi moare. Păcat că nu se şi înmulţeşte….!”

DRUMUL VINULUI ÎN JUDEŢUL PRAHOVA

Judeţul Prahova este străbătut de “Drumul Vinului” prin localităţile Filipeşti de Târg,Băicoi,Boldeşti,Bucov,

Pleaşa, Valea Călugărească, Iordăcheanu,Urlaţi,Ceptura,

Fântânele, Tohani,Gura Vadului,Calugăreni, iar pentru a exploata in totalitate “aurul lichid”s-au introdus în circuitul turistic vino-viticol cramele de la Urlaţi şi Azuga unde sunt oferite spre degustare vinuri şi spumante exceptionale,însoţite de meniuri câmpeneşti tradiţionale.

PODGORIA “DEALU MARE”

Denumită şi Patria Vinurilor Roşii, Dealu Mare,podgorie situată în Curbura Carpaţilor Meridionali, este cel mai închegat spaţiu viticol românesc cu condiţii pedoclimatice foarte asemănătoare cu cele din regiunea Bordeaux deoarece se află pe aceaşi latitudine. Centrele viticole din podgoria Dealu Mare sunt: Boldeşti, Valea Călugărească, Urlaţi-Ceptura,Tohani-Mizil,Cricov.

Naşterea,creşterea şi educarea vinului se face în cele şapte crame situate în podgoria Dealu Mare de la Păuleşti,Valea Calugărească până la Tohani.

Vinurile din gamele Private şi Special Reserve au fost obţinute din recoltele anilor 1998-1999.învechirea s-a făcut 6-12 luni în butoaie mici de stejar franţuzesc şi românesc continuată de o maturitate în sticlă timp de 5 luni pentru a dobândi buchetul specific.

VINURI PREMIATE DIN PODGORIA DEALU MARE

Rezerva Cramei Private Reserve

Vin sec,generos si plăcut, evidenţiind aromele primare ale strugurelui, completate de un fin amestec de vanilie şi condimente, dat de stejar.

Calitatea vinului se poate îmbunatatii in următorii ani prin păstrarea la o temperatură de 10-15 grade C în poziţie orizontală.

Se serveşte cu barbeque,vânat sau paste.

Temperatura de servire:15-17 grade C

Podgoria:Dealu Mare

Conținut arhivă zip

  • Drumul Vinului in Judetul Prahova.ppt

Alții au mai descărcat și

Drumul Vinului

Vinul cuceritor Insusirea vinului de a subjuga pe om “dupa al doilea pahar” ne este relevata si intr-o legenda egipteana, pe care o rezumam dupa...

Dezvoltarea Agroturismului in Zona Slanic Prahova

Capitolul I 1. AGROTURISM IN ROMANIA Turismul,constituie un factor determinant pentru progresul economic general, cu aport in cresterea...

Ecotehnica Cultivarii Tutunului si Hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Analiza Economica a Unităților de Alimentație Publică și Agroturism

CAPITOLUL I. ANALIZA ECONOMICA- concept, tipologie, particularitATi, metode Si importantA 1.1.Concept privind analiza economica Cunoaşterea...

Ai nevoie de altceva?